Agenda Constructiilor
Luni, 20 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CLARIANT incepe productia de etanol celulozic sunliquid la noua fabrica din Podari
CLARIANT incepe productia de etanol celulozic sunliquid la noua fabrica din Podari
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2022 11:29
Clariant, companie inovatoare axata pe produse chimice de specialitate, a anuntat astazi productia primei cantitati de etanol celulozic de uz comercial la fabrica sa sunliquid® din Podari, Romania1. Intreaga cantitate va fi preluata de catre Shell, o companie globala de top din domeniul energiei, in baza unui contract multi-anual. In ultimele sase luni, uzina a trecut printr-un proces amanuntit de punere in functiune, care a dus la inceperea cu succes a productiei. Fabrica va produce aproximativ 50.000 de tone de biocombustibili de a doua generatie din 250.000 de tone de reziduuri agricole de provenienta locala. Etanolul celulozic rezultat poate fi utilizat pentru amestecarea in combustibilul conventional, dar are si alte oportunitati de valorificare, putand fi folosit in produsele chimice cu o baza bio, precum si in combustibilul sustenabil utilizat in aviatie.
„Protejarea climei este o parte centrala a misiunii noastre Greater chemistry - between people and planet ”, a declarat Conrad Keijzer, Chief Executive Officer la Clariant. “Biocarburantii si substantele biochimice obtinute din reziduuri agricole joaca un rol decisiv, deoarece reduc emisiile de gaze cu efect de sera. Pentru ca acestea sa fie utilizate pe o scara mai larga, productia si disponibilitatea lor la nivel comercial trebuie sa creasca intensiv, motiv pentru care demararea productiei de etanol celulozic la fabrica noastra sunliquid® din Podari este vitala.”
Construirea unui viitor mai sustenabil este o motivatie importanta pentru Clariant in a dezvolta solutii inovatoare. Christian Librera, Head of Business Line Biofuels & Derivatives a adaugat:
 
 
„Biocombustibilul avansat produs prin procesul tehnologic sunliquid® ajuta la decarbonizarea sectorului transporturilor, oferind economii de CO2 de pana la 120%, comparativ cu combustibilii fosili. Este incurajator sa vedem ca, in ciuda pandemiei globale, am reusit sa demaram cu succes productia in fabrica noastra de etanol celulozic sunliquid®. Acest lucru demonstreaza ca tehnologia noastra poate fi implementata la nivel comercial si accelereaza strategia de business in segmentul licentelor. As dori sa transmit sincere multumiri tuturor colegilor si partenerilor implicati.”
Shell isi propune sa fie un furnizor important si profitabil al combustibililor sustenabili si avansati, cu emisii scazute de carbon, ca parte a activitatii sale mai ample de a deveni o afacere din domeniul energiei cu emisii net zero pana in 2050.
„Combustibilii cu emisii scazute de carbon sunt esentiali pentru a ne ajuta clientii sa-si decarbonizeze afacerile”, a declarat Geoff Mansfield, General Manager for Low-Carbon Fuels la Shell Trading and Supply.
Fabrica din Podari, Romania, este construita pe o suprafata de 10 hectare si are aproximativ 100 de angajati. Pentru a asigura furnizarea materiei prime necesare au fost semnate contracte cu peste 300 de fermieri locali. 
 
ALLBIMman and machineTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
hilti
theda mar
viarom
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
CDS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
BALTIC
Acvatot 2019
CELCO 2020
strabag nivel 1
BMI_Icopal
MAKITA
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023