Agenda Constructiilor
Joi, 22 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER a platit 12,8 milioane de euro pentru achizitiile din primul semestru
WIENERBERGER a platit 12,8 milioane de euro pentru achizitiile din primul semestru
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 18 Aug 2016 18:00
Grupul austriac Wienerberger a platit suma de 12,8 milioane de euro pentru achizitia a doua fabrici de blocuri ceramice din Romania (Buzau) si Polonia, precum si pentru preluarea a 51% din actiunile producatorului finlandez de tubulatura din plastic Talokaivo Oy. Compania a anuntat ca va prelua si diferenta de 49% din titlurile firmei din Finlanda, valoarea tranzactiei fiind evaluata la 4,85 milioane de euro. Potrivit datelor Wienerberger, achizitiile din acest an au generat venituri de 7,29 milioane de euro si un profit operational de aproape 600.000 de euro.
Dupa achizitia fabricii de la Buzau din luna aprilie 2016, grupul Wienerberger detine in Romania patru fabrici de caramida, situate la Gura Ocnitei (judetul Dambovita), Sibiu, Tritenii de Jos (Cluj) si Buzau, precum si doua unitati de productie a pavajelor din beton, la Bolintin-Vale (judetul Giurgiu) si Teius (Alba).
Wienerberger Romania a incheiat anul 2015 cu vanzari totale de 168,7 milioane de lei (circa 38 milioane de euro), in crestere cu 18,2% fata de nivelul de 142,7 milioane de lei din 2014. Profitul net anual al companiei s-a majorat, insa, de aproape 12 ori anul trecut, pana la 8,8 milioane de lei, in timp ce numarul de angajati ai companiei s-a mentinut la circa 200 de persoane.
Trendul ascendent al afacerilor din tara noastra a continuat si in primele sase luni ale acestui an, in special datorita dezvoltarii constructiilor rezidentiale. "Pietele din Romania, Bulgaria si Ungaria au fost caracterizate de evolutii notabile ale constructiilor de locuinte uni- si bifamiliale din primele sase luni ale anului in curs. In acest context, am reusit sa crestem vanzarile de blocuri ceramice si sa ne majoram cotele de piata din aceste tari. Un trend pozitiv similar am inregistrat si in domeniul afacerilor cu tigla ceramica. Imbunatatirea preturilor medii de comercializare a produselor a contribuit, de asemenea, la veniturile substantiale si la cresterea castigurilor din aceasta regiune", se arata in raportul semestrial al grupului Wienerberger. In ansamblu, vanzarile de caramida inregistrate de grup in regiunea Europei de Est (inclusiv Rusia) in primul semestru au cumulat 232,6 milioane de euro (+8%), in timp ce profitul operational s-a imbunatatit semnificativ, ajungand la 39,9 milioane de euro (+48%).
O traiectorie pozitiva in intervalul analizat au avut-o si vanzarile de tubulatura, derulate prin intermediul subsidiarei Pipelife. "In Romania si Croatia am beneficiat de dezvoltarea de ansamblu a constructiilor edilitare si ne-am consolidat cotele de piata", se mai arata in raportul citat. Totusi, vanzarile de tubulatura din regiunea Europei de Est s-au redus, in semestrul intai, cu 10%, pana la 206,1 milioane de euro, in timp ce profitul operational al perioadei s-a diminuat cu 15%, la 17 milioane de euro.
 
Stabilizare a vanzarilor grupului, la 1,5 miliarde euro
La nivel de grup, vanzarile din primele sase luni din 2016 ale grupului Wienerberger s-au stabilizat la nivelul de 1,5 miliarde euro inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net s-a majorat, insa, semnificativ, de la 6 milioane de euro la 27,1 milioane de euro, in intervalul analizat. "Cu rezultatele din primul semestru al acestui an am demonstrat inca o data ca suntem foarte bine pozitionati pe toate pietele, in termeni operationali. Evolutia este binevenita, mai ales in contextul noilor incertitudini generate de contextul unei eventuale iesiri a Marii Britanii din Uniunea Europeana. Rezultatul referendumului de la finele lunii iunie a.c., a determinat fluctuatii pe pietele de schimb valutar, efecte resimtite si la nivelul activitatii companiei", a declarat Heimo Scheuch, CEO al grupului austriac.
Grupul Wienerberger este cel mai mare producator global de blocuri ceramice (cu marcile Porotherm si Terca), precum si lider al pietei europene de tigla ceramica (Koramic, Tondach) si cel mai important furnizor de pavaje din beton din Europa Centrala si de Est (Semmelrock). In domeniul sistemelor de tubulatura, in cadrul caruia activeaza prin intermediul subsidiarelor Steinzeug-Keramo (tevi din ceramica) si Pipelife (tubulatura din plastic), compania se claseaza printre cei mai importanti furnizori din Europa. Cu un numar total de 201 de unitati de productie, grupul Wienerberger a generat venituri de 2,97 miliarde euro in 2015, in contextul unui profit operational brut de 370 milioane de euro.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMgamma_2021TERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
Acvatot 2019
hilti
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere