Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DAIKIN extinde gama Bluevolution cu un nou chiller mic cu agent frigorific R-32
DAIKIN extinde gama Bluevolution cu un nou chiller mic cu agent frigorific R-32
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 16 Feb 2022 11:28
Noua serie de chillere (agregate de racire) de mici dimensiuni, care functioneaza atat in racire, cat si in pompa de caldura, ofera capacitati de racire si incalzire de la 16 kW la 90 kW. Acestea completeaza familia Daikin de sisteme de aer conditionat incarcate cu R-32 pentru uz comercial. Intervalul de capacitate, designul compact, domeniul larg de operare, precum si eficienta energetica ridicata sunt principalele puncte forte ale noii game. Cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii inovatoare de incalzire si racire, Daikin este prima companie din lume care a lansat pompe de caldura si aparate de aer conditionat cu agentul frigorific R-32, avand GWP (Global Warming Potential) scazut.
„Ca lider de industrie, ne asumam responsabilitatea de a accelera transformarea durabila a pietei HVAC-R prin furnizarea unui mediu interior sanatos si confortabil utilizand puterea aerului. Investim continuu in cresterea nivelurilor de confort, eficienta energetica, control si fiabilitate si lansam un nou produs inovator care sa le permita clientilor nostri sa contribuie la reducerea impactului asupra mediului. Cu o cantitate de agent frigorific mai mica decat cea a unitatilor cu R-410A si un potential de incalzire globala (GWP) mai scazut, R-32 Small Inverter Chiller este o solutie ecologica. Este usor de instalat si de intretinut si ofera o eficienta energetica remarcabila”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.
Seria R-32 Small Inverter Chiller se remarca prin cea mai buna eficienta de pe piata, atat in modul de racire, cat si in cel de incalzire, precum si prin cele mai scazute niveluri de emisii directe si indirecte de dioxid de carbon. Agentul frigorific R-32 reduce impactul asupra incalzirii globale cu pana la 71%, avand un nivel cu 68% mai mic al potentialului de incalzire globala si o cantitate mai mica de agent frigorific in comparatie cu sistemele cu R-410A, folosite in mod obisnuit in cladirile comerciale.
 
Proiectat pentru versatilitate si performanta
Functionarea silentioasa, conectivitatea avansata si modurile multiple de operare fac din noul R-32 Small Inverter Chiller o solutie ideala pentru o gama larga de proiecte HVAC - de la aplicatii rezidentiale pana la cele industriale. In versiunea de racire ofera in mod standard apa racita de la 25 ˚°C pana la -15 °C si functionare la temperatura ambianta de la -20 °C pana la 45 °C.
Un kit optional pentru temperaturi ambientale ridicate permite unitatii sa functioneze la temperaturi exterioare de peste 45 °C, chiar si pana la 52 °C. Totodata, chillerele din gama Small Inverter Chiller care functioneaza in pompa de caldura sunt concepute pentru a face fata unei game extinse de temperaturi ambientale de la -20 ˚°C la 35 °C si pot produce apa calda menajera pana la 60 °C.
Printre caracteristicile remarcabile standard oferite de aceasta serie se numara compresoarele Scroll DC-Inverter proiectate de Daikin, schimbatoarele de caldura in placi, ventilatoarele silentioase DC-Inverter de inalta eficienta si kit-ul hidraulic de pompa cu inverter.
 
Solutii inteligente de monitorizare
Daikin investeste continuu si in oferirea celor mai avansate caracteristici in ceea ce priveste conectivitatea si monitorizarea. Solutiile Smart Control pentru aceasta serie sunt special concepute pentru a atinge cel mai inalt nivel de performanta si flexibilitate a sistemului. Chillerul cu agent frigorific R-32 poate comunica cu orice sistem extern de management al cladirii (BMS) si ofera optiunea master si slave ca standard, permitand secventierea si conectarea a pana la 4 unitati pentru a include desemnarea uneia ca unitate master.
Noua serie se remarca si prin capacitatea sa imbunatatita de a se conecta la internet prin IoT (Internet of Things), iar o aplicatie dedicata de configurare mobila face punerea in functiune extrem de rapida si usoara. Solutiile de control inteligent pentru noul chiller cu agent frigorific R-32 includ, de asemenea, monitorizare si control de la distanta bazat pe cloud Daikin on Site (DoS), care asigura un control complet al unitatilor prin monitorizare detaliata, depanare online a alarmelor si control de la distanta.
 
Lider in tehnologia R-32
Noua serie consolideaza pozitia de lider a Daikin in ceea ce priveste proiectarea si dezvoltarea de produse cu agent frigorific R-32. In 2018, Daikin a fost pionier si a facut istorie prin introducerea primelor chillere cu agent frigorific R-32. Au urmat in acelasi an chillerele cu compresor tip scroll cu „free-cooling”, iar in 2020 a fost lansata si pompa de caldura echipata cu chiller cu R-32.
In prezent, Daikin este lider de piata, cu cel mai mare numar de instalatii R-32 din lume - o dovada a experientei si cunostintelor Daikin, precum si a calitatii si fiabilitatii produselor sale R-32. Odata cu introducerea noului R32 Small Inverter Chiller, marca globala continua sa ofere solutii durabile si orientate spre viitor pentru sectorul de climatizare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
FRONTALE
grundfos
noark
CDS
strabag nivel 1
BALTIC
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
viarom
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica