Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Bergerat Monnoyeur extinde gama Cat de miniexcavatoare hidraulice cu modele noi
Bergerat Monnoyeur extinde gama Cat de miniexcavatoare hidraulice cu modele noi
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 29 Dec 2021 06:36
Bergerat Monnoyeur anunta extinderea gamei de miniexcavatoare hidraulice Cat pe care o comercializeaza in Romania cu doua modele noi, de 4 si 5 tone, Cat® 304 si Cat® 305 CR. Noile utilaje furnizeaza mai multa putere, forte de rupere si adancimi de sapare mai mari, atingand performante cu pana la 20% mai ridicate fata de modelele similare din seria E2. Noile modele 304 si 305 CR sunt ultimele utilaje din familia miniexcavatoarelor hidraulice Cat upgradate cu functionalitatile Next Generation.
Cu un nou design cu raza redusa, modelul 304 are un ecartament ingust de 1.700 mm, cu 254 mm mai mic decat precedentul 304 E2, pentru o versatilitate mai mare si acces in spatii stramte. Desi este mai ingust, noul design al lui 304 creste performanta, echilibrul si stabilitatea acestui model din clasa de 4 tone. Raza redusa ii permite o stabilitate mai mare, atat in pivotarea la 360 de grade, cat si cand se deplaseaza cu incarcatura in brat, in timp ce optiunea de contragreutate suplimentara duce utilajul la un nivel superior de stabilitate.
Noul motor al excavatorului Cat 305 CR din clasa de 5 tone ofera o putere cu aproape 9% mai mare, ceea ce creste performanta utilajului. Imbunatatirile sistemului hidraulic asigura forte de rupere mai mari - 49,2 kN pentru cupa; 28,3 kN pentru balansierul standard si 25,2 kN pentru balansierul lung - pentru a imbunatati eficienta de sapare in aplicatii care implica roci dure. De asemenea, ofera adancimi de sapare cu 140 mm mai mari decat modelul 305 E2, oferindu-i mai multa flexibilitate in aplicatii. Latimea trenului de rulare de 1.980 mm si noua optiune de contragreutate suplimentara ajuta la optimizarea stabilitatii si a performantei de ridicare in spatii stramte.
 
Eficienta si consum redus
Ambele modele de excavatoare ofera acum o optiune de lama buldozer unghiulara ce optimizeaza flexibilitatea utilajului in aplicatii de umplere si nivelare/ finisare. Pe langa faptul ca are o cursa ampla deasupra si sub nivelul zero, cu functie standard de flotare pentru o curatare usoara, lama unghiulara se inclina la 45 de grade stanga/ dreapta in raport cu centrul. Prin cresterea eficientei si reducerea interactiunii operatorului in raport cu nivelarea finala, miscarea lamei unghiulare este controlata de joystick-ul din dreapta, in timp ce joystick-ul stanga controleaza deplasarea utilajului.
Prin adaptarea masei utilajului la cerintele lucrarii, pachetele interschimbabile de contragreutate asigura echilibrul optim intre presiunea redusa la sol si performanta de ridicare. Sistemul de directie Cat Stick Steer, exclusiv in industrie, simplifica mult controlul utilajului, permitand operatorului sa treaca de la comenzile conventionale de directie cu maneta/ pedala la operarea usoara din joystick. Cele doua game de viteza de deplasare si controlul de croaziera standard faciliteaza deplasarea pe santier cu o minima interactiune din partea operatorului.
Indeplinind standardele de emisii EU Stage V, motorul Cat C1.7 Turbo dezvolta o putere mai mare decat precedentul motor C2.4. Functia standard automata de ralanti (auto idle), oprirea automata a motorului si sistemul hidraulic eficient cu senzor de detectare a sarcinii, cu pompa cu cilindree variabila, contribuie la reducerea consumului de combustibil pe santier, pentru o operare mai accesibila. Presiunile ridicate de siguranta impreuna cu debitele genereaza capacitatea hidraulica necesara pentru a asigura forte mari de sapare si ridicare, precum si o utilizare mai eficienta a unei game extinse de unelte de lucru. Completat cu linii cu decuplare rapida, sistemul auxiliar standard permite posibilitatea alegerii unui debit unidirectional, bidirectional sau continuu.
 
Confort pentru operatori
Comuna pe majoritatea miniexcavatoarelor hidraulice Cat de noua generatie, cabina etansa si presurizata este disponibila cu functii de incalzire si/sau aer conditionat, pentru controlul climatului interior, indiferent de vreme. Suprafetele mari vitrate ale cabinei plus luminatorul din plafon ofera vizibilitate totala de jur-imprejur. Display-ul mare cu optiuni tactile permite controlul intuitiv al functiilor utilajului si o monitorizare usoara a parametrilor importanti de functionare. Pentru anumite regiuni este disponibila si optiunea de pavilion.
Verificarile zilnice de intretinere pentru 304 si 305 CR se fac rapid de la nivelul solului prin usile laterale. Utilizarea extinsa a pieselor comune de-a lungul intregii linii de excavatoare, plus constructia exterioara rezistenta la deteriorare contribuie la reducerea cheltuielilor pentru stocul de piese si la reducerea costurilor de reparatie. Intervalele de service extinse inseamna ca aceste excavatoare vor petrece mai mult timp pe santier si mai putin timp in atelier.
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom
strabag nivel 1
ness project
CDS
Acvatot 2019
Ubitech
konsent
EDIT-Structural
noark
MAKITA
theda mar
rigips
concelex
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander