Agenda Constructiilor
Luni, 13 Iulie 2020
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - TERAPLAST continua sa investeasca in dezvoltarea productiei si inovatii
TERAPLAST continua sa investeasca in dezvoltarea productiei si inovatii
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 30 Sep 2019 07:45
Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale pentru constructii, are planificate investitii de circa 20 de milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie si lansarea de produse noi. Aici sunt incluse si proiecte ale Wetterbest (furnizor de acoperisuri metalice) si TeraGlass (producator de tamplarie termoizolanta) care, in a doua parte a anului trecut, au primit acordurile de finantare pentru proiecte de investitii in cadrul schemei de ajutor de stat. Proiectul TeraPlast are o valoare totala de 6,2 milioane de euro si vizeaza extinderea capacitatii de productie pentru tevile din polipropilena pentru canalizari interioare. In cadrul aceluiasi proiect, compania va aduce o inovatie pe piata granulelor, fiind primul producator din Romania care va produce granule fara halogen, rezistente la foc (HFFR). Diversificarea portofoliului de produse si extinderea prezentei regionale sunt parte a strategiei de dezvoltare permanenta a grupului, care nu exclude nici o noua achizitie a unei fabrici in afara tarii.
Interviu cu Alexandru Stanean (37 de ani), directorul general al Grupului TeraPlast. De profesie economist, managerul si-a inceput activitatea in cadrul TeraPlast in 2007 si a ocupat, pe rand, diverse pozitii in top management-ul companiilor din Grup.
 
- Ce evolutie inregistreaza piata locala de tubulatura din PVC? Cum influenteaza proiectele incluse in POIM vanzarile diviziei de Mase Plastice a grupului TeraPlast?
- Productia de tubulatura din PVC din Romania reprezinta aproximativ 30% din productia totala de tubulatura din polimeri si, conform studiilor de piata, este evaluata la 38 milioane de euro in 2018. In volum, aceasta inseamna putin peste 31.000 de tone, nivel pe care il apreciem ca fiind un minim al pietei. Pentru 2019 ne-am bugetat pe acest segment o crestere de 21%.
Accelerarea fazelor de executie a proiectelor finantate prin POIM si PNDR se va simti in cererea produselor dedicate acestui segment. Cu toate acestea, suntem spre finalul programului operational, iar rata de absorbtie este foarte mica, de aproximativ 13% din totalul fondurilor disponibile. Rata mica este compensata de proiectele finantate prin PNDL, insa e pacat sa finantam de la bugetul de stat proiecte pentru care exista bani europeni. Credem ca trendul ascendent al cererii, observat inca din a doua jumatate a anului trecut, se va pastra in urmatorii trei ani ca urmare a acestor proiecte.
 
- Care credeti ca vor fi provocarile din domeniul lucrarilor publice, in contextul cererii foarte mari estimate pentru anii urmatori?
- Cred ca provocarea principala in lucrarile publice este pastrarea unui ritm sustinut de investitii, ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKALLBIMTeraSteelVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
rigips
elmas 2017
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere