Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - KRONOSPAN: Piata placilor din OSB are premise reale de crestere
KRONOSPAN: Piata placilor din OSB are premise reale de crestere
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Iul 2015 10:36
In anul precedent s-a inregistrat o stagnare in ceea ce priveste industria constructiilor si a amenajarilor interioare. Cu toate acestea, compania Kronospan a raportat o crestere la toata gama de produse, avansul fiind mai pronuntat, fata de cel consemnat pe segmentul de mobilier. Practic, placile pe baza de lemn din categoria OSB reprezinta un produs cu o cerere aflata in continua crestere in Romania, in ultimii ani. In continuare, Oana Bodea, director general al companiei se refera la aspecte esentiale ale activitatii specifice.
 
 
 
- Cum caracterizati evolutia cererii de produse din OSB pe piata autohtona?
- In pofida traditionalismului in ceea ce priveste solutiile folosite in constructii, tot mai multi beneficiari au inceput sa se orienteze catre structurile de lemn. Trendul este generat de ratiuni de eficienta si de costuri, precum si de dorinta de a construi ecologic. Placile din OSB realizate la fabrica din Brasov sunt singurele din Romania ce respecta standardul "Low emission", ceea ce ne asigura un avantaj competitiv net, aceste produse fiind 100% ecologice. Problematica imobilelor pasive incepe sa fie intens disctutata inclusiv in Romania, iar placile OSB reprezinta solutia optima pentru acest tip de constructii. De asemenea, acestea constiutie alternative avantajoase atat pentru case pe structura din lemn, cat si pentru diverse amenajari interioare, elemente de cofraj, lucrari temporare etc.
 
- Ce cota de piata detineti in acest moment in Romania pentru aceasta categorie de sisteme?
- Constructiile pe baza de lemn si, in special, cele realizate cu placi OSB detin, in continuare, o cota de maximum 10% din totalul pietei. Daca in 2014 nu am constatat o crestere a activitatii pe segmentul imobilelor rezidentiale noi, sectorul amenajarilor interioare si cel al renovarilor a inregistrat o usoara majorare. Astfel, gama noastra Krono Original a consemnat o ajustare pozitiva a vanzarilor, mai ales in ceea ce priveste sortimentul de parchet.
 
- Ati lansat produse noi in ultimul timp?
- Recent, am initiat dezvoltarea OSB Film, un produs destinat realizarii cofrajelor din beton, ce poate fi folosit si ca element de interior al panourilor sandwich folosite in constructii. De asemenea, am lansat colectia Kronoart, incluzand placi compacte pentru fatade, cu o durabilitate deosebita si protectie la radiatiile ultraviolete. Toate produsele Kronospan sunt disponibile in retelele de bricolaj si prin intermediul colaboratorilor nostri, din acest punct de vedere obiectivul fiind acela de a asigura termene de livrare de maximum 48 de ore, in orice localitate din Romania.  
 
- Cand preconizati ca sectorul constructiilor va reintra pe un trend de crestere?
- Putem semnala deja o tendinta ascendenta, data de cresterea numarului de proiecte, a investitilor, a santierelor etc. Piata de profil a inceput sa devina tot mai deschisa si sa se orienteze spre solutiile inovatoare, cum ar fi structurile usoare si flexibile. De aceea, compania noastra se va implica in continuare in dezvoltarea de solutii competitive, in asa fel incat sa acoperim un numar cat mai mare de aplicatii. 
 
ALLBIMman and machinehiltiTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CDS
viarom
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
BMI_Icopal
strabag nivel 1
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
rigips
FRONTALE
BALTIC

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023