Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - PRAKTIKER va investi 5 milioane de euro in modernizarea a zece magazine
PRAKTIKER va investi 5 milioane de euro in modernizarea a zece magazine
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 07 Iul 2016 14:04
Magazinul Praktiker din cadrul parcului de retail Vitantis din Bucuresti a fost reamenajat in urma unei investitii de 400.000 de euro, planurile companiei vizand modernizarea a zece magazine din cele 28 ale retelei, in perioada urmatoare. Bugetul stabilit de grup pentru implementarea acestui proiect se ridica la 4-5 milioane de euro. "Vom moderniza zece magazine din orasele mari ale tarii si cautam, in continuare, oportunitati pentru extinderea retelei de centre comerciale. Am ales acest magazin pentru implementarea noului design, pentru ca este o unitate unde am avut vanzari in crestere, fiind o zona cu un potential deosebit", a declarat Isabelle Pleska, CEO al Praktiker Romania.
Cele mai importante modificari au fost realizate in cadrul raioanelor de decoratiuni, mobila, scule electrice (au fost incluse in oferta marci care nu mai sunt comercializate de nicio alta retea de bricolaj din Romania) si in zona de bucatarii.
Acesta este primul proiect de anvergura implementat de la venirea lui Isabelle Pleska la conducerea companiei, respectiv de la inceputul acestui an.
Praktiker Romania a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de circa 136 milioane de euro, pentru 2016 fiind estimata o crestere de 10%, pana la 150 milioane de euro. "Dupa o crestere importanta a vanzarilor in primele trei luni ale acestui an, a urmat un trimestru al doilea mai slab, luna mai fiind destul de dificila. Dupa sase luni, insa, suntem in linie cu obiectivul planificat, de crestere cu 10% a afacerilor anuale. In ceea ce priveste profitabilitatea, aceasta s-a imbunatatit considerabil", a explicat Isabelle Pleska.
Piata locala de DIY se mentine in jurul valorii de doua miliarde euro, nivel aflat la jumatatea celui de circa 4 miliarde euro consemnat in 2008. CEO-ul Praktiker este, insa, de parere ca nivelul pietei este sub potentialul acesteia, in timp ce numarul competitorilor din domeniu este destul de mare pentru dimensiunea actuala a pietei. "Cred ca numarul companiilor din domeniu se va restrange, chiar daca exista potential de crestere pe piata de bricolaj. Un mare impediment pentru noi este reprezentat de plecarea din tara a romanilor, in contextul in care studiile arata ca anul trecut acestia s-au intors cu mai putini bani decat in alti ani", a explicat Isabelle Pleska.
In Romania, Praktiker are 28 de magazine in 24 de orase din tara. Oferta companiei cuprinde peste 40.000 de produse, incluzand: decoratiuni pentru interior si exterior, produse de gradinarit si materiale de constructii si amenajari, obiecte sanitare, mobila, electronice si electrocasnice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
noark
strabag nivel 1
viarom
concelex
konsent
CONCEPT STRUCTURE
ness project
rigips
Acvatot 2019
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
quadratum
siniat
Ubitech
EDIT-Structural
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander