Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ATREA: Ventilatia cu recuperare de caldura, o solutie impotriva raspandirii Covid-19
ATREA: Ventilatia cu recuperare de caldura, o solutie impotriva raspandirii Covid-19
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 07 Dec 2020 17:04
Stim cum totii ca noul coronavirus este raspandit prin aerosoli, iar in spatiile restranse, supraaglomerate si slab ventilate, cum ar fi scolile, riscul de infectare este mult mai ridicat. Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca ventilatia este o solutie care poate sa stopeze raspandirea virusului in interior. In acest caz, apare necesitatea instalarii unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, cea mai eficienta metoda de ventilatie pe timp de iarna, fara costuri suplimentare de incalzire. Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura de la Atrea asigura un flux aer curat permanent in incinte, reducand gradul de transmitere a virusurilor cu pana la 80%.
Sistemele Atrea, solutia pentru scolile si gradinitele din Romania
Unitatile de ventilatie cu recuperare de caldura Atrea au fost implementate in doua institutii de invatamant din Oradea, mai exact la Colegiul National Onisifor Ghibu si Scoala Gimnaziala Dacia. In cele doua unitati de invatamant din Oradea au fost instalate peste 120 de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura in salile de clasa, cancelarie, laboratoare si sali de sport. Debitul de aer a fost gandit astfel incat sa asigure un minim de 25 m3/h de aer proaspat pentru fiecare copil. De asemenea, sunt foarte silentioase, iar nivelul de zgomot nu depaseste 35 dB la un debit de aer de 700 m3/h, cat este necesar pentru o sala de clasa cu maximum 30 de copii.
De asemenea, sistemele Atrea au fost implementate si la Colegiul National Mihai Viteazu din Bucuresti. Administratorii unitatii au devenit constienti de necesitatea unui astfel de sistem inainte de aparitia pandemiei. Aici, a fost implementata o unitate cu recuperare de caldura de tip DUPLEX INTER 850. Echipamentul asigura un grad inalt de eficienta, este integrat si accesorizat complet, iar in plus are parametrii acustici foarte mici.
Totodata, mai multe gradinite au apelat la aceasta solutie, cum este cea din Siculeni, judetul Harghita. Aici s-a folosit o unitate de ventilare Duplex 3600 Flexi cu 6 Easy Boxuri, care asigura un control individual pe fiecare clasa in parte. Debitul calculat pe fiecare clasa este de 500 m3/h, ceea ce inseamna un total de 3000 m3/h asigurat de unitatea centrala Duplex 3600 Flexi, cu o eficienta in recuperarea caldurii de peste 93%.
Acest sistem de comanda si control este de ultima generatie, avand in vedere faptul ca permite utilizarea unei centrale de tratarea aerului pe mai multe clase, cu un control individual pe fiecare clasa, in functie de nivelul de dioxid de carbon, unitatea fiind dotata cu astfel de senzori.
O alta gradinita unde au ajuns sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura Atrea este Gradinita Aranyalma din Miercurea Ciuc. Aici au fost implementate 14 unitati Duplex Inter, ultra-silentioase, concepute exact pentru scoli avand un montaj de tip „dulap”, stand-alone, fiind perfecte pentru spatiile deja construite, nefiind necesara instalarea de tubulatura. De asemenea, aceste unitati ofera posibilitatea de a integra un sistem de lampi UV-C, pentru o igienizare completa a claselor.
Sistemele Atrea implementate la stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti
Stadionul Tineretului Arcul de Triumf este unul dintre cele mai moderne stadioane din Europa. Costul total a depasit 36 milioane de euro, avand o capacitate de 8.207 locuri. Aici au fost livrate sase centrale de tratarea aerului care asigura aer proaspat in zona de vestiare, loje, spatii medicale si tratament.
Solutia pe care o ofera sistemul de ventilatie Atrea este una care, pe langa faptul ca aeriseste incaperea si aduce un aer proaspat si curat in interior, reduce costurile de intretinere cu 25%. Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura asigura o aerisire permanenta si controlata a interiorului. In plus, spre deosebire de un sistem de ventilatie traditional, Atrea nu doar aeriseste incaperea, ci si extrage aerul viciat prin grilele de ventilatie. Caldura se transfera aerului de afara, pe care centrala il introduce in interior, dupa ce in prealabil il filtreaza. Sistemul poate fi folosit si invers, pe timp de vara. Astfel, aerul cald de afara este filtrat si racit la introducerea in interior prin sistemul de recuperare. Specialistii Atrea recomanda implemetarea sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura in toate spatiile cu trafic intens, fiind cea mai eficienta solutie de ventilatie din punct de vedere sanatate, energie si confort.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
concelex
noark
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
CDS
FRONTALE
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander