Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - XELLA: Scaderea pietei rezidentiale din Europa a afectat vanzarile grupului
XELLA: Scaderea pietei rezidentiale din Europa a afectat vanzarile grupului
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 01 Apr 2024 12:35
Grupul Xella, un furnizor european de top de sisteme pentru zidarie, a generat venituri de un miliard de euro in 2023, in scadere fata de nivelul de 1,4 miliarde euro realizat in 2022. Rezultatul a fost obtinut in contextul unui an provocator pentru piata constructiilor rezidentiale noi din Europa, care, in ansamblu, a cunoscut scaderi fara precedent, evaluate la peste 30%. Potrivit datelor companiei, indicatorul de profitabilitate operationala s-a situat, in 2023, la aproximativ 205 milioane de euro, sub nivelul de 291 milioane de euro din 2022). In ultimul an, Xella a investit in imbunatatirea retelei de productie, pentru a-si reduce costurile fixe si pentru a se adapta cu succes la situatia macroeconomica dificila, aderand in continuare la foaia sa de parcurs ambitioasa de sustenabilitate. "Datorita acestor initiative si avand in vedere asteptarile de redresare a pietei de constructii de cladiri, grupul are incredere ca va creste dincolo de nivelurile de dinaintea crizei, pe termen mediu", au transmis reprezentantii Xella.
Totodata, compania a facut progrese semnificative in initiativele de sustenabilitate in anul precedent si este pe cale sa-si atinga obiectivele pentru 2030. Investitiile in acest sens sunt directionate catre o productie din ce in ce mai eficienta din punct de vedere energetic, o utilizare in crestere a energiilor regenerabile si eliminarea treptata a carbunelui din fabricile Xella. De asemenea, tintele vizeaza aprofundarea parteneriatelor cu furnizorii-cheie, optimizarea retetelor si dezvoltarea circularitatii materialelor.
De asemenea, Xella si-a imbunatatit si obiectivele sociale, in special in ceea ce priveste siguranta angajatilor sai, in ultimul an numarul accidentelor reducandu-se cu 36%.
"Industria constructiilor este cheia pentru atingerea obiectivelor climatice in Europa. La Xella, am facut progrese semnificative in ceea ce priveste cresterea eficientei energetice si a resurselor si lucram neobosit pentru a imbunatati principiile circularitatii pe tot parcursul ciclului de viata al produselor noastre", a declarat Christophe Clemente, CEO la Xella Group.
Eforturile de sustenabilitate ale Xella au fost, de asemenea, recunoscute de expertii ESG externi. In iulie 2023, compania a fost onorata ca lider in industria sa de catre Sustainalytics, o agentie independenta de rating ESG. Cu un scor de 17,5 si un profil de risc scazut, Xella s-a clasat pe locul al doilea dintre cele 142 de companii de materiale de constructii din intreaga lume.
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
viarom
EDIT-Structural
quadratum
Acvatot 2019
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
theda mar
concelex
CONCEPT STRUCTURE
siniat
ness project
noark
rigips
leviatan
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander