Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - BM: Consum si costuri de intretinere mai mici, cu noul incarcator frontal Cat 988 GC
BM: Consum si costuri de intretinere mai mici, cu noul incarcator frontal Cat 988 GC
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 30 Aug 2023 11:48
Noul incarcator frontal Cat 988 GC asigura o operare fiabila si eficienta, permitand clientilor sa mute mai mult material la un cost/ora mai mic, pentru o rentabilitate rapida a investitiei. Noul Cat 988 GC are un consum de combustibil cu pana la 5% mai mic si costuri de intretinere mai reduse cu pana la 15% comparativ cu modelul Cat 988K. Conceput pentru a maximiza valoarea ciclului de exploatare in aplicatii de productivitate moderata de pana la 2.000 de ore pe an, incarcatorul frontal 988 GC este capabil sa livreze o productie in proportie de 6% din cea a lui 988K in aplicatiile de incarcare a camioanelor.
Usor de operat si intretinut, noul 988 GC este optimizat ca incarcator frontal pentru camioane de 45 de tone. Inaltimea de descarcare a cupei de 3909 mm asigura incarcarea eficienta a camioanelor pana la modelul Cat 775G. Cu o sarcina utila a cupei echivalenta cu cea a lui Cat 988K, noul 988 GC ofera o productivitate de pana la 670 de tone/ora in aplicatiile de incarcare a camioanelor cu roca impuscata in cariera si de pana la 527 de tone/ora in operatiuni load-and-carry (incarcare si transport).
Structurile extrem de durabile ale noului incarcator frontal sunt construite pentru mai multe cicluri de viata si pentru a rezista celor mai dure conditii de incarcare. Construit pe platforma obisnuita a incarcatoarelor frontale de talie mare Cat, sasl spate in sectiune casetata rezista socurilor/fortelor de torsiune. Sasiul frontal este reproiectat pentru a rezista la sarcini mai mari si are un nou design al bratului de ridicare.
 
Fiabil si eficient
Fiabilitatea si eficienta stau la baza noului 988 GC, unde motorul Cat 15, care si-a demonstrat pe deplin capabilitatile in teren, ofera diferite configuratii pentru a indeplini cerintele europene de emisii Stage V / Tier 4 Final. Pachetul de racire de pe 988 GC asigura o degajare mai mare a caldurii, cu un ventilator cu activare automata la nevoie si doua setari de viteza, pentru configuratii standard si cu temperatura ambientala ridicata.
Convertizorul de cuplu Cat cu blocare elimina pierderile, reduce caldura in sistem, imbunatateste timpul de deplasare si reduce timpul de ciclu in operatiunile de incarcare si transport. Imbunatatind durata de exploatare si durabilitatea in functionare, franele cu disc racite in baie de ulei ofera o disipare superioara a caldurii si performante ridicate.
Proiectata special pentru aplicatii de cariera si minerit, transmisia Cat Advanced Power Electronic Control Strategy (APECS) ofera cea mai buna performanta din clasa, asigurand schimbarea constanta si lina a treptelor, imbunatatiri ale productivitatii si eficientei, precum si o durata lunga de exploatare. Inertia si cuplul se mentin la schimbarea treptelor de viteza, pentru un impuls mai mare in pante. Pedala de neutralizare a transmisiei prelungeste durata de viata a franei de serviciu si asigura putere maxima pe durata incarcarii stationare.
Sistemul hidraulic cu senzor de sarcina directioneaza debitul hidraulic catre cupa si sistemul de directie numai atunci cand este nevoie, pentru a optimiza performanta si eficienta noului 988 GC. Benefic in aplicatiile de incarcare si transport, sistemul optional de control al deplasarii incorporeaza un acumulator auxiliar in circuitul de ridicare, pentru o deplasare mai lina.
 
Operare usoara, confortabila
Capacitatea maxima de raspuns a utilajului se datoreaza sistemului integrat de directie si control (STIC™), ce permite o operare mai silentioasa cu pana la 47%. Scaunul Cat Comfort Series III cu comenzi de lucru incorporate sporeste confortul si reduce oboseala operatorului. Operarea este simplificata prin interfata intuitiva pentru operator, display-ul tactil si butoanele sensibile de comanda, usor de utilizat. Vibratiile utilajului resimtite de catre operator sunt reduse datorita suportilor de izolare ai cabinei si suspensiei pneumatice a scaunului, iar optional este disponibil un scaun cu ventilare si incalzire, pentru un confort sporit al operatorului.
Tehnologiile integrate contribuie la cresterea productivitatii si eficientei incarcatorului frontal 988 GC. Prin monitorizarea, gestionarea si imbunatatirea operatiunilor de santier, tehnologia Product Link™ ofera acces wireless la datele de operare esentiale, pentru o perspectiva valoroasa asupra modului in care utilajul este folosit. Camera retrovizoare standard Cat imbunatateste vizibilitatea in spatele utilajului, permitand operatorului sa lucreze in siguranta si cu incredere. Pentru siguranta oamenilor si a bunurilor, 988 GC poate fi echipat cu tehnologia Cat Detect, ce creste gradul de constientizare a mediului din jurul utilajului.
Designul bratului de ridicare cu bara Z ofera o vizibilitate excelenta asupra marginilor cupei si zonei de lucru, simplificand operarea. Sarcina utila a cupei este aliniata cu cea a modelelor 988K, cu o gama de cupe din seria Cat Performance disponibile cu capacitati de la 6,3 la 7,6 m3.
Afisand datele in timp real pentru a imbunatati productivitatea si a reduce supraincarcarea, sistemul optional Cat Payload asigura cantarirea din mers* a materialelor transportate si incarcate. Abonamentul optional Advanced Productivity ofera informatii cuprinzatoare ce pot fi folosite pentru gestionarea si imbunatatirea productivitatii operationale si a profitabilitatii.
 
Intretinere redusa
Designul noului incarcator frontal include functii ce cresc timpii de disponibilitate ai utilajului si reduc costurile de intretinere cu pana la 15%, comparativ cu modelul 988K. Filtrarea avansata extinde performanta si fiabilitatea sistemului hidraulic. Punctele de service grupate sunt accesibile de la nivelul solului sau de pe platforma, pentru o intretinere simpla. Usurinta efectuarii verificarilor zilnice de service se datoreaza usilor de acces de pe ambele parti ale compartimentului motor. Punctele de lubrifiere centralizate si indicatoarele nivelului de ulei, accesibile de la sol, simplifica ungerea zilnica si verificarile nivelului uleiului pentru sistemele critice ale utilajului.
 
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
noark
CDS
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
rigips
leviatan
theda mar
leviatan
Ubitech
grundfos
BALTIC
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu