Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CLARIANT incepe productia de etanol celulozic sunliquid la noua fabrica din Podari
CLARIANT incepe productia de etanol celulozic sunliquid la noua fabrica din Podari
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2022 11:29
Clariant, companie inovatoare axata pe produse chimice de specialitate, a anuntat astazi productia primei cantitati de etanol celulozic de uz comercial la fabrica sa sunliquid® din Podari, Romania1. Intreaga cantitate va fi preluata de catre Shell, o companie globala de top din domeniul energiei, in baza unui contract multi-anual. In ultimele sase luni, uzina a trecut printr-un proces amanuntit de punere in functiune, care a dus la inceperea cu succes a productiei. Fabrica va produce aproximativ 50.000 de tone de biocombustibili de a doua generatie din 250.000 de tone de reziduuri agricole de provenienta locala. Etanolul celulozic rezultat poate fi utilizat pentru amestecarea in combustibilul conventional, dar are si alte oportunitati de valorificare, putand fi folosit in produsele chimice cu o baza bio, precum si in combustibilul sustenabil utilizat in aviatie.
„Protejarea climei este o parte centrala a misiunii noastre Greater chemistry - between people and planet ”, a declarat Conrad Keijzer, Chief Executive Officer la Clariant. “Biocarburantii si substantele biochimice obtinute din reziduuri agricole joaca un rol decisiv, deoarece reduc emisiile de gaze cu efect de sera. Pentru ca acestea sa fie utilizate pe o scara mai larga, productia si disponibilitatea lor la nivel comercial trebuie sa creasca intensiv, motiv pentru care demararea productiei de etanol celulozic la fabrica noastra sunliquid® din Podari este vitala.”
Construirea unui viitor mai sustenabil este o motivatie importanta pentru Clariant in a dezvolta solutii inovatoare. Christian Librera, Head of Business Line Biofuels & Derivatives a adaugat:
 
 
„Biocombustibilul avansat produs prin procesul tehnologic sunliquid® ajuta la decarbonizarea sectorului transporturilor, oferind economii de CO2 de pana la 120%, comparativ cu combustibilii fosili. Este incurajator sa vedem ca, in ciuda pandemiei globale, am reusit sa demaram cu succes productia in fabrica noastra de etanol celulozic sunliquid®. Acest lucru demonstreaza ca tehnologia noastra poate fi implementata la nivel comercial si accelereaza strategia de business in segmentul licentelor. As dori sa transmit sincere multumiri tuturor colegilor si partenerilor implicati.”
Shell isi propune sa fie un furnizor important si profitabil al combustibililor sustenabili si avansati, cu emisii scazute de carbon, ca parte a activitatii sale mai ample de a deveni o afacere din domeniul energiei cu emisii net zero pana in 2050.
„Combustibilii cu emisii scazute de carbon sunt esentiali pentru a ne ajuta clientii sa-si decarbonizeze afacerile”, a declarat Geoff Mansfield, General Manager for Low-Carbon Fuels la Shell Trading and Supply.
Fabrica din Podari, Romania, este construita pe o suprafata de 10 hectare si are aproximativ 100 de angajati. Pentru a asigura furnizarea materiei prime necesare au fost semnate contracte cu peste 300 de fermieri locali. 
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
CONCEPT STRUCTURE
concelex
quadratum
EDIT-Structural
noark
siniat
Acvatot 2019
CDS
ness project
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
rigips
Ubitech
MAKITA
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander