Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ANALIZA: Piata produselor auto-regeneratoare va atinge 2,4 miliarde USD
ANALIZA: Piata produselor auto-regeneratoare va atinge 2,4 miliarde USD
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 17 Ian 2017 09:45
Piata globala a produselor cu capacitate de auto-regenerare va creste substantial in anii urmatori, urmand a ajunge la 2,4 miliarde USD in anul 2022, potrivit estimarilor companiei nord-americane de cercetare a materialelor si tehnologiilor avansate n-tech Research. Cea mai mare pondere a vanzarilor din domeniu va fi generata de sectoarele auto si de constructii.
Produsele cu capacitate de auto-regenerare includ atat materiale de acoperire (lacuri, vopsele etc.), cat si suprafete tratate, ce au integrate mecanisme prin care se regenereaza singure, fara interventie umana, in urma diverselor actiuni daunatoare. Acestea pot fi folosite ca aplicatii din foarte multe domenii, precum produse de larg consum, auto, producerea de energie, constructii, militar, medical si aerospatial. Majoritatea materialelor studiate fac parte din clasa polimerilor "reversibili" (au proprietatea de a-si reface structura chimica sub actiunea unui stimul extern, cum ar fi temperatura), materiale cu memoria formei, sisteme vasculare, biomateriale etc.
Potrivit analistilor n-tech Research, polimerii "reversibili" domina, in acest moment, piata globala a produselor cu capacitate de auto-regenerare si, pana in 2022, ar urma sa ajunga la o pondere de cel mult 37%, potrivit estimarilor. Totusi, cele mai mari oportunitati de crestere din domeniu vor reveni sistemelor bazate pe microcapsulare (sau sistemelor vasculare), segmentul acestora urmand a genera venituri totale de 1,1 miliarde USD, in 2022.
Materialele cu proprietati de auto-regenerare sunt deja utilizate in sectorul constructiilor, trendul fiind in crestere accelerata in tarile dezvoltate. De pilda, cimentul auto-regenerator (foto) se comercializeaza deja. Chiar daca se estimeaza ca piata produselor cu capacitate de auto-regenerare pentru constructii va lua amploare din 2019, analistii n-tech sunt de parere ca vanzarile globale din domeniu vor ajunge la 475 milioane USD in 2022.
 
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
theda mar
FRONTALE
viarom
Ubitech
noark
Acvatot 2019
quadratum
rigips
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander