Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HEXADOME: Tuburi solare pentru iluminare naturala Hexatube
HEXADOME: Tuburi solare pentru iluminare naturala Hexatube
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 12 Feb 2015 15:35
Sistemul de transport al luminii naturale in incintele intunecate promovat sub titulatura Hexatube si disponibil in variantele Spot, Office si Home, are proprietatea de a recepta, conduce si distribui radiatia luminoasa, fiind adaptabil tuturor tipurilor de acoperisuri, indiferent daca acestea sunt dotate cu sistem de hidroizolare, respectiv daca sunt instalate la imobile noi sau la cladiri aflate in proces de renovare. Versiunea Hexatube Spot este livrata la trei dimensiuni ale diametrului (25 cm, 33 cm si 53 cm). In ceea ce priveste Hexatube Office, sistemul este ideal pentru montajul in cadrul centrelor administrative (birouri), unitatilor scolare etc., putandu-se integra in mod facil in structura tavanelor false. Pentru aplicatiile rezidentiale, este promovat modelul Hexatube Home, ce beneficiaza de un finisaj estetic deosebit, fiind furnizat in aceleasi variante constructive ca sortimentul Spot. 
 
Materiale de inalta performanta pentru obtinerea fiabilitatii ridicate
Din punct de vedere constructiv, sistemul include urmatoarele elemente: cupola, placa difuzoare (eclator), partea superioara a tubului, tub solar de adaptare la acoperisurile etanse (cu panta maxima de 22%), tub solar (disponibil la dimensiuni de 600 mm sau 1.200 mm), cot de 45° reglabil, necesar adaptarii la caracteristicile acoperisului, difuzor pentru plafon si difuzor rotund pentru tubul aparent. Aceste din urma componente sunt alcatuite din cate trei pereti, din care unul este prismatic si permite difuzarea luminii si evitarea sarcinilor solare. In ceea ce priveste inelul finisat, elementul respectiv asigura adaptarea la caracteristicile ambientale. Tubul si cotul, ce formeaza impreuna un tub solar din aluminiu, au suprafata tratata cu substante speciale, pentru a facilita reflexia luminii naturale intr-o maniera optima. Materialul folosit pentru executia acestui angrenaj permite obtinerea unor caracteristici de performanta optime si garanteaza fiabilitatea instalatiei. 
 
Impact ecologic incontestabil si efecte benefice asupra ambientului
Toate elementele instalatiei de difuzare a luminii sunt de tip B,sl-d0, fiind astfel compatibile cu constructiile de tip ERP, inclusiv in ceea ce priveste adaptarea in zonele scarilor de acces si a culoarelor de circulatie. Sistemul poate fi pus in opera intr-o mare diversitate de combinatii atat standard, cat si personalizate. Produsul se adapteaza la caracteristicile fiecarei cladiri in parte, asigurand o serie de avantaje, printre care se afla: reducerea consumului de energie aferent utilizarii iluminarii artificiale; furnizarea de lumina naturala fara aportul de caldura aferent incidentei directe a radiatiei solare; rezistenta si durabilitatea in timp, datorita profilelor din aluminiu utilizate; imbunatatirea bioritmului utilizatorilor, concomitent cu sporirea productivitatii acestora; facilitatea si rapiditatea procesului de instalare (realizat in conformitate cu instructiunile puse la dispozitie de furnizor) etc.
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
leviatan
viarom
theda mar
FRONTALE
noark
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
quadratum
Ubitech
CDS
rigips
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander