Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DAIKIN lanseaza pompa de caldura Altherma 3 H MT, pentru incalzirea locuintelor
DAIKIN lanseaza pompa de caldura Altherma 3 H MT, pentru incalzirea locuintelor
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 20 Ian 2022 12:24
Daikin, lider de piata in tehnologia pompelor de caldura, cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii inovatoare de incalzire si racire, isi extinde gama de sisteme de acest tip cu Altherma 3 H MT, noua pompa de caldura hidro-split de temperatura medie fiind disponibila pe 16 piete din Europa Centrala si de Est. Conceputa pentru a inlocui in primul rand cazanele pe combustibil fosil sau gaz din casele construite in anii 90', in care sistemele de incalzire din surse fosile sunt inca foarte comune, Altherma 3 H MT este ideala si pentru incalzirea cladirilor rezidentiale noi.
O investitie in confort si economii de energie, noua pompa de caldura aer-apa Altherma 3 H MT asigura incalzire, racire si apa calda instant, utilizand mai putina energie. Echipata cu tehnologii inovatoare pentru functionare silentioasa, pompa este ideala pentru proprietarii de locuinte care doresc sa-si modernizeze boilerul sau sistemul traditional de incalzire utilizand o solutie mai ecologica si mai rentabila.
„Altherma 3 H MT vine ca o extensie de gama pentru Daikin Altherma 3 H HT si este un pas inainte in misiunea noastra de a avea o pompa de caldura in fiecare casa si, in acest caz, de a inlocui integral cazanele pe gaz din casele construite recent. Suntem bucurosi sa oferim aceasta noua unitate care este fabricata in Europa pentru piata europeana. Flexibilitatea, eficienta, rentabilitatea investitiei pe termen lung si impactul redus asupra mediului sunt doar cateva dintre motivele pentru care tot mai multi romani cauta sa inlocuiasca echipamentele mai vechi de incalzire cu pompe de caldura care utilizeaza energie regenerabila. Cifra noastra de afaceri pe segmentul pompelor de caldura s-a dublat in anul fiscal trecut, iar tendinta ascendenta a vanzarilor continua”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.
 
Functionare silentioasa si rezultate impresionante, chiar si in timpul iernii
Gama Altherma 3 H MT este conceputa pentru a face fata celor mai severe conditii climatice. Sistemul functioneaza chiar si la temperaturi de pana la -28°C si poate sa asigure o temperatura de iesire a apei (LWT) de 65°C la o temperatura exterioara de -15°C, bazandu-se doar pe pompa de caldura si pe protectia completa impotriva inghetului a unitatii sale exterioare. Combinata cu sistemele de incalzire prin pardoseala sau cu radiatoare, Altherma 3 H MT este cea mai noua solutie fiabila pentru inlocuirea sistemelor de incalzire invechite. Datorita designului sau modern este potrivita si pentru locuintele noi de pana la 400 de metri patrati. O grila orizontala neagra acopera intreaga placa frontala, mascand complet ventilatorul, in timp ce finisajul gri mat permite unitatii sa se integreze in orice spatiu.
Daikin Altherma 3 H MT este una dintre cele mai silentioase pompe de caldura din categoria sa. In modul nivel de zgomot standard, unitatea produce o presiune sonora de 38 dBA la o distanta de 3 metri, cu o reducere la 35 dBA in modul de sunet scazut. Reducerea dubla a sunetului se realizeaza prin izolatia cu 3 straturi si tampoanele din cauciuc dintre placa inferioara si placa de vibratii, care absorb si izoleaza sunetele emise de compresor in timpul functionarii. La incalzirea spatiului se incadreaza in clasa energetica A+++ (maximum) si la un A+ (maximum) pentru apa calda menajera.
Ca o extensie a gamei de produse Daikin Bluevolution, noua pompa de caldura Daikin Altherma 3 H MT foloseste revolutionarul agent frigorific R-32, cu un potential de incalzire globala mai mic (GWP). Agentul frigorific exista numai in unitatea exterioara permitand o instalare usoara si necesitand doar o conexiune pe partea de apa. Daikin este prima companie din lume care a lansat pompe de caldura echipate cu R-32, care este echivalent in putere cu agentii frigorifici standard, dar atinge o eficienta energetica ridicata si emisii scazute de CO2 . Fiind usor de recuperat si reutilizat, R-32 reprezinta solutia perfecta pentru atingerea noilor obiective europene privind emisiile de CO2.
 
Control inteligent, din orice locatie
Seria Altherma 3 H MT se poate utiliza cu diferite aplicatii de tip Smart Grid, cum ar fi stocarea energiei electrice auto-generate sub forma de energie termica (de exemplu, sub forma de apa calda menajera). Combinatia cu panouri solare termice este, de asemenea, posibila.
Altherma 3 H MT ofera trei tipuri de unitati interioare astfel incat sa raspunda oricaror cerinte climatice:
- Seria ECHâ‚‚O de unitati combi de podea vine cu un acumulator de caldura integrat pentru apa potabila, care este deschisa la surse suplimentare de caldura;
- Unitatea de podea seria F are cu rezervor integrat de stocare a apei, cu un spatiu mic si o inaltime redusa;
- Unitatea montata pe perete din seria W permite o aplicatie flexibila pentru sisteme de tip ”cascada” fiind si o solutie hibrida pentru sistemele de incalzire existente.
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
rigips
CDS
viarom
Ubitech
BogArt
EDIT-Structural
siniat
MAKITA
quadratum
concelex
Acvatot 2019
konsent
noark
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ness project
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander