Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DAIKIN: Pandemia a crescut nevoia de purificatoare de aer cu tehnologii inovatoare
DAIKIN: Pandemia a crescut nevoia de purificatoare de aer cu tehnologii inovatoare
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2021 09:57
Schimbarile din piata muncii aparute odata cu pandemia si lucrul de acasa sau in sistem hibrid din ultimul an si jumatate au crescut nevoia de investitii suplimentare intr-un spatiu optim de lucru, dar si de locuit. Preocuparea pentru spatii mai sigure pentru sanatate a facut ca sistemele de climatizare si de purificare a aerului sa ajunga in topul preferintelor de cumparare ale romanilor, datorita multiplelor avantaje pe care le ofera si in special pentru tehnologiile avansate, sustenabile, eficiente energetic si care influenteaza pozitiv calitatea aerului din interior.
Spre deosebire de alti ani, pretul nu mai este principalul factor in alegerea unui echipament de purificare a aerului, observa specialistii Daikin, liderul mondial pe piata aparatelor de aer conditionat. Clientii se uita acum dupa dispozitive compacte si usoare, cu design simplu de integrat in orice tip de amenajare interioara. In plus, acestia se orienteaza catre aparatele dotate cu tehnologii inovatoare pentru purificarea aerului, punand totodata accent pe functionare silentioasa si eficienta energetica ridicata. Gratie senzorilor speciali care detecteaza nivelul de poluanti din aer, purificatoarele de aer Daikin se activeaza si se opresc automat in functie de necesitate, in timp ce programatoarele permit setarea purificarii automate a aerului.
Cum locuintele, dar si birourile, magazinele, camerele de asteptare si cabinetele medicale, pot contine un nivel de poluanti si de cinci ori mai mare decat cel din aerul exterior, purificatoarele de aer Daikin asigura curatarea aerului din interior, circulandu-l prin unitate si lasand aerul sa treaca prin mai multe filtre si tehnologii de purificare. Fluxul de aer al unui purificator de aer Daikin este de aproximativ 330 m³/ora, ceea ce inseamna ca volumul de aer al unei incaperi medii trece prin unitate de mai multe ori pe ora.
Pentru a asigura cea mai buna calitate a aerului interior, unitatile Daikin sunt dotate cu filtre de purificare a aerului si au o eficienta ridicata de dezodorizare - indeparteaza fumul de tigara, descompunand in acelasi timp si alte mirosuri. Tehnologia Flash Streamer neutralizeaza virusii, mucegaiul, bacteriile, alergenii si substantele chimice periculoase, prin descompunerea si fragmentarea proteinelor de suprafata, care sunt mai apoi distruse prin oxidare, facand astfel virusii inofensivi. Noile purificatoare sunt dotate si cu filtru de aer HEPA care elimina 99,97% din particule fine de praf, poluare si alti alergeni si care are o durata de viata de 10 ani.
„Observam o schimbare a preferintelor romanilor catre produse high-end, cu functii avansate, care le aduc mai mult confort acasa, ceea ce se vede si in vanzarile in crestere in acest segment de piata. Prin tot ceea ce facem, vrem sa oferim tuturor romanilor solutii de purificare a aerului potrivite casei lor, intr-o experienta premium, atat atunci cand achizitioneaza un produs, cat si in interactiunea lor pe intreaga durata de viata a echipamentelor, iar lansarea propriului magazin online buydaikin.ro este inca un pas concret pe care l-am facut recent in aceasta directie. Astfel, oferim clientilor nostri servicii integrate de vanzare, precum consultanta digitala, instalare rapida asigurata de profesionisti, costuri transparente, garantie extinsa, transport gratuit si suport permanent post-vanzare pentru produsele destinate climatizarii si calitatii aerului din locuinta, ceea ce inseamna ca ei se pot bucura de cea mai buna calitate a aerului din casa lor in cel mai scurt timp”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.
Noua platforma online buydaikin.ro, care pune la dispozitia clientilor finali rezidentiali purificatoare de aer, dar si aparate de aer conditionat, include un configurator inteligent de produse pe care utilizatorii il pot folosi pentru a-si alege corect echipamentele potrivite spatiului pentru care sunt destinate si toate accesoriile compatibile, in functie de indicatori precum suprafata sau tipul de izolatie a locuintei.
Purificatoarele de aer Daikin reprezinta o masura suplimentara in lupta impotriva bolilor respiratorii
Mai mult, testele de laborator desfasurate in cadrul renumitului Institut Pasteur de Lille confirma ca purificatoarele de aer Daikin elimina peste 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E in 2,5 min, care face parte din aceeasi familie ca SARS-CoV-2, coronavirusul din spatele pandemiei de COVID-19. De asemenea, aparatele au fost evaluate ca avand o eficienta de 99,93% si impotriva virusului H1N1 in 2,5 min, fiind astfel foarte performante si in combaterea gripei.
Asadar, purificatoarele de aer Daikin reprezinta o masura suplimentara in lupta impotriva bolilor respiratorii. Purificatoarele plug-and-play compacte, precum MC55W, ale caror eficienta este atinsa utilizand o combinatie de filtru HEPA electrostatic cu performanta ridicata, care capteaza particulele fine din aer, impreuna cu tehnologia brevetata de Daikin, Flash Streamer, care elimina virusurile si bacteriile, contribuie in mod substantial la reducerea riscului de transmitere a virusului care afecteaza sistemul respirator. De asemenea, functionarea silentioasa face ca purificatorul sa poata fi folosit si in timpul noptii, iar functia Child lock previne operarea necorespunzatoare a purificatorului de aer de catre copii.
Confortul nu este determinat numai de calitatea aerului interior, ci si de gradul de umiditate, iar purificatorul MCK55W, de exemplu, are si functia de umidificare pentru mentinerea unui raport optim de umiditate si protectie impotriva virusurilor. Purificatoarele de aer Daikin permit si utilizarea programata, iar comenzile sofisticate, dar usor de utilizat, permit controlul debitului de aer si nivelului de umiditate.
„Ca specialist in managementul calitatii aerului, Daikin si-a insusit misiunea de a oferi solutii inovatoare si de a comercializa purificatoare de aer de peste 45 ani. Produsele si tehnologia brevetata Flash Streamer de purificare a aerului, folosita si in alte echipamente Daikin, si-au dovedit cu mult timp in urma eficacitatea impotriva poluarii aerului, precum si a polenului sezonier si a virusurilor. Gratie inovarii continue in cresterea nivelurilor de confort, eficienta energetica, control si fiabilitate, noi definim reperele de calitate din industrie”, conchide Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.
 
TERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iulgamma_2021ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
cv water 2021
Acvatot 2019
hidroplasto
strabag nivel 1
rigips
hilti
leviatan
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AHK 2018
bienala
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere