Agenda Constructiilor
Joi, 29 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DEXION: Sistem de depozitare si picking Tornado care mareste eficienta cu 70%
DEXION: Sistem de depozitare si picking Tornado care mareste eficienta cu 70%
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 19 Apr 2021 08:05
O modalitate sigura de a creste productivitatea si rezultatul final al unei operatiuni de succes intr-un depozit este de a reduce erorile comise la selectarea marfurilor.
Fiecare eroare de picking este costisitoare intr-o anumita masura. Daca sunt selectate mai multe articole decat au fost comandate, desi clientul poate fi incantat de plusurile gratuite, acest lucru are un impact asupra profiturilor si acuratetei inventarului dumneavoastra.
In mod similar, daca sunt selectate prea putine articole sau daca sunt selectate articole gresite, nu numai ca ramai cu clienti nemultumiti dar trebuie sa petreci timp inlocuind comanda. Poate ca va trebui sa oferiti un gest de bunavointa si, din nou, cifrele de control al stocului vor trebui ajustate.
Desigur, toate sistemele care implica interventia umana pot fi supuse erorilor. Chiar cu cei mai buni specialisti, este practic imposibil sa fii exact intotdeauna.
Cu toate acestea, prin reducerea nivelului de erori umane, veti vedea cu siguranta beneficii in ceea ce priveste profitabilitatea si imbunatatirea serviciului pentru clienti.
Deci, cum puteti reduce nivelul erorilor de picking din depozit?
Primul pas: masurati
Masurati si tineti cont de erorile comise si inregistrati unde apar. Puteti face un grafic cu numarul de erori, procentul de erori si, probabil, puteti face referinte incrucisate cu locul si momentul in care se intampla in depozitul dumneavoastra si in ce etapa
Inarmat cu aceste informatii, este posibil sa puteti identifica un model si sa luati masuri corective. De exemplu, unii membri ai echipei dumneavoastra pot face greseli in mod constant si au nevoie de instruire suplimentara.
Colectand si analizand datele privind erorile de preluare - si facand acest lucru in mod consecvent, nu in mod ad hoc sau ocazional - veti fi facut un prim pas excelent in reducerea numarului de erori de picking din depozit.
Pasul doi: creati implicare
Masurarea erorilor de picking precum si unde si cum apar acestea este in interesul tuturor si este important sa transmiteti acest punct angajatilor, astfel incat sa aveti sprijinul lor.
Subliniati faptul ca lucrati impreuna, ca o echipa, pentru a reduce erorile. Anuntati-i ca incercati sa identificati o cauza specifica si veti oferi o instruire suplimentara persoanelor care au nevoie de ea, mai degraba decat sa introduceti un program de recalificare.
Creati o atmosfera de incredere, astfel incat echipa dumneavoastra sa se simta increzatoare sa admita cand a facut o greseala, astfel incat sa poata fi corectata rapid, mai degraba decat sa-si ascunda erorile.
De asemenea, ascultati feedback-ul de la lucratorii dumneavoastra. Este posibil sa fi identificat zone din cadrul acestui proces in care este mai probabil sa se faca greseli si sa aiba sugestii cu privire la imbunatatiri care ar putea ajuta la reducerea nivelului de erori.
Pasul trei: creati un mediu de lucru bun
Mediul in care lucram are un impact clar asupra dispozitiei noastre si, la randul sau, asupra calitatii muncii prestate. Ce puteti face pentru mediul din depozitul dumneavoastra pentru a-l imbunatati?
Daca personalul dumneavoastra are o toaleta confortabila, daca depozitul este curat, daca iluminatul este bun, dar nu puternic, toate aceste mici modificari vor face diferenta mediului, ceea ce va va ajuta sa faceti personalul sa se simta mai motivat. Si oamenii motivati fac mai putine erori.
Pasul patru: faceti o investigatie profunda in sistemele dumneavoastra
Cat timp a trecut de cand v-ati uitat cu atentie la procesele din depozitul dumneavoastra, cu un ochi critic si obiectiv?
Investigand profund modul in care functioneaza operatiunea dumneavoastra, puteti identifica zone care pot fi imbunatatite, ceea ce ar putea aduce beneficii peste tot, si nu doar in reducerea erorilor de picking.
Doar pentru ca ceva s-a facut intotdeauna intr-un anumit fel, nu inseamna ca nu ar trebui pus la indoiala si examinat procesul.
Parcurgeti toate etapele, petreceti timp in depozit, vedeti exact cum functioneaza fiecare etapa si - important, - vorbiti cu echipa dumneavoastra in timp ce faceti acest lucru. Din nou, este posibil sa aiba cateva idei bune care ar putea fi puse in aplicare.
Pasul cinci: introduceti un sistem de verificare
O metoda de reducere a erorilor este introducerea unui sistem de verificare, astfel incat toate stocurile alese sa treaca printr-un al doilea proces de verificare. Cu toate acestea, adaugarea acestei etape suplimentare va poate incetini functionarea si se poate dovedi contraproductiva; ceea ce castigati in reducerea erorilor de picking, puteti pierde prin adaugarea acestei etape suplimentare.
O alternativa ar putea fi verificarile la fata locului. Acestea aduc beneficii in doua moduri. In primul rand, vor detecta cel putin cateva erori. In al doilea rand, daca echipa dumneavoastra este constienta ca se efectueaza verificari la fata locului, angajatii ar trebui sa fie mai vigilenti.
Pasul sase: intelegeti cand si unde apar erori
Nu toate erorile vor fi comise in procesul de picking. Uitati-va cu atentie si la sfarsitul operatiunii, precum si la punctul de expediere. Se poate intampla ca o proportie de erori sa nu poata fi atribuita etapei de picking, deci explorati fiecare etapa, de la intrarea bunurilor pana la iesirea marfii.
Pasul sapte: aveti echipamentul potrivit
Am vorbit pana acum despre erori care pot fi atribuite oamenilor si proceselor. Dar ce ziceti despre echipamentul pe care il folositi in depozitul dumneavoastra? Daca nu utilizati cele mai bune echipamente pentru activitatea dumneavoastra - cum ar fi facilitati de depozitare si rafturi pentru paleti - si daca nu optimizati utilizarea spatiului dumneavoastra in depozit, este mai probabil sa se strecoare erori.
Automatizarea, de exemplu, va ajuta la reducerea nivelului de erori de picking, pur si simplu pentru ca automatizarea elimina elementul uman dintr-un proces.
In rezumat, acestia sunt sapte pasi relativ simpli care pot fi luati pentru a reduce nivelul de erori de picking in operatiunile din depozit si care vor imbunatati nivelurile de eficienta si profitabilitate ale companiei dumneavoastra.
Masina automata de depozitare peverticala TORNADO
Aceasta este un sistem dinamic de depozitare si picking care mareste eficienta de procesare cu pana la 65% respectiv mareste eficienta spatiului ocupat pe podea cu pana la 70%.
TORNADO este proiectata pentru a maximiza capacitatea de depozitare pe o suprafata cat mai mica, fiind un sistem ultrarapid, aproape complet silentios, cu lift de transfer, controlata prin intermediul calculatorului. Folosind principiul bunurile la persoana, elimina timpii de deplasare si de asteptare ai operatorului, reduce timpul de cautare si erorile de picking, ceea ce face ca acest sistem sa fie extrem de eficient, cu un consum redus de energie.
Caracteristici principale
- Selectie rapida si precisa cu o acuratete a pickingului de pana la 99,9%
- Sistem de marcare a pozitiei cu punct luminos, pentru reducerea erorilor de picking
- Deschideri suplimentare pentru picking in vederea utilizarii pe mai multe niveluri ale cladirii
- Crestere de pana la 65% a eficientei de procesare
- Economie de pana la 70% a suprafetei spatiului la podea
- Consum redus de energie si costuri reduse de intretinere
- Interfata dedicata, usor de utilizat, bazata pe platforma Windows
- Echipare cu polite suplimentare pentru eficienta suplimentara
- Procesare facila, fara documente, a comenzilor pentru optimizarea proceselor logistice din depozit
Batch picking
Cresteti eficienta procesului de picking cu optiunea Batch picking acesta fiind cel mai eficient mod de operare a mai multor linii de picking zilnic, reducand in acelasi timp erorile la minimum.
Sistemul aduce produsul la operator si ofera informatii despre produs si locatia acestuia.
Cu utilajul nostru de stocare puteti optimiza eficienta procesului de picking, permitand operatorului sa combine numeroase comenzi alocand articolul corect comenzii corespunzatoare.
Caracteristici principale
- Un singur operator poate opera cateva utilaje in acelasi timp
- Se pot opera mai multe comenzi in acelasi timp
- Se pot opera produse individuale pentru mai multe comenzi in acelasi timp
- Posibilitate de picking fara hartie
- Costurile de picking sunt reduse cu pana la 50%
- Erorile de picking sunt reduse cu pana 70%
- Ergonomic si eficient
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
concelex
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
top 500
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
theda mar
CDS
leviatan
MAKITA
noark
quadratum
rigips
Acvatot 2019
top 500
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander