Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CHRYSO EnviroMix, gama de solutii pentru betoane cu amprenta redusa de CO2
CHRYSO EnviroMix, gama de solutii pentru betoane cu amprenta redusa de CO2
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 25 Iun 2021 06:24
Tranzitia catre un mix de beton cu amprenta scazuta de COeste una din principalele parghii prin care pot fi intampinate provocarile constructiilor durabile. Pentru a sprijini aceasta transformare, CHRYSO, un jucator de top in dezvoltarea de solutii durabile in industria constructiilor, lanseaza EnviroMix®, prima gama globala de produse si servicii inovatoare menite sa reduca si sa controleze amprenta de carbon a betonului.
 
Un obiectiv comun al industriei constructiilor - reducerea emisiilor de CO2
Avand in vedere ingrijorarile, din ce in ce mai mari, cu privire la schimbarile climatice si indisponibilitatea tot mai mare a resurselor naturale, reducerea impactului activitatilor de constructii asupra mediului a generat un nou set de angajamente. La sfarsitul anului 2019, Uniunea Europeana a convenit asupra unui obiectiv de neutralitate a emisiilor de carbon pana in 2050. “The Green Deal” a fost apoi lansat. In cadrul acestui acord international au fost luate diverse initiativele locale care anunta schimbarile ce vor urma.
CHRYSO®EnviroMix ofera o reducere a emisiilor de CO2 de pana la 50%, iar CHRYSO®EnviroMix ULC (Ultra Low-Carbon) ofera niveluri superioare de performanta, precum si o reducere de peste 50% a amprentei de carbon. Produse adaptate cerintelor specifice de performanta ale betonului marfa sau prefabricat, vor fi implementate pentru a sprijini clientii in evolutia metodelor de constructie.
 
-35% CO2 pana in 2030: primul angajament al industriei constructiilor in Uniunea Europeana
Condusi de provocarile economice si de mediu, legate de constructiile durabile, jucatorii din industria constructiilor s-au angajat sa reduca amprenta de CO2 a constructiilor cu 35% pana in 2030, pentru a se putea atinge neutralitatea, in ceea ce priveste amprenta de CO2, pana in 2050. Acest obiectiv accelereaza utilizarea materialelor ecologice, reciclabile sau de provenienta bio. Cu toate acestea, astazi este posibil sa mergem chiar mai departe in reducerea impactului carbonului, actionand direct asupra formularii mixului de beton.
 
 
EnviroMix® este singura oferta, la nivel global, de aditivi pentru betoane cu amprenta scazuta de CO2, si de servicii care ajuta implementarea acestora si calculul impactului de CO2. Aceste solutii sunt dedicate atat betonului marfa cat si prefabricat.
Bazata pe cea mai noua inovatie CHRYSO, noua gama EnviroMix® integreaza polimeri specifici si catalizatori ce permit o reducere optima de amprenta de CO2, si in acelasi timp asigura performante la un nivel ridicat:
  • CHRYSO®EnviroMix: pana la 50% reducere de CO2 /m³ de beton;
  • CHRYSO®EnviroMix ULC (Ultra Low-Carbon): o reducere de CO2 /m3 de peste 50%.
"Actionand asupra impactului de CO2, noii parametri vor fi integrati in elaborarea mixurilor de beton, suplimentar fata de proprietatile traditionale ale acestui material care reprezinta “inima” metodelor noastre de constructie (rezistenta la comprensiune, durabilitate, clase de expunere, mentinere de lucrabilitate, timp de priza…). Clientii pot beneficia de servicii dedicate, cum ar fi EnviroMix®Impact, care permite calcularea impactului asupra mediului, a unui mix de beton si ajuta la stabilirea unei strategii de formulare adaptata la obiectivul clientului. CHRYSO ofera, de asemenea, o solutie digitala pentru monitorizarea in timp real a maturitatii betoanelor, CHRYSO®Maturix. Aceasta solutie permite optimizarea evolutiei rezistentei la compresiune a betonului la varste fragede, atat in fabrica de prefabricate cat si in santier. Expertii din echipa tehnica CHRYSO va vor asigura suportul in dezvoltarea noilor mixuri de beton, astfel incat sa obtineti betoane perfect adaptate obiectivelor dumneavoastra de performanta", spun reprezentantii grupului Chryso.
***
In ultimii 15 ani, CHRYSO si-a consolidat expertiza in domeniul mixurilor de beton cu amprenta redusa de carbon. Sustinut de un portofoliu tehnologic extrem de inovator, CHRYSO beneficiaza, de asemenea, de know-how specific adaptat chimiei noilor cimenturi cu amprenta scazut de carbon prin activitatea sa de aditivi pentru ciment.
Noile cimenturi aditivate (CEM II pana la CEM VI si LC3) sau liantii de maine obtinuti din noii geopolimeri, deja ajunsi pe piata, vor necesita suportul unoi noi aditivi obtinuti prin tehnologii avansate.
Solutiile CHRYSO dedicate acestei transformari catre amprenta scazuta de carbon se bazeaza pe multiple colaborari stiintifice si parteneriate industriale care consolideaza cunoasterea acestor noi lianti, inclusiv geopolimeri si cimenturi pe baza de argila calcinata (LC3).
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
concelex
konsent
MAKITA
rigips
quadratum
EDIT-Structural
theda mar
Acvatot 2019
viarom
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
BogArt
noark
ness project
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander