Agenda Constructiilor
Marti, 05 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Functia Cat Command, extinsa la excavatoare cu mase operationale pana la 40 tone
Functia Cat Command, extinsa la excavatoare cu mase operationale pana la 40 tone
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 05 Oct 2021 09:59
Excavatoarele de dimensiuni medii se alatura gamei de utilaje Cat® care pot fi controlate de la distanta, folosind o consola portabila sau o statie de operare. Functia Cat Command pentru excavatoare - care include atat consola portabila de comanda de la distanta, din campul vizual al operatorului, cat si statia de comanda de la distanta - este acum disponibila pe excavatoarele Cat cu mase operationale de la 20 pana la 40 de tone.
Prin intermediul unui kit instalat de reprezentantul oficial Cat, atat excavatoarele aflate in exploatare, cat si noile modele Cat 320, 323, 326, 330, 336 si 340 pot avea functia Command activa.
A impresionat la ConExpo
Statia de comanda de la distanta si-a facut debutul la ConExpo 2020 si a aruncat o scurta si tentanta privire in viitor, oferindu-le operatorilor posibilitatea de a manevra un utilaj in care nu se afla si pe care nu il pot vedea. In schimb, echipati cu mai multe monitoare si cu o statie de control ce imita mediul de lucru, operatorii pot manevra in siguranta un utilaj aflat in medii periculoase, precum terenuri instabile, soluri contaminate, in proximitatea malurilor de pamant sau in demolari.
Ce este cu adevarat super tare? O singura statie poate controla mai multe tipuri de utilaje, cu toate ca este folosita pe rand pentru fiecare. Functia Cat Command pentru incarcatoare frontale este deja pe piata. Aceasta lansare pentru excavatoare este al doilea tip de utilaje din gama Command, iar pentru buldozere ar trebui sa apara catre finele acestui an. Caterpillar intentioneaza ca, in timp, marea majoritate a liniei sale de produse sa devina compatibila cu functia Command.
Avantajelor ce tin de siguranta li se alatura si capacitatea de a pune operatorul statiei de comanda de la distanta intr-un mediu controlat din punctul de vedere al temperaturii ambientale.
Avand statia de comanda amplasata intr-o remorca pe santier sau intr-un birou, operatorii pot purta incaltaminte obisnuita de strada si isi pot incalzi masa de pranz. Sunt protejati de intemperii, iar toaleta este aproape. Iar schimburile de tura nu necesita repozitionarea excavatorului.
In plus, persoanelor cu limitari de ordin fizic li s-ar putea da o sansa la un loc de munca ce nu tine cont de rigorile unui santier.
Cum functioneaza?
Pe scurt, operatiile functiei Command sunt integrate cu dispozitivele electronice ale utilajului.
In cazul statiei de comanda, pe structura superioara a excavatorului se regasesc camere video, lumini indicatoare, un microfon, un receptor wireless si o antena.
Optiunea de consola portabila de comanda pentru excavarea in campul vizual al operatorului foloseste un ham si o consola usoara ce permite controlul utilajului de la o distanta de pana la 437 m. Toate miscarile excavatorului se opresc automat atunci cand este apasat butonul de oprire de la distanta, daca se pierde comunicarea wireless sau in cazul in care consola este inclinata la mai mult de 45 de grade fata de pozitia sa normala de operare.
Functiile obisnuite de pe excavatoarele Cat, precum Grade Assist, Swing Assist si E-Fence pot fi folosite, de asemenea, cu ambele optiuni de comanda. Prin actionarea unui comutator accesibil de la nivelul solului, excavatoarele pot fi trecute de la modul de operare de la distanta la cel manual.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
theda mar
noark
Acvatot 2019
strabag nivel 1
viarom
leviatan
FRONTALE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CDS
MAKITA
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander