Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SYMMETRICA: Crestere de 10% pe piata locala de pavele si borduri, in 2017
SYMMETRICA: Crestere de 10% pe piata locala de pavele si borduri, in 2017
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 12 Ian 2017 15:26
Piata locala de pavele, borduri si alte prefabricate mici ar putea creste cu 10% in acest an, pana la 93,5 milioane de euro, datorita mai ales proiectelor private si rezidentiale, potrivit estimarilor companiei Symmetrica, lider in domeniu. "Pe acest segment s-a putut remarca deja o evolutie a cererii de produse din gama premium, volumele livrate catre ansamblurile rezidentiale si proiectele persoanelor fizice crescand substantial. Estimam ca aceasta tendinta se va mentine si in 2017, insa nu excludem nici un reviriment al sectorului public, in cazul in care noul guvern va prioritiza lucrarile de infrastructura", a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.
Compania a incheiat anul 2016 cu o crestere de 3% a cifrei de afaceri, pana la circa 20 milioane de euro. De asemenea, producatorul a livrat peste 3,2 milioane de metri liniari de produse, mai mult cu 6% fata de nivelul din 2015. "Sectorul privat a fost cel care a sustinut in acest an vanzarile de prefabricate mici, acoperind, in mare parte, scaderea cererii pentru investitii cu fonduri bugetare sau comunitare. De altfel, acest lucru a reprezentant principala provocare a pietei de profil, observandu-se o scadere a cererii de produse pentru infrastructura, precum borduri sau rigole", a precizat Sebastian Bobu.
Pe langa aportul sectorului privat, evolutia numarului de comenzi a fost determinata si de finalizarea, spre finalul anului 2015, a investitiei in noua linie de fabricatie amplasata in fabrica din judetul Bistrita-Nasaud, prin care s-a obtinut cresterea capacitatii de productie, precum si extinderea posibilitatilor de livrare.
De altfel, planurile companiei pentru perioada urmatoare includ majorarea capacitatii actuale de productie prin prezenta unor puncte de lucru in zonele neacoperite inca. De asemenea, Symmetrica se va axa pe dezvoltarea de noi produse, adaptate in mod special la cererea de pe piata rezidentiala.
Symmetrica este unul dintre principalii producatori locali din industria pavajelor din beton, avand cinci fabrici si o capacitate de productie de 13.500 de metri de produse pe zi (pavele, borduri si rigole). Cele cinci unitati sunt situate la Veresti (judetul Suceava), Podu Iloaiei (Iasi), Bolintin Vale (Giurgiu), Prejmer (Brasov) si Cociu (Bistrita-Nasaud). 
 
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
Acvatot 2019
theda mar
viarom
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
siniat
CDS
rigips
concelex
leviatan
quadratum
noark
ERBASU CONSTRUCT
ness project

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander