Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Vindem-ieftin.ro: Preturile si stocurile de materiale de constructii s-au stabilizat
Vindem-ieftin.ro: Preturile si stocurile de materiale de constructii s-au stabilizat
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 09 Aug 2023 06:16
Vanzarile de materiale pentru zidarie - caramida si BCA - realizate prin intermediul platformei Vindem-ieftin.ro au crescut cu 46% in prima jumatate a acestui an. Comenzile de pavele din beton s-au majorat, de asemenea, cu 11%, in timp ce performantele de vanzari obtinute in cazul celorlalte produse grosiere pentru constructii - ciment, var, betoane, agregate, mortare uscate, sape, adezivi s-au mentinut in jurul valorilor inregistrate in aceeasi perioada a anului 2022.
Anul trecut, toate aceste categorii de produse au raportat cresevolutii de pana la 300%. Totodata, din 2022, cresterea cererilor pentru panouri solare sau panouri fotovoltaice s-a majorat cu circa 50%, iar mentinerea unor tarife ridicate pentru energia electrica face ca trendul sa fie unul crescator si in aceasta perioada.
"Dupa startul foarte bun din primul trimestru al lui 2022, razboiul din Ucraina aduce o temperare a vanzarilor, cauzata in special de o crestere accelerata a preturilor, generata de limitarea importurilor din Ucraina si Rusia, atat de materie prima, cat si de produse finite. Pana la momentul la care au fost identificate surse alternative de aprovizionare, adica pe la jumatatea anului 2022, acest trend s-a mentinut. Cu toate acestea, pentru Vindem-ieftin.ro, 2022 a fost un an in care au fost atinse obiectivele propuse, respectiv atingerea bornei unei cifre de afaceri de 15 milioane de euro, realizand o crestere de 54% fata de nivelul din 2021", a declarat Cosmin Raileanu, CEO Vindem-ieftin.ro.
Conform datelor companiei, in 2023 s-au inregistrat scaderi ale vanzarilor de acoperisuri metalice (-38%), dar si pentru categoriile de amenajari interioare precum placile ceramice, parchetul si piatra decorativa, contractiile fiind cuprinse intre 10% si 30%.
"Anul 2023 aduce o stagnare a lucrarilor din proiectele mari de imobiliare, cererea de locuinte locative fiind din ce in ce mai redusa, in timp ce proiectele rezidentiale realizate in regie proprie continua, fiind un moment propice pentru cei care doresc sa isi construiasca o locuinta, deoarece sunt categorii de produse precum fier, OSB, placi de gips-carton, acoperisuri metalice care au marcat scaderi de preturi de pana la -40%. De asemenea, sunt in plin avant proiectele de infrastructura, fapt ce a determinat o dublare a cifrei de afaceri pentru departamentul de licitatii din cadrul companiei noastre", a precizat Cosmin Raileanu.
 
Planuri de dezvoltare pe o piata in scadere temporara
In conditiile in care piata materialelor de constructii s-a comprimat cu pana la 30%, Vindem-ieftin.ro si-a propus mentinerea volumelor realizate in anul 2022 vizand doua directii, si anume:
• dezvoltarea unui numar de 50 de unitati de tip DEPOZIT-eVIRTUAL-e, mature si active, DEPOZIT VIRTUAL reprezentand un sistem de franciza ce are in vedere o noua abordare de construire a unei echipe independente de vanzari-freelancing;
• consolidarea si dezvoltarea departamentului de licitatii din cadrul companiei.
De asemenea, printre planurile companiei se afla cresterea numarului de produse comercializate sub brandul propriu #REZISTENT, precum si diversificarea portofoliului de produse prin contractarea de noi parteneri furnizori.
"Inca din a doua jumatate a anului 2022 am avut in vedere si dezvoltarea unui portofoliu de produse sub brand propriu #REZISTENT. Astazi, sub umbrela #REZISTENT producem tigla metalica, sipca metalica si sisteme de termo-izolare din lana de oaie, dar nu ne vom opri aici", a adaugat Cosmin Raileanu. 
 
Temperare a cresterilor de preturi
Potrivit datelor Vindem-ieftin.ro, cresterile de pret au dus la o reticenta in achizitii pentru clientii platformei. "Trebuie, insa, sa evidentiem ca Vindem-ieftin.ro ofera clientilor sai produse de calitate, consiliere si cel mai important serviciu oferit este acela de brokeraj pe pret, astfel ca pe fiecare categorie de produs avem cel putin doi - trei furnizori catre care lansam cererile de oferta, iar furnizorul care ne va oferi cel mai bun pret este cel care va castiga vanzarea. Faptul ca avem alternative de aprovizionare ne ajuta in a elimina situatiile de out of stock, iar clientul poate gasi in oferta noastra atat produsul de care este interesat, cat si varianta unuia similar, in cel mai rau caz", a explicat Geanina Dumitru.
Reprezentanta Vindem-ieftin.ro nu crede ca vom mai asista la cresteri de pret spectaculoase in 2023, iar pentru unele produse chiar au fost inregistrate scaderi. "Producatorii au, in acest moment, stocuri cu mult peste cererea pietei si deja au venit cu actiuni de destocare, organizand diferite campanii promotionale care sa creasca interesul de cumparare", a mai precizat Cosmin Raileanu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ness project
Ubitech
rigips
concelex
EDIT-Structural
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
siniat
CDS
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander