Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SYMMETRICA investeste 48 milioane euro intr-o noua fabrica, in apropierea Capitalei
SYMMETRICA investeste 48 milioane euro intr-o noua fabrica, in apropierea Capitalei
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 28 Mar 2024 13:37
Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, anunta o noua investitie in cea mai mare fabrica de pavaje si dale din beton din zona de Sud-Est a Europei, in valoare de 48 de milioane de euro.
“Situata in Bolintin Vale – Ilfov, noua noastra fabrica de prefabricate va fi un simbol al excelentei si al progresului tehnologic. Cu o suprafata impresionanta si capacitati de productie extinse, aceasta unitate reprezinta un pilon esential in sprijinirea cresterii si dezvoltarii regionale si inglobeaza tehnologii noi pentru piata romaneasca”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al companiei. 
Potrivit afirmatiilor sale, noua unitate de productie este amplasata pe un teren de peste 120.000 mp si va avea o suprafata construita de 18.000 de metri patrati. De asemenea, aceasta va dispune de doua parcuri fotovoltaice amplasate pe un teren de 20.000 mp. Acestea vor asigura circa 60% din totalul energiei necesare pentru functionarea unitatii. Aceasta initiativa reflecta angajamentul ferm al companiei fata de sustenabilitate si responsabilitate ecologica. Prin adoptarea energiei solare, Symmetrica isi propune sa reduca amprenta de carbon si sa promoveze utilizarea surselor de energie regenerabila.
“Fabrica din Bolintin Vale va fi inaugurata in aceasta toamna. Fiind amplasata in apropierea unitatii pe care deja o detinem, inca din 2011, in proximitatea Capitalei, am decis migrarea activitatii din aceasta catre noua locatie, optimizand astfel intreaga productie”, a mai spus Sebastian Bobu. 
Investitia necesara, in valoare de 48 de milioane de euro, a fost asigurata atat din fonduri proprii, cat si prin credite bancare. In acest sens, Symmetrica a contractat un credit in valoare de circa 35 de milioane de euro de la Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania.
"Suntem un partener solid pentru Symmetrica, una dintre afacerile locale de succes si cel mai mare producator roman de pavele si borduri. Ne bucuram sa sustinem extinderea companiei si impunerea ca lider regional, printr-o noua unitate de productie care prioritizeaza dezvoltarea durabila si sustenabila. Colaborarea noastra, pe termen lung, confirma expertiza pe care BCR o are pe proiecte de industrializare, retehnologizare si modernizare a infrastructurii, dar si faptul ca impreuna putem sa dezvoltam afaceri sanatoase si puternice pentru o Romanie inteligenta financiar”, a declarat Romeo Antoche, Director Executiv Centru de Afaceri Corporate BCR.
Dispunand de 4 linii de fabricatie in prima faza, fabrica din Bolintin Vale va mai avea linii de prelucrare suprafete si tratamente speciale cat si de splitare blocuri de beton. Una dintre cele mai notabile caracteristici ale acestei fabrici este integrarea celei mai moderne tehnologii de productie a pavelelor si dalelor din beton. Dotata cu echipamente de ultima generatie si procese de fabricatie inovatoare, fabrica Symmetrica este pregatita sa ofere produse de cea mai inalta calitate, adaptate cerintelor si necesitatilor pietei actuale.
“Noile tehnologii inglobate in aceasta unitate de productie ne vor da posibilitatea de a ne extinde portofoliul de produse si de a lansa game noi, cu specificatii unice pe piata locala, atat din punct de vedere al design-ului, cat si al proprietatilor. Cele 4 linii ce vor fi puse in functiune in prima faza vor fi folosite pentru productia de pavele, dale, borduri, rigole”, a subliniat reprezentantul Symmetrica. 
De asemenea, fabrica ce va fi inaugurata in aceasta toamna va contribui la majorarea productiei totale a Symmetrica cu 30%, avand o capacitate de 15.000 mp pe zi. Privind retrospectiv, odata cu aceasta noua fabrica, in cei 30 de ani de la infiintare Symmetrica a realizat investitii care, in total, depasesc 110 milioane de euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
noark
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
konsent
quadratum
siniat
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
concelex
ness project
rigips
theda mar
strabag nivel 1
viarom
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander