Agenda Constructiilor
Marti, 05 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CTPC a avizat agrementul tehnic pentru Duraskin, folosit la Arena Nationala
CTPC a avizat agrementul tehnic pentru Duraskin, folosit la Arena Nationala
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 14 Mar 2016 17:12
Comisia tehnica din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii (CTPC), intrunita la data de 14 martie 2016, a avizat favorabil noul agrement tehnic pentru membrana arhitecturala din care este realizata copertina tip Duraskin, ce acopera stadionul National Arena din Bucuresti. Potrivit datelor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), arena poate fi redeschisa competitiilor si evenimentelor inca din aceasta saptamana.
Avizul a fost acordat conform documentatiei elaborate si depuse de Institutul de Cercetari pentru Echipamente si Tehnologii in Constructii - ICECON SA, care incadreaza materialul in clasa Bs2d0 privind reactia la foc, clasa ce prezinta siguranta superioara la incendii. Prin acest agrement tehnic, insotit de avizul tehnic, materialul va putea circula ca produs de constructii si va putea fi utilizat in proiecte.
"In principiu, odata cu emiterea acestui aviz, se incheie si rolul MDRAP, din punct de vedere tehnic, in solutionarea situatiei Arenei Nationale. Ministerul nu este implicat, mai departe, in cererea si eliberarea avizului de securitate la incendiu. Desigur, vom continua sa sprijinim Primaria Capitalei si orice autoritate publica locala in rezolvarea diverselor probleme pe care le intampina", a declarat Cezar Soare, presedintele CTPC si secretar de stat.
Agrementul tehnic este necesar obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu pentru obiectivul respectiv, fiind emis de un laborator atestat, analizat intr-o comisie tehnica si apoi avizat CTPC. Noul agrement a fost solicitat in data de 4 martie 2016, in baza rezultatelor obtinute de producatorul materialului la un laborator din Italia. Anterior, in luna februarie a.c., ICECON a solicitat, iar CTPC a emis, in baza documentatiei depuse la acea data, avizul tehnic pentru agrementul nr. 016-03/484-2016 pentru membrana arhitecturala pentru copertine tip Duraskin clasa C.
 
Arena poate fi redeschisa in aceasta saptamana
Dupa anuntul MDRAP, care a decis ca membrana acoperisului Arenei Nationale nu prezinta niciun fel de pericol in caz de incendiu, stadionul poate fi redeschis in curand, a anuntat pe contul sau de Facebook Razvan Sava, primarul interimar al Capitalei. "Am primit astazi agrementul din partea MDRAP, in baza solicitarii pe care am trimis-o, insotita de expertiza laboratorului din Italia. Este confirmata incadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce inseamna ca acum putem intra in legalitate cu Arena Nationala. Mai asteptam avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate in acest moment", a precizat Razvan Sava.
Constructorul Max Bögl este asteptat pentru a ridica agrementul, iar ca urmare a acestei decizii, stadionul National Arena poate fi redeschis in urmatoarele zile.
***
CTPC este constituit si functioneaza ca entitate fara personalitate juridica pe langa MDRAP, autoritatea competenta in domeniul produselor pentru constructii. Institutia functioneaza conform art. 3, alin. (1) al HG nr. 622/2004 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a produselor pentru constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Consiliul realizeaza activitati de specialitate, prin specialisti in domeniu care activeaza in cadrul comisiilor tehnice de specialitate pentru avizarea agrementelor tehnice in constructii, respectiv al comisiilor de evaluare/ supraveghere a laboratoarelor de incercari si organismelor de atestare a conformitatii produselor pentru constructii cu specificatii tehnice armonizate etc.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CDS
CONCEPT STRUCTURE
concelex
strabag nivel 1
Acvatot 2019
viarom
rigips
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Ubitech
leviatan
theda mar
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander