Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Saint-Gobain si Engie construiesc la Calarasi un parc fotovoltaic on-site pe 14 ha
Saint-Gobain si Engie construiesc la Calarasi un parc fotovoltaic on-site pe 14 ha
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 15 Mai 2023 12:23
Saint-Gobain si ENGIE Romania anunta demararea lucrarilor de construire a celui mai mare parc fotovoltaic on-site din Romania. Amplasat pe terenul fabricii de sticla Saint-Gobain din Calarasi, pe o suprafata de 14 hectare, sistemul de panouri fotovoltaice va fi destinat producerii de energie regenerabila in cadrul sitului industrial, productia rezultata urmand a fi folosita 100% pentru autoconsum.
Cu o capacitate instalata de 8,6 MWp, parcul va fi compus din 15.760 module de panouri fotovoltaice, 80 de invertoare si stringuri si o structura metalica de tip tracker pentru sustinerea panourilor si a invertoarelor.
Panourile fotovoltaice montate la sol vor asigura o parte importanta din necesarul de energie electrica al fabricii de sticla de la Calarasi, fiind evitate peste 2.400 tone CO2 pe an, echivalentul a peste 9 milioane kilometri parcursi in medie de un autoturism pe benzina sau incarcarea a peste 265 milioane de dispozitive smartphone .
„Ne bucuram sa venim in intampinarea nevoilor de decarbonizare ale partenerului nostru Saint-Gobain si le multumim pentru increderea acordata pentru implementarea acestui proiect cheie. Solutiile descentralizate de productie de energie devin din ce in ce mai mult o necesitate pentru business-urile care doresc sa se mentina competitive prin reducerea costurilor cu energia, dar si sustenabile, limitand emisiile de CO2.”, a declarat Nicolas Richard, Vicepresedinte ENGIE Romania, Responsabil Divizia Solutii Energetice.
„Demararea lucrarilor de construire a parcului fotovoltaic de la fabrica Saint-Gobain din Calarasi reprezinta un moment de referinta in parcursul Saint-Gobain Romania catre atingerea obiectivului „zero emisii de CO2” si suntem onorati sa avem un partener de nadejde in dezvoltarea acestui proiect de anvergura, precum ENGIE. Ne orientam cu prioritate catre surse de energie prietenoase cu mediul, in paralel cu eficientizarea permanenta a proceselor de productie pentru reducerea emisiilor de carbon si a consumului de energie. Eforturile noastre sunt orientate de asemenea si catre economia circulara, prin cresterea continutului reciclat din produsele si ambalajele pe care le utilizam, pe langa solutiile sustenabile oferite pentru cladiri eficiente energetic – toate acestea, cu scopul de a reduce drastic emisiile de carbon si consumul de resurse non-regenerabile si de a crea un viitor mai verde.”, a declarat Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania.
Prin dezvoltarea acestui parc fotovoltaic si prin furnizarea de energie verde, ENGIE Romania va contribui la eforturile Saint-Gobain Romania de reducere a emisiilor de carbon, productia anuala de energie verde fiind estimata la peste 14.000 MWh/an.
La nivel mondial, Grupul Saint-Gobain s-a angajat sa reduca emisiile de carbon cu 33% pana in 2030 fata de 2017, fiind deja implementate numeroase programe si masuri pentru a sustine acest obiectiv, precum determinarea unui pret intern al carbonului atat pentru investitii, cat si pentru proiectele de cercetare si dezvoltare. Acest demers a fost aplicat pentru a ghida toate deciziile operationale in vederea generarii unui continut redus de carbon si pentru a atinge scopul Grupului – „MAKING THE WORLD A BETTER HOME”.
Lider al solutiilor de energie cu emisii reduse de CO2, ENGIE actioneaza pentru accelerarea tranzitiei catre o economie cu impact neutru asupra mediului inconjurator. Compania pune la dispozitia clientilor solutii personalizate de energie verde, avand obiectivul de a elimina echivalentul a 45 Mt CO2 in fiecare an si de a atinge neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor de carbon pana in 2045.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ERBASU CONSTRUCT
concelex
siniat
Ubitech
viarom
strabag nivel 1
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
rigips
ness project
quadratum
theda mar
CDS
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander