Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DAIKIN dezvolta sistemul de monitorizare si control de la distanta pentru chillere
DAIKIN dezvolta sistemul de monitorizare si control de la distanta pentru chillere
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 06 Dec 2021 10:54
Tehnologia din spatele noii functii se bazeaza pe un nou algoritm software unic dezvoltat de Daikin, pionier al inovatiilor in acest domeniu, care utilizeaza date din istoricul de functionare al echipamentului pentru a declansa o alarma in cazul unei posibile scurgeri si pentru a raporta frecventa aparitiei acestora in timp, permitand utilizatorilor sa decida cand este nevoie sa ia masuri pentru imbunataţirea eficienţei şi fiabilitatii instalaţiei HVAC-R.
„Evitarea scurgerilor de agent frigorific este extrem de importanta si sustine eforturile noastre de a ajunge la o amprenta neta de carbon zero in intreaga activitate pana in 2050. Aceasta noua functionalitate integrata in serviciile de monitorizare de la distanţa a produselor şi instalaţiilor Daikin va sprijini clientii sa reduca semnificativ impactul scurgerilor de agent frigorific asupra mediului. In plus, ei pot economisi timp si bani in procesul de verificare manuala a scurgerilor si evita eventuale surprize in sezonul de varf. Cu acest nou instrument, echipa noastra de service poate interveni prompt, minimizand riscurile pentru clienti, conservand agentul frigorific valoros si protejand mediul inconjurator”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.
Noul algoritm detecteaza chiar si scurgerile lente de gaz pe o gama extinsa de sarcini, incepand de la 33% din sarcina unitatii, fata de 50% pentru alte aplicatii de pe piata, analizand date pentru perioade anterioare de la o luna pana la 12 luni.
Performanta imbunatatita, fiabilitate si mai multe optiuni
Noua solutie de detectare a scurgerilor de agent frigorific este disponibila ca parte a sistemului de monitorizare si control de la distanta bazat pe cloud Daikin on Site (DoS) si, stabilind noi standarde de performanta, se distinge prin comoditate si rentabilitate, precum si prin tehnologia inteligenta din spate.
Monitorizarea prin intermediul cloud-ului existent elimina necesitatea unor senzori suplimentari de detectare a scurgerilor de agent frigorific si a unui controler local, contribuind la compensarea costurilor initiale de achizitie a sistemului. Tehnologia Machine Learning incorporata in serviciile cloud DoS permite imbunatatirea ratelor de detectare a scurgerilor cu 15%, depasind performantele actuale ale pietei. Identificarea si repararea mai rapida a scurgerilor previne eliberarea de agenti frigorifici nocivi in atmosfera, ajutand utilizatorii sa minimizeze impactul asupra mediului.
Functia de detectare a scurgerilor de agent frigorific poate fi, de asemenea, furnizata la pachet ca parte a unui contract de intretinere pentru utilizatorii care aleg sa externalizeze serviciile de monitorizare si gestionare, unde echipa de service primeste o alarma in momentul detectarii scurgerilor, analizeaza situatia de la distanta si la fata locului si da solutiile necesare de reparare a problemelor, dupa caz.
Daikin are in plan sa-si extinda in curand capacitatile de detectare a scurgerilor de agent frigorific prin introducerea unui serviciu complet de management prin care sa asiste utilizatorii in ceea ce priveste conformitatea cu F-Gas prin intermediul unui serviciu unic care include gestionarea cantitatii de agent frigorific si indeplinirea cerintelor de inspectie. Solutia de detectare a scurgerilor de agent frigorific este cea mai recenta dintr-o serie de progrese, determinate de strategia de dezvoltare continua a produselor, care se concentreaza pe inovatie, performanta si eficienta energetica.
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
konsent
viarom
CDS
siniat
theda mar
EDIT-Structural
Ubitech
quadratum
concelex
Acvatot 2019
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
noark
rigips
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander