Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER: Constructiile noi si renovarile au sustinut dezvoltarea grupului
WIENERBERGER: Constructiile noi si renovarile au sustinut dezvoltarea grupului
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 11 Mar 2022 06:43
Grupul austriac Wienerberger a inregistrat o crestere semnificativa a cererii de materiale de constructii in estul Europei in 2021, atat pentru produsele pentru cladiri - caramida si tigla ceramica -, cat si pentru tubulatura din material plastic. Vanzarile de produse pentru cladiri au accelerat in special in a doua jumatate a anului trecut, grupul incheind anul cu castiguri semnificativ peste nivelul din 2020, conform raportului financiar anual.
"In Polonia, Cehia si Ungaria, activitatile au fost lente in anumite zone a regiunii, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile de la inceputul anului 2021, dar efecte notabile ale recuperarii au devenit vizibile din vara. Intensificarea investitiilor in constructii noi, dar si la nivelul renovarilor a avut ca rezultat volume de vanzari mai mari, in special in ceea ce priveste vanzarile de tigle ceramice pentru acoperisuri", se arata in document.
Veniturile obtinute in total de grupul austriac pentru divizia Building Solutions, au crescut cu 10% in 2021, depasind usor valoarea de 2,3 miliarde euro. Indicatorul de profitabilitate operationala (EBITDA) s-a plasat la 473,4 milioane de euro anul trecut, fiind cu 15% peste nivelul din 2020, in timp ce investitiile totale ale diviziei s-au majorat cu 30% si au cumulat 176,1 milioane de euro.
Pentru 2022, la activitatea diviziei Building Solutions va beneficia, potrivit primelor estimari, de un context favorabil, in special datorat segmentului de renovari, care va beneficia de investitii masive prin Green Deal. Cu toate acestea, lipsa permanenta de forta de munca calificata in industria constructiilor ar putea avea un efect de amortizare asupra ritmului de crestere. In ceea ce priveste preturile, conducerea Wienerberger spune ca se va concentra, in continuare, pe acoperirea inflatiei costurilor, in timp ce depune toate eforturile pentru a fi un partener transparent si de incredere pentru clienti. "Avand in vedere ca materialele de constructii inovatoare continua sa fie la mare cerere, utilizarea capacitatilor de productie in toate fabricile noastre va ramane ridicata in prima jumatate a anului 2022. Masuri pentru majorarea capacitatilor de productie au fost implementate pe intreaga perioada a anului 2021", se precizeaza in raportul anual al grupului.
 
Crestere de 25% pentru divizia de tubulatura
In ceea ce priveste divizia Piping Solutions, responsabila de comercializarea de conducte si tevi ceramice si din material plastic, vanzarile anuale ale Wienerberger au crescut cu 25%, la 1,16 miliarde euro, in timp ce EBITDA, in valoare de 114,7 milioane de euro, a crescut cu 15%. "Afacerile din Europa de Est au avut rezultate foarte bune, in special in Polonia, Cehia si Ungaria. Am reusit sa ne extindem cotele pe piata datorita gamei extinsa de produse. In plus, sprijinul programelor europene de extindere si modernizare a retelelor de apa si canalizare au impulsionat vanzarile", precizeaza reprezentantii Wienerberger. Pentru 2022, conducerea companiei estimeaza o stabilizare a cererii in prima jumatate a anului, in pofida mentinerii tensiunilor legate de cresterile de preturi pentru materiile prime din plastic si a problemelor aparute in lanturile de aprovizionare.
In 2021, vanzarile realizate de Wienerberger in America de Nord au crescut cu 53%, ajungand la aproape 500 de milioane de euro.
 
Vanzarile anuale s-au apropiat de pragul de 4 miliarde euro
In total, in 2021, vanzarile realizate de grupul Wienerberger au crescut cu 18%, la aproape 4 miliarde euro, in timp ce EBITDA s-a situat la 694 milioane de euro, dupa o majorare de 24%.
In 2022, managementul Wienerberger se asteapta ca atmosfera de incertitudine generata de contextul dificil din sfera aprovizionarii si inflatiei sa continue, cel putin in prima jumatate a anului. Pe termen mediu, Wienerberger se asteapta sa beneficieze de programele de stimulare economica lansate de guverne in urma pandemiei, in special pe segmentele de renovare si infrastructura. In 2022, Wienerberger intentioneaza sa cheltuiasca 135 milioane de euro pentru intretinerea platformelor sale industriale si 160 milioane de euro in investitii de crestere. De asemenea, un alt obiectiv setat pentru 2022 este de a creste EBITDA LFL la 750-770 milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
noark
siniat
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
quadratum
CDS
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ness project
theda mar
viarom
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander