Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - PRAKTIKER va investi 5 milioane de euro in modernizarea a zece magazine
PRAKTIKER va investi 5 milioane de euro in modernizarea a zece magazine
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 07 Iul 2016 14:04
Magazinul Praktiker din cadrul parcului de retail Vitantis din Bucuresti a fost reamenajat in urma unei investitii de 400.000 de euro, planurile companiei vizand modernizarea a zece magazine din cele 28 ale retelei, in perioada urmatoare. Bugetul stabilit de grup pentru implementarea acestui proiect se ridica la 4-5 milioane de euro. "Vom moderniza zece magazine din orasele mari ale tarii si cautam, in continuare, oportunitati pentru extinderea retelei de centre comerciale. Am ales acest magazin pentru implementarea noului design, pentru ca este o unitate unde am avut vanzari in crestere, fiind o zona cu un potential deosebit", a declarat Isabelle Pleska, CEO al Praktiker Romania.
Cele mai importante modificari au fost realizate in cadrul raioanelor de decoratiuni, mobila, scule electrice (au fost incluse in oferta marci care nu mai sunt comercializate de nicio alta retea de bricolaj din Romania) si in zona de bucatarii.
Acesta este primul proiect de anvergura implementat de la venirea lui Isabelle Pleska la conducerea companiei, respectiv de la inceputul acestui an.
Praktiker Romania a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de circa 136 milioane de euro, pentru 2016 fiind estimata o crestere de 10%, pana la 150 milioane de euro. "Dupa o crestere importanta a vanzarilor in primele trei luni ale acestui an, a urmat un trimestru al doilea mai slab, luna mai fiind destul de dificila. Dupa sase luni, insa, suntem in linie cu obiectivul planificat, de crestere cu 10% a afacerilor anuale. In ceea ce priveste profitabilitatea, aceasta s-a imbunatatit considerabil", a explicat Isabelle Pleska.
Piata locala de DIY se mentine in jurul valorii de doua miliarde euro, nivel aflat la jumatatea celui de circa 4 miliarde euro consemnat in 2008. CEO-ul Praktiker este, insa, de parere ca nivelul pietei este sub potentialul acesteia, in timp ce numarul competitorilor din domeniu este destul de mare pentru dimensiunea actuala a pietei. "Cred ca numarul companiilor din domeniu se va restrange, chiar daca exista potential de crestere pe piata de bricolaj. Un mare impediment pentru noi este reprezentat de plecarea din tara a romanilor, in contextul in care studiile arata ca anul trecut acestia s-au intors cu mai putini bani decat in alti ani", a explicat Isabelle Pleska.
In Romania, Praktiker are 28 de magazine in 24 de orase din tara. Oferta companiei cuprinde peste 40.000 de produse, incluzand: decoratiuni pentru interior si exterior, produse de gradinarit si materiale de constructii si amenajari, obiecte sanitare, mobila, electronice si electrocasnice.
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
MAKITA
theda mar
leviatan
CDS
viarom
Ubitech
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
grundfos
strabag nivel 1
noark
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica