Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DAIKIN: Eficacitatea purificatoarelor de aer impotriva virusilor respiratorii, testate
DAIKIN: Eficacitatea purificatoarelor de aer impotriva virusilor respiratorii, testate
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 08 Iul 2021 10:24
Renumitul laborator francez Institut Pasteur de Lille concluzioneaza in urma testelor sale ca gama de purificatoare de aer Daikin elimina mai mult de 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E in 2,5 minute.
Conform testelor efectuate in laboratoarele Institutului Pasteur de Lille, purificatoarele de aer Daikin elimina peste 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E in 2,5 minute. Acest virus face parte din aceeasi familie cu SARS-CoV-2, coronavirusul care a cauzat pandemia COVID-19.
Purificatoarele au fost, de asemenea, evaluate ca avand o eficacitate de 99,93% impotriva virusului H1N1 in 2,5 minute. H1N1 este virusul care cauzeaza gripa comuna.
Acest lucru inseamna ca purificatoarele de aer Daikin sunt o masura suplimentara in lupta impotriva bolilor respiratorii. Purificatorul compact plug-and-play poate contribui la reducerea riscul transmiterii virusului respirator.
Aceasta recunoastere este un pas inainte in planul Daikin de a deveni un participant important in activitatea de purificare a aerului din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
Eficacitate testata impotriva coronavirusului
Ca specialist in managementul calitatii aerului, Daikin si-a insusit misiunea de a oferi solutii inovatoare si a comercializa purificatoare de aer de peste 45 ani. Produsele si tehnologia brevetata de purificare a aerului, folosita in alte echipamente Daikin, si-au dovedit cu mult timp in urma eficacitatea impotriva poluarii aerului, precum si a polenului sezonier si a virusilor.
Pentru a consolida afirmatia privind eficacitatea tehnologiei sale, Daikin Europe N.V. a incredintat laboratorului francez Institut Pasteur de Lille testarea gamei sale de purificatoare de aer. S-a dovedit in mod oficial ca modelele Daikin elimina peste 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E in 2,5 minute. Aceasta este o realizare importanta.
Institutul Pasteur de Lille a efectuat testul cu virusul HCoV-229E, care este un coronavirus strans legat de SARS-CoV-2. Din motive de siguranta, virusul SARS-CoV-2 in sine nu a fost utilizat. Faptul ca cei doi virusi sunt din aceeasi familie este un indiciu puternic ca purificatoarele de aer Daikin sunt arme importante pentru reducerea riscului de transmitere a virusului si combaterea pandemiei COVID-19.
Eficacitatea purificatoarelor de aer Daikin se realizeaza printr-o combinatie a filtrului HEPA electrostatic de inalta performanta, care capteaza virusul, urmata de o expunere intensa la tehnologia Daikin patentata Flash Streamer, care elimina virusul.
Institutul a testat, de asemenea, purificatoarele de aer pentru eficacitatea impotriva H1N1, virusul gripei sezoniere. In aceleasi conditii de testare, Institutul Pasteur de Lille concluzioneaza in urma studiului faptul ca unitatile Daikin elimina peste 99,93% din acest virus H1N1 in 2,5 minute. Acest lucru demonstreaza ca aceste unitati sunt, de asemenea, foarte performante in combaterea gripei.
Purificarea aerului si ventilatia sunt esentiale pentru medii de interior sanatoase
Purificatoarele de aer Daikin purifica aerul din interior, circulandu-l prin unitate si lasand aerul sa treaca prin mai multe filtre si tehnologii de purificare. De obicei, unitatile sunt utilizate in spatii rezidentiale, birouri mici, magazine de vanzare cu amanuntul, clase, camere de asteptare si cabinete medicale. Fluxul de aer al unui purificator de aer Daikin este de aproximativ 330 m³/ora. Aceasta inseamna ca volumul de aer al unei incaperi medii trece prin unitate de mai multe ori pe ora.
„Rezultatele testelor sunt vesti bune pentru societate. Chiar atunci cand toata lumea se pregateste pentru o revenire la birou si la viata normala, putem crea conditiile pentru a face acest lucru intr-un mod mai sigur. Angajamentul Daikin pentru medii de interior sanatoase a dus la un portofoliu larg de produse de filtrare si purificare a aerului. Utilizam aceste tehnologii in solutiile noastre de aer conditionat, incalzire si ventilatie, atat pentru echipamentele pentru cladiri mici, cat si pentru cele mari. Putem ajuta practic pe oricine are nevoie de aer curat si proaspat in interior sa gaseasca solutia potrivita”, spune Olivier Luminati, Manager Ventilatie si Purificarea Aerului pentru Daikin Europa, care a lucrat indeaproape cu Institutul Pasteur de Lille la proiectul de testare Daikin.
Calitatea aerului din interior are o influenta mare asupra performantei si bunastarii oamenilor. Exista multi factori care influenteaza calitatea aerului, cum ar fi particulele PM2,5, alergenii, umiditatea aerului si asa mai departe. Daikin a recunoscut aceasta provocare cu mult timp in urma, cand a lansat primul purificator de aer in 1975, in Japonia. „Rezultatele obtinute de catre Institutul Pasteur de Lille sunt un progres major pentru noi si pentru societate. Sunt increzator ca Daikin poate deveni societatea de referinta pentru managementul calitatii aerului din interior in regiunea EMEA”, spune Anthony Dimou (foto), Director General Purificatoare de aer in EMEA.
Rezultatele detaliate ale testelor pentru fiecare tip de purificator de aer Daikin:
Aparatul Daikin MCK55WVM (denumire comerciala MCK55W), testat de Institutul Pasteur de Lille, elimina 99,996% din Coronavirusul uman HCoV-229E in 2,5 minute de functionare la viteza „turbo” in conditii de laborator (camera etansa cu volum interior de 0,47 m3, fara reinnoirea aerului). Coronavirusul uman HCoV-229E este diferit de virusul responsabil de COVID-19, SARS-CoV-2, dar apartine aceleiasi familii de coronavirusuri.
Aparatul Daikin MC55WVM (denumiri comerciale MC55W/VB), testat de Institutul Pasteur de Lille, elimina 99,98% din Coronavirusul uman HCoV-229E in 2,5 minute de functionare la viteza „turbo” in conditii de laborator (camera etansa cu volum interior de 1,4 m3, fara reinnoirea aerului). Coronavirusul uman HCoV-229E este diferit de virusul responsabil de COVID-19, SARS-CoV-2, dar apartine aceleiasi familii de coronavirusuri.
Aparatul Daikin MCK55WVM (denumire comerciala MCK55W), testat de Institutul Pasteur de Lille, elimina 99,986 % din virusul gripei A subtip H1N1 in 2,5 minute de functionare la viteza „turbo” in conditii de laborator (camera etansa cu volum interior de 0,47 m3, fara reinnoirea aerului).
Aparatul Daikin MC55WVM (denumiri comerciale MC55W/VB), testat de Institutul Pasteur de Lille, elimina 99,93 % din virusul gripal A subtip H1N1 in 2,5 minute de functionare la viteza „turbo” in conditii de laborator (camera etansa cu un volum interior de 0,47 m3, fara reinnoirea aerului).”
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
EDIT-Structural
ness project
quadratum
Acvatot 2019
Ubitech
rigips
strabag nivel 1
siniat
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
concelex
noark
ERBASU CONSTRUCT
viarom
konsent
CDS
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander