Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ATREA adapteaza si pentru locuinte solutii de ventilatie cu recuprerare de caldura
ATREA adapteaza si pentru locuinte solutii de ventilatie cu recuprerare de caldura
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 10 Sep 2020 13:18
Compania ATREA Romania, furnizor de echipamente de ventilatie cu recuprerare de caldura, a generat un program care ii poate ajuta pe proprietarii de case sau apartamente sa isi eficientizeze consumul si sa isi imbunatateasca calitatea vietii. “Solutiile tehnice pentru astfel de sisteme se implementeaza in general la constructii noi, de peste 120 de mp. Insa, prin noul nostru program, care vine in completarea celui guvernamental de eficientizare a consumului, cei care dentin o locuinta de pana la 100 de mp, casa sau apartament, pot monta un astfel de sistem centralizat de ventilatie. Am adaptat tot pachetul tehnic, inclusiv costurile pentru o astfel de investitie, astfel ca proiectul, aparatul si montajul pentru o casa sau un apartament de 100 mp este configurat la 15.000 lei, cu tva inclus. La orice locuinta, costurile pot fi amortizate in cativa ani, insa nu despre asta vorbim neaparat, ci de faptul ca in permanenta ai in casa un aport de aer curat, fara sa consumi in plus. Mai mult, in anumite conditii, costurile pot fi acoperite la jumatate prin programul guvernamental Casa Eficienta Energetic”, declara Dorin Salamac director Geneal ATREA Romania.
Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura de la ATREA asigura un flux aer curat permanent in incinte, putand fi configurate atat pentru zona rezidentiala, cat si pentru sectorul industrial, hotelier sau HORECA.
O centrala cu recuperare de caldura va la fel de indispensabila ca un termosistem
Principiul unui astfel de sistem este simplu: extrage aerul viciat din incaperi, iar cu caldura acestuia incalzeste aerul curat pe care il introduce in casa prin grilele de ventilatie. Fluxul de aer curat si cel viciat nu se intalnesc, in acest proces avand loc doar un schimb termic intre cele doua. Sistemul este extrem de util mai ales pe timpul iernii, cand practic geamurile nu mai trebuie deschise pentru a se asigura traditionala aerisire, prin care se pierde in acelasi timp si caldura acumulata in casa.
“Suntem constienti ca atat prin programele guvernamentale, dar si printr-o mai buna informare a cetatenilor, aceste echipamente vor deveni in cativa ani indispensabile la constructia unei case, adica exact cum este un termosistem acum. Practic, oricine isi construieste o casa sau face o reabilitare, nu mai concepe sa nu monteze si un termosistem, indiferent daca este pe baza de polistiren, vata sau alte materiale termoizolante. Un sistem de ventilatie centralizat cu recuperare de caldura vine in completarea solutiei generale de eficientizare energetica compusa din zidarie, termosistem, geamuri termopan si acoperis”, explica Dorin Salamac.
Compania ATREA este lider pe piata locala si europeana in producerea si instalarea de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, pentru zona industriala, comerciala, rezidentiala si horeca. Toate echipamentele sunt produse in fabricile companiei din Cehia, avand la baza inovatii si brevete proprii de 30 de ani. ATREA Romania a fost infiintata in urma cu 5 ani, in prezent fiind una dintre cele mai dinamice companii din piata care livreaza si instaleaza echipamente de ventilatie cu recuperare de caldura.
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
rigips
quadratum
strabag nivel 1
theda mar
CDS
concelex
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
FRONTALE
leviatan
viarom
Ubitech
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander