Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LEIER pregateste constructia unei fabrici de produse din beton, in Arad
LEIER pregateste constructia unei fabrici de produse din beton, in Arad
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 09 Ian 2020 06:15
Leier Rom, parte a grupului austriac Leier, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru constructii din centrul si estul Europei, a raportat o cifra de afaceri de doua milioane de euro in prima jumatate a anului, tinta pentru 2019 fiind depasirea pragului de 5 milioane de euro al business-ului. Compania livreaza pe piata locala elemente din beton pentru zidarie, invelitori si pavele din beton, prefabricate pentru sisteme de canalizari si peisagistica si o gama variata de elemente structurale prefabricate. Din decembrie 2018, grupului Leier i s-a alaturat si producatorul de caramida Brikston Construction Solutions, din Iasi, iar din octombrie 2019, Siceram Sighisoara. Compania continua sa investeasca in productie la nivel national, pregatind chiar si constructia unei fabrici de produse din beton, in judetul Arad.
Interviu cu Cristian Suciu (52 de ani), director general al Leier Rom - Cluj-Napoca si manager cu o experienta profesionala de 15 ani pe piata constructiilor/ materialelor de constructii.
 
- Cum credeti ca se va dezvolta piata locala a materialelor pentru constructii in anii urmatori?
- Dupa o crestere de peste 20% a vanzarilor de materiale de constructii in 2019, in 2020 consider ca sectorul va avea evolutii diferite pe segmente. In situatia in care proiectele de infrastructura vor avea sustinerea financiara promisa, piata va avea un trend ascendent, ce va fi resimtit si in sectorul privat. In cazul in care se vor opri finantarile in infrastructura, aceasta va avea un trend negativ, inclusiv in mediul privat. Vanzarile vor continua, insa, sa creasca, chiar daca impactul unei eventuale scaderi din infrastructura va fi semnificativ.
 
- Ce categorii de produse se afla in topul vanzarilor Leier?
- Anul acesta, ponderea majora a fost la pavaje cu 28% din total, urmata de boltari (25%) si sisteme de canalizare (23%).
 
- Ce strategie de investitii aveti planificata in Romania?
- Capacitatea noastra de productie poate creste cu aproximativ 25%, dar lipsa de personal calificat impiedica, momentan, aceasta dezvoltare. Societatea noastra este in proces de extindere. In judetul Arad am achizitionat un teren de 9 ha, unde vom construi o noua fabrica de produse din beton. La sfarsitul anului 2018, societatea noastra a achizitionat pachetul majoritar de la Brikston Construction Solutions Iasi, producatorul de produse ceramice din estul tarii. De asemenea, aici vom diversifica paleta de produse cu produse din beton. Grupul Leier mai are, in acest an, proiecte de investitii, pe care le vom comunica dupa stabilirea tuturor detaliilor.
 
- Care considerati ca sunt noile riscuri in domeniul constructiilor, avand in vedere contextul economic si politic?
- Asa cum am precizat la primul punct, capacitatea statului de a investi in infrastructura poate duce la cresteri sau scaderi. De asemenea, lipsa acuta de forta de munca este un factor care influenteaza negativ domeniul constructiilor, si nu numai. Totodata, scaderea continua a calitatii invatamantului are o influenta negativa asupra capacitatii de dezvoltare a industriei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
grundfos
strabag nivel 1
FRONTALE
leviatan
Ubitech
theda mar
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
noark
BALTIC
viarom
CDS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica