Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - MF sustine 3 scheme de ajutor de stat de 2,2 miliarde lei pentru productia industriala
MF sustine 3 scheme de ajutor de stat de 2,2 miliarde lei pentru productia industriala
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 04 Mar 2024 11:56
Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a declarat vineri, la Oradea, ca cele trei scheme de ajutor de stat aflate in pregatire pentru dezvoltarea economica si sustinerea productiei industriale, din care una pentru exploatarea minereurilor neferoase, precum cupru, argint, aur s.a., vor fi operationale, probabil, in luna mai, informeaza Agerpres.
"Guvernul Romaniei este interesat de dezvoltarea economica. Fiecare stat isi gandeste propriile scheme de ajutor de stat. Noi ne-am orientat spre activitatile de productie si de exploatare de minereuri neferoase tocmai pentru ca este nevoie de sustinerea productiei industriale. Deja am pus in dezbatere publica si sper sa fie aprobat cat de curand, de catre guvern, o schema de ajutor de stat pentru activitatile de productie. Ne orientam spre proiecte de anvergura, cu impact pentru dezvoltarea economica a Romaniei, proiecte de minim 10 milioane de euro, destinate activitatii de productie. Cu o valoare de 2,2 miliarde de lei", a afirmat Bolos.
De asemenea, este in pregatire si pus in dezbatere publica noul program pentru acordarea de garantii in Programul IMM Invest, care are o valoare de 11,5 miliarde de lei.
Si tot in pregatire este o schema de ajutor de stat pentru exploatarea minereurilor neferoase, Romania avand zacaminte bogate de minereuri neferoase pe care le poate exploata si ca "o forma de sprijin pentru productia industriala care, trimestru de trimestru, nu inregistreaza un trend prea bun pentru dezvoltarea pe viitor".
Intrebat cand vor fi operationale aceste scheme de ajutor de stat, ministrul Marcel Bolos a raspuns ca, intai de toate, vor trebui sa fie aprobate de Guvern.
"Dupa aceea, apreciez ca undeva ghidul solicitantului, lansarea apelului de proiecte, iar pentru unele scheme de ajutor de stat, obtinerea avizului din partea Comisiei Europene, in al doilea trimestru, respectiv pana undeva la inceputul lunii mai sa avem aceste scheme de ajutor de stat operationale. E nevoie de investitii in economie si mai ales la valorile acestea care dau un boost pentru cresterea economica a Romaniei", a afirmat ministrul.
In acest context, a precizat el, proiectele municipiului Oradea, cum sunt Centrul de transfer intermodal (rutier/feroviar), la finalizarea caruia a asistat vineri sau parcurile industriale, fac parte din demersurile pe care Guvernul le face pentru a sprijini mediul de afaceri si IMM-urile.
Marcel Bolos, fost ministru al Fondurilor Europene, a indemnat autoritatile locale sa aiba acelasi apetit in vederea accesarii de fonduri europene pentru perioada 2021-2027, unde la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest bugetul este de peste 1,4 miliarde de euro, "deci o perspectiva de dezvoltare in continuare foarte buna pentru comunitatile locale".
"Sa profitam din plin de descentralizarea fondurilor europene la nivel regional, mai ales ca avem un buget record pentru dezvoltarea regionala si locala de peste 11 miliarde de euro, alocata pentru perioada de programare 2021 - 2027", a spus Bolos.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
theda mar
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
ness project
noark
quadratum
Acvatot 2019
rigips
CDS
strabag nivel 1
viarom
siniat
concelex
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander