Agenda Constructiilor
Duminica, 03 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CARPATCEMENT: Parteneriate pentru promovarea performantei si inovarii
CARPATCEMENT: Parteneriate pentru promovarea performantei si inovarii
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 12 Dec 2013 12:28
Grupul Carpatcement considera ca edificarea unui model de business solid, performant si sustenabil are la baza oferirea catre clientii sai a unui maxim de beneficii, in conditii de eficienta tehnologica si de profitabilitate, alaturi de respectarea aspectelor legate de protectia mediului inconjurator si de dezvoltare a unor relatii de parteneriat cu mediul academic si cu comunitatile locale.
 
Carpatcement ofera produse si servicii de calitate bazandu-se pe cercetarea stiintifica locala si pe transferul de know-how din exterior, in special de la centrul sau tehnologic din Heidelberg - Germania, inovarea in domeniul sau de activitate reprezentand o preocupare interna permanenta.
 
In pofida schimbarilor si provocarilor economice specifice ultimei perioade, compania se bazeaza in continuare pe aceleasi principii: abordare realista, leadership consecvent, management strict al costurilor precum si capacitatea de a actiona decisiv. Acestia reprezinta factorii cheie ai succesului Carpatcement din ultimii 15 ani, de cand activeaza pe piata romaneasca.
 
Cimentul, ca atare, este un produs standardizat, insa modul cum acesta este acceptat prin reglementari tehnice nationale si utilizat, in consecinta, in diferite aplicatii sau clase de expunere la actiunea mediului inconjurator reprezinta, pentru piata nationala si pentru Carpatcement, ca producator de ciment, o provocare cu un impact tehnic deosebit.
 
Alcatuirea mix-ului de produse din portofoliul CARPATCEMENT® asigura utilizatorului un confort tehnic deosebit in conditiile in care anumite statii de betoane, uneori, nu pot schimba operativ tipul de ciment functie de comanda primita, datorita lipsei unui numar suficient de silozuri.
 
Prin pastrarea in portofoliul CARPATCEMENT® a unor tipuri de cimenturi acceptate in toate clasele de expunere la actiunea mediului inconjurator, compania se adreseaza si catre producatorii de betoane care nu prezinta o mare flexibilitate tehnologica in schimbarea operativa a tipului de ciment.
 
Un beneficiu pentru clientii Carpatcement inseamna asadar, in mod concret, sa aiba la dispozitie cimenturi posibil a fi utilizate, in deplina siguranta sub aspectul durabilitatii betonului, in toate clasele de expunere uzual intalnite la actiunea mediului inconjurator, in conformitate cu reglementarile tehnice in domeniu.
 
Cercetarea stiintifica, inovarea si dezvoltarea tehnologica sunt promovate in toate companiile Grupului HeidelbergCement la nivel mondial. Grupul isi concentreaza atentia pe tehnologii inovatoare pentru a creste eficienta proceselor tehnologice si pentru a dezvolta produse si servicii cu o orientare puternica spre client, spre necesitatile si asteptarile sale, transferand in Romania cele mai bune practici in conformitate cu experienta europeana.
 
Avand in vedere dezvoltarea din domeniul energiei din ultimii ani, si pentru a raspunde cat mai bine cerintelor clientilor sai, Carpatcement a extins in scurt timp producerea de cimenturi de furnal CEM III/A cu caldura de hidratare redusa (LH), posibil a fi utilizate in betoane masive, in toate cele trei fabrici ale sale (Bicaz, Deva si Fieni).
 
Urmarind progresul tehnologic in vederea introducerii pe piata si a altor tipuri de cimenturi, compania finanteaza studii de cercetare stiintifica in vederea extinderii portofoliului de produse respectiv a stabilirii conditiilor compozitionale pentru betoane preparate cu noi tipuri de cimenturi, eficiente sub aspectul emisiilor de CO2 la producere.
Pentru a acoperi intreaga gama de cerinte ale clientilor, de la consultanta in domeniul de aplicare pana la oferirea de solutii eficiente si complete de finalizare a proiectelor in cooperare cu specialisti locali, Carpatcement a incheiat pe plan national o serie de parteneriate tehnico-stiintifice de succes, active, bazate pe comunicare deschisa si transparenta, cu institute de cercetare si universitati.
Avand la baza un transfer important de know-how de la centrul tehnologic din Heidelberg si colaborand eficient pe orizontala cu omologii din tarile europene unde HeidelbergCement este  prezenta, Grupul Carpatcement se implica prin Departamentul de Consultanta Tehnica a Clientilor in activitati cu caracter national care au ca scop sporirea calitatii, eficientei si durabilitatii constructiilor.
 
Astfel, pentru o serie de aplicatii speciale sau cimenturi pentru care nu exista o experienta nationala suficienta in utilizare, un beneficiu concret pentru utilizatorul cimentului CARPATCEMENT® il reprezinta serviciul de consiliere tehnica la care poate avea acces imediat ( Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ).
 
In acest context, Carpatcement organizeaza in fabrici precum si in mari orase din Romania, intalniri cu reprezentantii tehnici ai clientilor la care invita, pentru prezentari, personalitati de prestigiu in domeniul cimentului si betonului.
 
Compania sponsorizeaza si organizeaza conferinte tehnice, aparitii de carte tehnica, reviste de specialitate, mese rotunde si simpozioane, fiind un partener tehnic stabil al institutelor de cercetare, al universitatilor si altor institute de profil din tara.
 
Companiile Grupului HeidelbergCement in Romania sunt puternic angajate in oferirea catre clienti a unui maxim de beneficii in conditii de eficienta tehnologica si de profitabilitate. Dezvoltarea durabila, pe care o respecta si o promoveaza in activitatea lor curenta se face in conditii de sanatate si securitate in munca, de protectie a mediului inconjurator si de responsabilitate sociala corporativa in comunitatile unde au operatiuni.
 
HeidelbergCement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari.
 
Cu un total al investitiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania. In tara noastra, Grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton, respectiv Carpat Agregate. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative si au ca obiectiv major promovarea unor standarde inalte de calitate.
 
Prin companiile sale, Grupul pune la dispozitia clientilor sai materiale de constructie la un standard de calitate recunoscut la nivel international. Grupul acopera intreaga gama de cerinte ale clientilor, de la consultanta in domeniul de aplicare pana la oferirea de solutii eficiente de finalizare a proiectelor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
FRONTALE
leviatan
viarom
concelex
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
rigips
theda mar
strabag nivel 1
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Acvatot 2019
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander