Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Flash Streamer, tehnologia Daikin eficienta in eliminarea noului coronavirus
Flash Streamer, tehnologia Daikin eficienta in eliminarea noului coronavirus
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 17 Dec 2020 11:38
Daikin, cel mai important producator de aer conditionat la nivel global, anunta realizarea unei serii de teste asupra tehnologiei Flash Streamer, care au evidentiat eficienta acesteia privind eliminarea noului coronavirus (Sars-Cov-2). Astfel, tehnologia Daikin Flash Streamer a inactivat cu succes peste 99,97% din virus, dupa ce particulele au fost iradiate pe o perioada de timp de trei ore. De asemenea, rezultatele testelor au aratat ca tehnologia Flash Streamer a inactivat 93,65% din noul coronavirus dupa o perioada de iradiere de o ora.
Rezultatele pozitive obtinute in urma testelor de laborator cu privire la efectul tehnologiei Daikin asupra noului coronavirus reprezinta primul pas realizat de companie pana la finalizarea analizelor in curs si dovedirea exacta a eficacitatii impotriva acestui virus a echipamentelor care folosesc aceasta solutie.
Testele au fost realizate exclusiv in laborator, intr-un mediu controlat, si fac referire doar la tehnologia brevetata Flash Streamer. Produsele care au la baza aceasta tehnologie nu au fost cuprinse in aceasta faza de testare. Astfel, folosirea echipamentelor in mediu real care au la baza tehnologia Flash Streamer nu garanteaza eficacitatea in ceea ce priveste inactivarea/ eliminarea noului coronavirus.
Din acest motiv, in perioada urmatoare, vor fi realizate teste suplimentare pentru produsele Daikin echipate cu aceasta tehnologie in vederea obtinerii de informatii precise in aceasta privinta, anunta compania.
"Faptul ca tehnologia inovatoare Flash Streamer a dovedit o eficienta ridicata impotriva coronavirusului, in urma intregului proces de testare, reprezinta o realizare extraordinara pentru compania noastra. Daikin este recunoscuta ca pionier in domeniul tehnologiei si ne bucura foarte mult ca aceste rezultate confirma eforturile noastre de a dezvolta permanent tehnologii inovatoare si eficiente, cu atat mai mult cu cat vin intr-un context cu atat de multe provocari", a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.
Testele au fost realizate de Daikin Industries Ltd in colaborare cu profesorul Shigeru Kyuwa, de la Departamentul de Stiinte Biomedice al Universitatii din Tokyo, impreuna cu un grup de cercetatori condus de profesorul Shigeru Morikawa, de la Departamentul de Microbiologie al Universitatii de Stiinte din Okayama.
 
Tehnologia Daikin Flash Streamer dateaza din 2004
Tehnologia Flash Streamer a fost dezvoltata de Daikin in anul 2004 pentru a efectua o descompunere oxidativa asupra substantelor nocive. Tehnologia Streamer Discharge reprezinta o descarcare de tip plasmatic, ce utilizeaza o modalitate inovatoare de purificare a aerului, care genereaza in mod stabil electroni de mare viteza. Descarcarea in forta are ca rezultat lovirea repetata pana la descompunerea suprafetei proteinelor care compun structura virusilor, mucegaiurilor, bacteriilor, alergenilor si a substantelor chimice periculoase, care sunt apoi distruse prin oxidare, lucru ce induce incapacitatea oricarui virus de a mai fi activ si periculos pentru organismul uman. Descarcarea va avea ca finalitate forme inofensive de atomi de azot si de oxigen, dar si molecule de apa.
Capacitatea sa de descompunere oxidativa este mult mai mare decat descarcarea conventionala de tip plasmatic utilizata in tehnologiile standard, rezultand intr-o viteza de descompunere oxidativa care este de aproape 1.000 de ori mai mare. Mai mult, atunci cand intra in contact cu alte componente de aer, acesti electroni de mare viteza au o capacitate de descompunere oxidativa puternica, ce elimina in mod continuu mirosurile, bacteriile si poluantii din interior, cum ar fi formaldehida.
***
Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondata in 1999 cu sediul in Viena, Austria. Portofoliul companiei cuprinde produse si solutii pentru incalzire, racire, ventilatie, aer conditionat si refrigerare. Aproximativ 410 angajati sunt responsabili pentru operatiunile de vanzari si servicii in 16 tari din Europa Centrala si de Est (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Serbia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Kosovo, Albania, Polonia).
Daikin Europe N.V. este o filiala detinuta in totalitate de Daikin Industries Limited si un important producator european de aparate de aer conditionat, sisteme de incalzire si echipamente frigorifice, cu aproximativ 7.000 de angajati in toata Europa si fabrici importante in Belgia, Republica Ceha, Germania, Italia, Turcia si Marea Britanie. La nivel global, Daikin este recunoscut pentru abordarea sa ca pionier in dezvoltarea produselor, pentru calitatea si versatilitatea de neegalat a solutiilor sale integrate. Cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea tehnologiilor de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
rigips
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ness project
MAKITA
strabag nivel 1
concelex
quadratum
siniat
viarom
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
noark
Acvatot 2019
theda mar
leviatan
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander