Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WETTERBEST: Renovarile acopera 60-70% din cererea nationala de tigla metalica
WETTERBEST: Renovarile acopera 60-70% din cererea nationala de tigla metalica
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 14 Sep 2022 10:09
„Cand o sa demaram o extindere, in functie de ce oferte vor fi atunci, ne gandim sa accesam din nou schema de ajutor de stat. Este o metoda de finantare pe care am accesat-o foarte usor si care a functionat foarte bine pentru noi“, a spus Marian Pirvu, CEO al Wetterbest.
Wetterbest are doua depozite care insumeaza 6.300 de metri patrati in cadrul fabricii pe care a construit-o in Baicoi, astfel incat procesele de productie, depozitare si livrare sunt integrate. Fabrica inaugurata in 2020, la inceputul pandemiei, este singura unitate de productie Wetterbest si a implicat o investitie de zece milioane de euro, din care noua milioane de lei (circa doua mil. euro) au reprezentat ajutor de stat. La Baicoi lucreaza pentru Wetterbest 320 de angajati.
„Suntem in crestere continua. In 2021 si in 2022 am investit peste patru milioane de euro, din care doua milioane de euro in activitati logistice, in eficientizarea proceselor - am cumparat rafturi speciale, motostivuitoare, am implementat un warehouse management system.“
„Deocamdata facem fata la cerintele clientilor, dar cand volumele vor creste ne gandim sa ne extindem si suprafata. In planul nostru pentru un interval de trei-cinci ani, avem in plan sa crestem capacitatile de productie si de depozitare, tot la Baicoi.“
Dupa aproape doi ani de crestere continua la materialul de baza pentru activitatea Wetterbest, otelul, pretul a trecut printr-o perioada de stabilizare, iar acum a inceput sa scada usor, spune Marian Pirvu.
„Deocamdata, noi nu simtim aceasta scadere, dar cred ca vom simti peste trei-sase luni, pentru ca noi folosim un otel procesat superior. Momentan, scaderea se vede la nivelul otelului-beton.“
Finalizarea tranzactiei prin care irlandezii de la Kingspan au preluat Wetterbest a avut loc in 2021, cand grupul a preluat compania de la grupul local TeraPlast, controlat de Dorel Goia. Kingspan are, la nivel global, peste 200 de fabrici.
„Experienta in domeniu este mult mai mare pentru un grup international, iar acesta este un avantaj. Acum incercam sa gasim solutii de eficientizare pentru a livra produsele in maximum 24 de ore.“
Marian Pirvu spune despre inceputul lui 2022 ca a fost chiar mai bun decat in 2021, insa odata cu razboiul din Ucraina cererea s-a mai estompat.
„In momentul acesta, cererea este mai mica decat era anul trecut. Preferintele clientilor nu s-au schimbat insa foarte mult. Piata noastra este ´dirijataª de renovari, de acolo vin peste 60-70% din cerere. Restul reprezinta lucrari noi. In ultima perioada, se observa o reducere a cererii pentru renovari.“
Wetterbest a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 422 de milioane de lei, in crestere cu 39% fata de anul precedent. Profitul companiei a crescut de peste trei ori, de la 16 milioane de lei in 2020 la 52 de milioane de lei anul trecut.
„In acest an, principalele proiecte investitionale sunt punerea in functiune a cinci linii noi de productie, implementarea unui nou sistem informatic ERP si continuare investitiilor in programul ´Dedicati Planeteiª, cu o noua centrala solara, care contribuie la protejarea mediului inconjurator prin reducerea emisiilor de CO2 cu peste 200 tone pe an“.
Piata locala de invelitori pentru cladiri, pe care activeaza Wetterbest, a ajuns in 2021, potrivit estimarilor de la jucatorii din piata, sa valoreze 315 milioane de euro. Spre comparatie, in 2009, piata valora 125,9 milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
EDIT-Structural
quadratum
MAKITA
Ubitech
Acvatot 2019
noark
rigips
theda mar
strabag nivel 1
siniat
ERBASU CONSTRUCT
ness project
viarom
CDS
konsent
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander