Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Daikin lanseaza pompa de caldura Altherma 3 RMT, pentru proiectele de renovare
Daikin lanseaza pompa de caldura Altherma 3 RMT, pentru proiectele de renovare
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 03 Nov 2023 11:22
Daikin, lider de piata in tehnologia pompelor de caldura, cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii inovatoare de incalzire si racire, isi extinde gama de sisteme de acest tip cu Altherma 3 R MT. Noua pompa de caldura de tip refrigerant split, de temperatura medie si cu agent frigorific R-32, poate fi conectata la radiatoarele deja instalate in casa, la incalzirea prin pardoseala, la un boiler de apa calda compatibil sau chiar si la panourile solare. Creata special pentru proiecte de renovare, Daikin Altherma 3 R MT este potrivita pentru inlocuirea sau modernizarea centralelor termice traditionale pe gaze sau lemne. Lansarea acestui produs subliniaza angajamentul Daikin de a contribui la reducerea emisiilor de carbon din cladirile rezidentiale, nu doar in casele nou construite, ci si in cele existente.
Majoritatea constructiilor rezidentiale sunt inca incalzite cu sisteme invechite, pe baza de combustibili fosili poluanti, cum ar fi carbunele si petrolul, iar cladirile sunt responsabile in prezent pentru aproximativ 36% din toate emisiile de CO2 din Uniunea Europeana. Aceasta situatie contrasteaza puternic cu obiectivul ambitios al UE, asumat intr-o lege europeana recent semnata, de reducere a emisiilor de CO2 de la 40% la 55% pana in 2030. In unele tari europene, incalzirea pe baza de energii regenerabile a devenit un standard pentru noile constructii, dar potentialul pe care il ofera necesita o eficienta mai mare a proceselor de inlocuire a echipamentelor vechi.
Daikin Altherma 3 R MT, cel mai recent produs din portofoliul de pompe de caldura aer-apa Daikin, este special conceputa pentru proiecte de renovare si inlocuirea sistemelor pentru incalzire si apa calda menajera invechite. Noua pompa de caldura de la Daikin se incadreaza perfect in spatii rezidentiale limitate: unitatea exterioara ingusta poate fi montata pe balconul unui apartament sau in gradina, in timp ce fiecare dintre unitatile interioare se potrivesc in orice camera. Si unitatile pentru pardoseala si ECH2O au dimensiuni reduse, necesitand o suprafata minima pe podea.
O investitie in confort si economii de energie, noua pompa de caldura aer-apa Altherma 3 R MT este echipata cu tehnologii inovatoare pentru functionare silentioasa si ofera o varietate de optiuni inteligente si in ceea ce priveste conectarea sistemului la tehnologiile de control de la distanta. Pregatita pentru cloud, noua pompa de caldura poate fi conectata cu usurinta la reteaua WIFI de acasa, astfel incat sa poata fi setata si controlata printr-o aplicatie, de oriunde. De asemenea, controlul se poate realiza si vocal, prin Google Assistant sau Amazon Alexa.
"Doua treimi din cele 43,6 milioane de locuinte unifamiliale si multifamiliale din tarile din Europa Centrala si de Est au mai mult de 30 de ani, fiind construite inainte de 1989, conform Observatorului UE privind stocurile de cladiri. Intr-o perioada in care eficienta, sustenabilitatea si rentabilitatea sunt foarte importante, avem nevoie de o alternativa inovatoare atunci cand inlocuim sistemele de incalzire si apa calda menajera. Altherma 3 R MT vine ca o extensie de gama pentru Daikin si este un pas inainte in misiunea noastra de a avea o pompa de caldura in fiecare casa, fiind creata special pentru proiecte de renovare”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.
Strict tehnic, aceasta ultima gama de pompe de caldura aer-apa de la Daikin este compusa dintr-o unitate exterioara care poate fi combinata cu una dintre cele trei unitati interioare diferite. Unitatea de pardoseala are un boiler de apa calda menajera integrat, ceea ce o face ideala pentru inlocuirea boilerului existent, oferind astfel o singura solutie pentru incalzire, racire si apa calda menajera. Aceasta dispune si de functia Bizone pentru controlul temperaturii in doua zone diferite ale casei dumneavoastra. 
 
 
Cea de-a doua unitate interioara Altherma 3 R MT, care este mai compacta si se poate monta pe perete, poate fi combinata fie cu un boiler de apa compatibil existent, fie cu unul nou. In cazul in care exista deja sau urmeaza sa fie instalate panouri solare fotovoltaice sau colectoare termice, unitatea ECH2O are un rezervor de apa care se conecteaza la acestea, maximizand eficienta energetica a sistemului de incalzire, racire si apa calda menajera, pe termen lung. 
Toate unitatile Daikin Altherma 3 R MT au un rating de eficienta de pana la A+++ pentru incalzirea spatiului, in timp ce unitatile pe pardoseala si ECH2O au un rating A+ pentru apa calda menajera. Aceste pompe de caldura sunt extrem de eficiente si asigura o temperatura a agentului termic la iesire de 65°C, la temperaturi exterioare de pana la -15°C, ceea ce este suficient pentru a functiona cu radiatoarele de temperatura inalta existente. Aceste pompe de caldura sunt garantate sa functioneze chiar si acolo unde temperaturile exterioare pot scadea pana la -25°C, fiind ideale pentru cei care locuiesc intr-o zona in care iernile sunt extrem de reci.
Ca un avantaj suplimentar fata de o centrala termica traditionala, Altherma 3 R MT poate fi folosita si cu un convector cu pompa de caldura pentru a asigura racirea in lunile mai calde de vara, fiind nu numai o solutie eficienta pentru incalzire si apa calda menajera, ci si o solutie ce ofera confort termic in casa pe tot parcursul anului.
De asemenea, noua pompa de caldura aer-apa Daikin Altherma 3 H MT foloseste revolutionarul agent frigorific R-32, cu un potential de incalzire globala mai mic (GWP). Daikin este prima companie din lume care a lansat pompe de caldura echipate cu R-32, care este echivalent in putere cu agentii frigorifici standard, dar atinge o eficienta energetica ridicata si emisii scazute de CO2. Fiind usor de recuperat si reutilizat, R-32 reprezinta solutia perfecta pentru atingerea noilor obiective europene privind emisiile de CO2. Fie ca parte dintr-o intreaga renovare a locuintei, fie doar pentru a inlocui centrala termica traditionala existenta, gama de pompe de caldura tip refrigerant split Daikin Altherma 3 R MT este optiunea perfecta pentru modernizarea sistemului de climatizare si apa calda menajera al casei. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Ubitech
Acvatot 2019
CDS
quadratum
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
konsent
ERBASU CONSTRUCT
siniat
viarom
Arduro
ness project
MAKITA
BogArt
EDIT-Structural
theda mar
strabag nivel 1
concelex
SSAB
leviatan
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander