Agenda Constructiilor
Luni, 11 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DOKA a lansat la Bauma o noua gama de sisteme de cofrare a planseelor
DOKA a lansat la Bauma o noua gama de sisteme de cofrare a planseelor
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 15 Dec 2022 13:55
Doka, expertul international in cofraje si schele, a dezvaluit, in cadrul bauma 2022, o noua familie de sisteme de cofrare a planseelor. Ansamblul de sisteme DokaXdek, este compus din 3 sisteme complementare - masa-panou-cadru DokaXdek. Acest sistem este unul extrem de versatil, fiind conceput pentru a aborda provocarile actuale si viitoare cum ar fi siguranta ergonomia si economia de costuri pe santier. In mod unic, cele 3 sisteme au fost dezvoltate in paralel pentru a fi perfect compatibile si a acoperi orice cerinta de proiect.
Robert Hauser, CEO Doka: „Cu DokaXdek, lansam un sistem de cofrare pentru planseu care acopera cerintele clientilor nostri de la santiere mici pana la cele mari.”
 
Noua dimensiune in constructia planseelor
Noua masa DokaXdek ofera toate avantajele uzuale ale unei mese cofrante, cum ar fi viteza, siguranta si economie - in special pe santierele medii pana la mari. Cu un cadru robust din otel zincat la cald, masa DokaXdek are durabilitate, flexibilitate si manevrabilitate impresionante. Masa cofranta este disponibila in patru formate diferite 4m sau 5m lungime si 2 m si 2,5 m in latime. Capul pivotant asigura o conexiune puternica intre masa DokaXdek si popii Eurex. De asemenea, adauga flexibilitate, deoarece poate fi insurubat atat in profilul longitudinal, cat si in cel transversal.
 
Masa DokaXdek reprezinta componenta robusta a familiei DokaXdek, cu care se pot cofra plansee de pana la 112 cm in grosime. O caracteristica speciala este inaltimea de 12 cm care economiseste spatiu pentru depozitare si transport mai usor. Structura compacta expima, de asemenea, angajamentul Doka fata de sustenabilitate. Cu un singur camion pot fi transportate de pana la trei de ori mai multe mese decat inainte, ceea ce reduce emisiile de CO2 si economiseste timp si bani. Masa cofranta din familia DokaXdek poate fi cuplata modular si perfect la toate sistemele DokaXdek. Pentru zonele de completare se poate face foarte usor trecerea de la Xdek la sistemul standard Dokaflex.
 
Panoul DokaXdek este sistemul de cofraj flexibil si usor, care poate fi manevrat in siguranta de la sol, de doar doua persoane. Este alcatuit dintr-un cadru robust din aluminiu, cu o acoperire rezistenta cu pulbere si un panou Xlife extrem de durabil. Greutatea redusa si dimensiunea de 1 x 2 metri fac sistemul usor de manevrat, imbunatatind astfel siguranta si usurand manevrarea manuala in santier. Capul de sustinere este de asemenea foarte apreciat, putand fi pozitionat oriunde pe rama panoului. Panoul DokaXdek ofera, de asemenea, o mare flexibilitate in asamblare. Panourile pot fi ridicate atat pe lungime, cat si transversal. Sistemul poate prelua grosimi de plansee de pana la 40 cm in utilizare standard si chiar pana la 65 cm prin suplimentarea cu un pop pe fiecare lungime. Siguranta a fost dintotdeauna un punct cheie al dezvoltarii la Doka. Protectia inteligenta la ridicare asigura panourile si intregul sistem in timpul manevrarii si in conditii de vant.
DokaXdek cadru I reprezinta o inovatie complet noua; un prototip va fi prezentat pentru prima data la Bauma 2022. Cu o greutate mai mica de 15 kg, Cadrul I ofera o ergonomie imbunatatita si o solicitare fizica redusa pentru lucratori. Poate fi combinat cu usurinta cu panoul DokaXdek si permite o flexibilitate geometrica crescuta. De asemenea, vine cu un cap de sustinere flexibil si o protectie integrata la ridicare, pentru siguranta, flexibilitate si ergonomie imbunatatite pe santier.
Doka este prima companie care a facut primul pas important spre automatizarea etapei de cofrare prin lansarea prototipului DokaXbot, expus la bauma. Astfel, a dovedit inca competenta sa in inovare si oferirea de solutii care sa vina in eficientizarea si usurarea lucrului in santier.
Montarea sigura si rapida a cofrajului de planseu pentru inaltimi de pana la 5,2 m si cofrarea la marginea structurii se pot realiza de acum fara efort cu ajutorul DokaXbot. Acesta poate trece prin golurile de usa, prin urmare poate fi utilizat aproape in orice zona. Un operator il pozitioneaza in locatia de pornire. Panourile DokaXdek si ramele DokaXdek I sunt ridicate semi-automat la inaltimea selectata si plasate apoi in pozitie. In acest fel, DokaXbot reduce volumul de munca al muncitorilor din santier si astfel creste semnificativ siguranta si productivitatea din santier.
„Cu DokaXbot, deschidem noi oportunitati - cofrarea planseelor va deveni automatizata. In acest fel, deblocam un nou potential pentru clientii nostri in ceea ce priveste rentabilitatea, concentrandu-ne in acelasi timp mai mult ca niciodata pe oameni si pe nevoile acestora in materie de ergonomie si siguranta”, explica Robert Hauser.
Sistemul DokaXdek, cu masa DokaXdek si panoul DokaXdek, care reprezinta unul dintre cele mai mari proiecte de inovatie ale Doka, va fi disponibil in Germania, Austria, Norvegia si Suedia de la sfarsitul anului 2022 si va fi lansat la nivel international in 2023.
DokaXdek a fost lansat oficial la Bauma 2022. Vizitatorii vor putea experimenta masa DokaXdek, panoul DokaXdek, cadrul-I DokaXdek, precum si DokaXbot la standul Doka FN.421-FN.423.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
grundfos
CDS
MAKITA
viarom
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
rigips
leviatan
leviatan
strabag nivel 1
BALTIC
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu