Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CASA NOASTRA (QFORT): Considerente tehnice la alegerea tamplariei din aluminiu
CASA NOASTRA (QFORT): Considerente tehnice la alegerea tamplariei din aluminiu
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 29 Sep 2020 14:15
Tamplaria pe care o alegi pentru echiparea casei tale este cea care va face diferenta in materie de confort, performanta energetica si aspect estetic deopotriva. Astfel ca, in functie de, preferintele tale, stilul arhitectural al casei si bugetul de care dispui, vei avea de ales intre tamplarie din lemn, PVC sau aluminiu. Dar ce sa alegi? Daca vrei sa cresti valoarea casei tale, atingand in acelasi timp si un nivel de eficienta energetica ridicat, cel mai probabil te vei orienta catre ferestrele si usile din aluminiu.
Ferestrele din aluminiu sunt cea mai moderna varianta de tamplarie termoizolanta pe care piata o pune la dispozitia ta, avand numeroase beneficii pentru camin. Iata, in continuare, 7 dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa iti echipezi locuinta cu ferestre din aluminiu:
1. Rezistenta superioara in timp
Spre deosebire de alte tipuri de materiale, aluminiul este un material robust, usor si deosebit de rezistent in timp. Spre exemplu, ferestrele din aluminiu Stars by QFORT au o durata medie de viata de pana la 50 de ani, avand o rezistenta ridicata la expunere pe timp de ploaie si la depunerile de zapada.
In plus, aluminiul nu se deformeaza in timp si este rezistent la lovituri puternice, ajutand astfel si la cresterea nivelului de siguranta al casei tale.
2. Intretinere usoara
Un alt beneficiu al tamplariei termoizolante din aluminiu este usurinta cu care aceasta poate fi intretinuta. Aluminiul nu rugineste si nici nu se degradeaza in timp, procesul de curatare fiind deosebit de facil. Astfel, tu economisesti timp si efort, iar ferestrele tale arata impecabil timp indelungat.
3. Protectie fonica excelenta
Proprietatile de izolatie fonica reprezinta de asemenea un criteriu deosebit de important de luat in calcul atunci cand iti construiesti o noua locuinta sau o renovezi pe cea existenta si ai nevoie de tamplarie termoizolanta.
Ferestrele din aluminiu exceleaza in acest sens, avand capacitatea de a diminua cu pana la 48% zgomotul care intra in incapere, acest aspect fiind foarte benefic mai ales atunci cand casa ta are deschidere la bulevarde aglomerate. Bineinteles, capacitatea ferestrelor de a izola fonic nu depinde doar de materialul din care este fabricat profilul acestora, sticla termoizolanta avand un rol definitoriu in aceasta privinta.
Astfel, alegerea unor ferestre cu profil din aluminiu si pachet de sticla termoizolanta de calitate va imbunatati simtitor confortul total al locuintei tale, asigurandu-ti, printre altele, si o protectie fonica excelenta.
4. Suprafete de vitrare mari
Un alt avantaj al ferestrelor din aluminiu consta in faptul ca profilele acestora permit integrarea suprafetelor de vitrare foarte mari. Spre exemplu, ferestrele din aluminiu cu profile 5Stars View si 6Stars View sunt caracterizate prin cerceveaua (partea mobila a ferestrei) ascunsa, acest fapt facand posibil ca pana la 85% din suprafata ferestrelor sa fie sticla. Astfel, pe langa designul modern si elegant, vei obtine mai multa lumina naturala in locuinta si o vizibilitate mult mai buna catre exterior.
5. Izolatie termica superioara
Ferestrele din aluminiu cu geam termoizolant sunt ideale pentru constructiile care urmaresc atingerea unui nivel superior de eficienta energetica, avand proprietati excelente de izolatie termica in combinatie cu sticla de calitate. Astfel, nu esti afectat de schimbarile de temperatura si nici de oscilatia facturilor la energie electrica, economisind bani si crescand nivelul de confort al casei tale.
6. Design minimalist
Dincolo de proprietatile si functionalitatile tehnice ale profilelor din aluminiu, acestea pot imbogati din punct de vedere estetic locuinta ta prin diferitele caracteristici de structura. Ferestrele din aluminiu 6Stars View si 5Stars View din gama Stars by QFORT, spre exemplu, au un design modern si elegant, datorita cercevelei ascunse, iar, optional, acestea pot fi echipate cu balamale ascunse si chiar manere „invizibile”, fapt ce confera un aer minimalist intregului sistem.
In plus, profilele din aluminiu sunt disponibile intr-o gama larga de culori, fiind astfel posibila personalizarea ferestrelor in functie de preferinte specifice si alte elemente de design interior din locuinta.
7. Eco-friendly
Pentru ca bunele practici din constructii ne cer sa fim atenti la conservarea si protectia mediului inconjurator atunci cand punem bazele unei noi cladiri sau atunci cand renovam constructii existente, este important ca si tamplaria termoizolanta aleasa pentru locuinta sa fie prietenoasa cu mediul.
Aluminiul este unul dintre putinele materiale reciclabile 100%, fiind o varianta foarte buna daca esti preocupat de protectia mediului. Astfel, alegand tamplarie din aluminiu, faci o investitie nu doar in viitorul tau, ci si in viitorul intregii planete, participand astfel la reducerea emisiilor de carbon din atmosfera.
Prin urmare, aluminiul, ca si material de fabricare a tamplariei termoizolante, ofera beneficii superioare in materie de izolatie termica si fonica, design si durabilitate, fiind o investitie excelenta pentru orice tip de spatiu, fie ca vorbim despre cladiri rezidentiale sau cu destinatie comerciala, indiferent de gradul de utilizare. In plus, fiind mult mai usor decat alte metale si avand o durabilitate mecanica ridicata, aluminiul este foarte rezistent la numeroase forme de uzura si are costuri de intretinere minime.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Acvatot 2019
siniat
concelex
BogArt
strabag nivel 1
SSAB
MAKITA
noark
konsent
quadratum
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT
ness project
viarom
Arduro
EDIT-Structural
theda mar
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander