Agenda Constructiilor
Joi, 29 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - REYNAERS si-a atins obiectivele pentru acest an si pune accent pe sustenabilitate
REYNAERS si-a atins obiectivele pentru acest an si pune accent pe sustenabilitate
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 16 Nov 2023 06:15
Reynaers Aluminium, parte a grupului belgian Reynaers, este una dintre cele mai importante companii europene specializate in dezvoltarea solutiilor durabile din aluminiu pentru usi, ferestre, pereti cortina, sisteme glisante, parasolare si sere. La nivel global, produsele Reynaers Aluminium se comercializeaza in peste 70 de tari. Fondat in 1965, grupul cu sediul central in localitatea Duffel - Belgia, este prezent pe piata locala din 2006, subsidiara locala avand o crestere rapida pe piata de profil. Produsele specifice se adreseaza proiectelor rezidentiale, comerciale, office sau industriale. Printre lucrarile de referinta ce integreaza profile Reynaers se numara: One Floreasca City, One Modrogan, Tiriac Tower, Sema Parc, Amber Forest, Yacht Kid, Maurer Panoramic, Record Park, The Ivy, Oregon Park, Afi Business Park, Amber Gardens, One Charles de Gaulle, One Herastrau Plaza, The Light, One Rahmaninov, Aviatiei Park etc. In continuare, Daniel Popa, Country Manager al Reynaers Aluminium, se refera la piata cladirilor de birouri si comerciale, accentuand perspectivele de evolutie a acesteia in perioada care urmeaza. 
 
- Ce dinamica au avut vanzarile de produse dedicate cladirilor de birouri in 2023?
- Piata de birouri s-a concentrat si in 2023 in marile orase, precum Bucuresti, Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca, inregistrand o stagnare fata de 2022, in ciuda scaderii livrarilor de cladiri noi. De asemenea, in perioada urmatoare se preconizeaza o dinamica in usoara crestere pentru acest segment. 
 
- Care sunt proiectele in care ati fost implicati in 2023 si ce produse ati livrat in cadrul acestora?
- In 2023 nu am fost angrenati in proiecte noi in zona de office, intrucat ponderea cea mai mare a obiectivelor Reynaers s-a axat pe segmentul rezidential, unde suntem furnizorul preferat. Insa, de-a lungul timpului, am livrat sistemele si produsele noastre premium pentru o serie de cladiri de birouri sau mixte de top, unde ne-am pus amprenta, precum Tiriac Tower, The Light, Campus 6, Sema Parc, Oregon Park, Brasov Business Park, Afi Business Park sau Crown Towers. Livram solutii de inalta tehnologie, ce au in spate procese complexe de cercetare si dezvoltare, teste si cunostinte care indeplinesc cele mai inalte standarde si cerinte de calitate si ne-am luat angajamentul de a livra sisteme unice si durabile, care sa raspunda celor mai stricte cerinte atat din punct de vedere estetic, cat si al eficientei. De asemenea, dezvoltam si investim in mod constant in strategia noastra de sustenabilitate, iar misiunea noastra este de a imbunatati mediile de viata si de lucru ale oamenilor, acum si pentru generatiile viitoare. Combinand designul cu cele mai recente tehnologii, oferim solutii inovatoare, care aduc valoare si inspira partenerii nostri sa construiasca cladiri cat mai durabile.
 
 
- Ce evolutie a avut cifra de afaceri a companiei in primele 9 luni ale anului in curs, comparativ cu aceeasi perioada din 2022 si cum estimati ca va fi dinamica acesteia in 2023?
- Anul acesta, in pofida unui context economic instabil si a unei usoare scaderi a pietei, ne-am continuat strategia de dezvoltare, indeplinindu-ne cu succes obiectivele stabilite. In prezent, avem patru showroom-uri in Romania, care le ofera partenerilor posibilitatea de a interactiona direct cu lumea Reynaers, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, si pregatim deschiderea a trei noi centre de prezentare/ comercializare in Brasov, Constanta si Chisinau, cu scopul de a ne consolida prezenta in aceste zone de interes. Pe langa extinderea retelei de showroom-uri, in 2023 ne-am propus sa consolidam zona de logistica si distributie la nivel local si, totodata, analizam in continuare noi oportunitati de dezvoltare la nivel regional. Am incheiat anul trecut cu o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 10% fata de 2021, evolutie sustinuta de proiectele in care am fost implicati, de prezenta in proiecte de anvergura pe piata de constructii, in special in segmentul rezidential, unde suntem lideri absoluti in zona premium, precum si de dezvoltarea gamei de produse, iar pentru 2023 ne asteptam, de asemenea, sa fim pe un trend usor ascendent. 
 
- Care sunt cele mai noi solutii din portofoliu, dedicate cladirilor de birouri?
- Cand vine vorba despre produse, pregatim noutati in gama de ferestre si usi, precum si in cea de pereti cortina. De asemenea, vom adauga extensii ale sistemelor deja consacrate. Solutiile si produsele premium Reynaers Aluminium se incadreaza perfect in orice stil arhitectural, fiind versatile si usor de integrat atat in designul cladirilor rezidentiale, cat si in cel al imobilelor de birouri sau mixte, carora le ofera un stil propriu, inedit si o unicitate aparte. Promovam solutii digitale de la A la Z pentru proiectarea si optimizarea proiectelor de constructii, punand la dispozitia partenerilor solutii pentru toate aspectele business-ului lor. Tinem pasul constant cu evolutia tehnologica si investim activ pentru a ne consolida pozitia pe piata internationala, unde Reynaers Aluminium este recunoscuta pentru procesul de transformare pe care l-a implementat, trecand de la stadiul de furnizor clasic la cel de organizatie activa de inalta tehnologie. De asemenea, punem la dispozitie cele mai recente inovatii in domeniu, precum usi cu control al accesului, cu deschidere automata (amprenta, cod, smartphone), ferestre cu ventilare automata, ce permit programarea la intervale de timp pre-setat sau usi culisante, motorizate cu control acces, complet automatizate.
 
 
- Care este strategia companiei privind furnizarea de produse care pot contribui la obtinerea de scoruri optime pentru certificarea de sustenabilitate?
- Cererea de produse sustenabile se afla intr-o continua crestere, insa pentru noi nu este o noutate, ci mai degraba un proces in care avem experienta si pe care il adaptam constant. Toate produsele pe care le oferim partenerilor nostri respecta principiile economiei circulare, concepute pentru a oferi cea mai buna calitate cat mai mult timp posibil, de la fabricare pana la sfarsitul duratei de viata. Sistemele Reynaers inglobeaza cea mai inalta tehnologie si contribuie la atingerea celor mai inalte standarde de eficienta energetica si functionalitate. Alegerea aluminiului este una pe viata, iar profilele din aluminiu se mentin impecabil ani la rand. Acestea nu sunt afectate de razele UV sau de umiditate, iar daca sunt intretinute corespunzator, nu se deformeaza, nu corodeaza si nu putrezesc. In plus, ofera o izolare termica si acustica excelente, iar Reynaers pune la dispozitie o gama vasta de optiuni de design, care satisfac toate gusturile. Totodata, aluminiul este 100 % reciclabil comparativ cu alte materiale, ca de exemplu PVC-ul. Este rezistent si se intretine usor, fiind o investitie care se amortizeaza in timp.
 
- Ce obiective de investitii aveti planificate pentru anii urmatori?
- Ne vom continua strategia de expansiune la nivel regional prin dezvoltarea gamei de produse, cu promovarea activa in continuare a solutiilor pe care le oferim pentru case inteligente, dar si a parteneriatelor si a proiectelor, continuand sa facem ce stim noi cel mai bine: sa livram servicii si solutii de top, adaptate la cele mai noi tehnologii din domeniu.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
concelex
quadratum
viarom
Ubitech
noark
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA
top 500
rigips
top 500
FRONTALE
CDS
top 500

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander