Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - PREBET AIUD: Contracte de 80 milioane euro pentru livrari de prefabricate din beton
PREBET AIUD: Contracte de 80 milioane euro pentru livrari de prefabricate din beton
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 18 Iun 2024 09:59
Producatorul de elemente prefabricate din beton Prebet Aiud SA a incheiat patru contracte de livrari cu o valoare totala de 386,5 milioane de lei (circa 78 milioane de euro) in prima parte a lunii iunie 2024, pentru lucrari de infrastructura. Materialele vor trebui furnizate in urmatoarele 71 de luni, conform graficelor de livrare agreate cu clientii. Valoarea celor patru contracte depaseste cu mult cifra de afaceri anuala a societatii, care a ajuns la 59,4 milioane de lei in 2023.
Cel mai mare dintre contracte are valoarea de 333,98 milioane de lei (inclusiv TVA) si o perioada de derulare de 71 de luni. Celelalte trei contracte, de 7,06 milioane de lei, 24,17 milioane de lei si 21,3 milioane de lei, au perioade de implementare de un an si doi ani.
Dupa incheierea celor 4 contracte, Consiliul de Administratie al Prebet Aiud SA a aprobat majorarea capitalului social al companiei cu suma de 17,67 milioane de lei, ce va fi realizata in doua etape.
"Consiliul de administratie aproba subscrierea unui numar de actiuni in cadrul primei etape de majorare de capital social, raportat la numarul drepturilor de preferinta detinute de Societatea Anodin Opportunity SRL, la pretul de subscriere de 0,18 lei/actiune, in limita maxima a sumei de 2.687.013,36 lei, reprezentand contravaloarea unei creante detinuta de societatea Anodin Opportunity SRL, in calitate de creditor, potrivit Contractului de imprumut incheiat la data de 24.10.2023, astfel cum a fost aditionat. Actiunile care vor fi emise catre Societatea Anodin Opportunity SRL in baza creantei vor fi platite in totalitate de actionar, la valoarea nominala, prin compensare cu valoarea creantei. Subscrierea actiunilor prin conversia creantelor, potrivit prezentului articol, va putea fi realizata sub rezerva certificarii prin raportul de expertiza contabila a caracterului cert, lichid si exigibil al creantei", se precizeaza intr-o comunicare a companiei.
 
 
Prebet Aiud SA a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 59,4 milioane de lei si un profit net de 6,38 milioane de lei. Compania produce si livreaza prefabricate din beton pentru lucrari de infrastructura, respectiv traverse din beton precomprimat pentru cai ferate, grinzi din beton precomprimat pentru poduri rutiere si cai ferate, prefabricate pentru podete de cai ferate si rutiere, grinzi torsonate pentru poduri rutiere cu deschideri mari (post comprimate), prefabricate din beton pentru lucrari de arta si tuneluri, dale pentru pasaje la nivel cu calea ferata, prefabricate pentru canal cu buzunare pentru revizia locomotivelor si vagoanelor, traverse din beton armat tip bibloc pentru metrou si tramvai, precum si diverse alte prefabricate pentru structuri. Piata de desfacere a produselor societatii este reprezentata de piata interna, avand ca modalitate de distributie vanzarea directa spre antreprenorul sau subantreprenorul care are contractate lucrari cu beneficiarul final al produsului solicitat. Principalii furnizori ai companiei, conform raportului anual din 2023, sunt Holcim Ciment (pentru ciment), D&D Drotaru Ungaria si Dacotrans (otel-beton si SBP), Elis Agregate, Jox Spedition (transport) si Vossloh Fastering Systems (echipamente pentru traverse).
In primele 3 luni din 2024, Prebet Aiud SA a iregistrat o cifra de afaceri de 6,21 milioane de lei, in scadere fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului 2023, si pierdere financiara neta de peste un milion de lei. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
rigips
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
Ubitech
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CDS
siniat
theda mar
leviatan
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
viarom
konsent
noark
quadratum
concelex
ness project
EDIT-Structural
SIGM

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander