Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HOLCIM lanseaza un beton de ultima generatie, folosit in premiera in Romania
HOLCIM lanseaza un beton de ultima generatie, folosit in premiera in Romania
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 08 Dec 2021 11:44
Holcim Romania lanseaza, in premiera in Europa, noua gama de betoane de inalta performanta DYNAMax. Romania este cea de-a doua tara din Grupul Holcim (prezent in 70 de piete la nivel global) care introduce aceasta gama inovatoare de betoane.
MIRO Offices din Bucuresti, proiectul dezvoltat de Speedwell si realizat cu sprijinul constructorului Bog’Art, este primul din lume la care s-a utilizat aceasta gama noua de betoane.
„Lansarea betonului de inalta performanta DYNAMax ofera o noua dimensiune gamei noastre de solutii si produse si contribuie la scopul de a accelera tranzitia catre constructii sustenabile. Faptul ca Holcim Romania a realizat primul proiect european in care s-a folosit aceasta inovatie reprezinta o dovađa a pasilor concreti pe care ii facem in directia sustenabilitatii”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim Romania.
Utilizarea DYNAMax in cadrul MIRO Offices a permis un ritm de constructie mai rapid, necesitind mai putine materiale in comparatie cu solutiile conventionale. Dezvoltatorul Speedwell a reusit sa reduca volumul de beton utilizat pentru nucleul cladirii cu o treime, reducindu-se astfel amprenta de carbon cu 25% fata de betonul conventional.
Didier Balcaen, CEO si co-fondator al Speedwell: “Sustenabilitatea este o necesitate pentru cladirile viitorului. Cu totii suntem responsabili pentru utilizarea eficienta a resurselor, iar noi, ca dezvoltatori, trebuie sa ne asiguram ca mentinem cele mai inalte standarde. De aceea este esential sa construim cladiri de ultima generatie. Dezvoltarea de proiecte la standarde inalte este scopul nostru principal, iar sustenabilitatea a fost si continua sa fie o prioritate in acest proces”.
Cladirea MIRO, realizata cu sprijinul constructorului Bog’Art, a obtinut calificativul BREEAM Excellent, precum si certificarea Well Platinum, fiind printre primele constructii din Romania care obtin ambele certificari. In acest fel, MIRO se pozitioneaza in topul celor mai sustenabile cladiri de birouri din Europa.
“Bog'Art construieste de 30 de ani cladiri deosebite care rezista in timp ca embleme ale orasului, dovedind ca putem crea noi repere cu fiecare proiect in care suntem implicati. Eficienta, utilitate, durabilitate, confort sunt cele patru principii directoare care ghideaza modul in care abordam dezvoltarea sustenabila a proiectelor noastre, cu responsabilitate fata de mediu si eficienta din punct de vedere al resurselor folosite. Salutam astfel initiativa Holcim de a lansa betoanele de inalta performanta DYNAMax pe piata din Romania”, a declarat Sorin Greu, Director General Bog’Art.
Ideala pentru constructii civile si industriale complexe
Gama de betoane DYNAMax este ideala pentru constructii civile si industriale complexe si pentru lucrari hidrotehnice in medii agresive, putind creste durata de viata a constructiei cu peste 50 de ani.
De asemenea, DYNAMax poate contribui la reducerea necesarului de materiale, sprijinind astfel constructiile sustenabile prin micsorarea amprentei de CO2, fara a compromite performanta cladirilor.
Lansarea DYNAMax reprezinta un nou pas facut de Holcim Romania in directia sustenabilitatii, dupa ce, in prima parte a anului a lansat ECONCEPT, noul sau model de business, care inglobeaza o gama larga de produse si solutii ECO menite sa accelereze tranzitia catre un mediu construit mai verde.
Printre noutatile lansate de Holcim Romania pe parcursul anului se numara ECOPact, betonul verde, ECOPlanet, cimentul verde si Eticheta Verde, primul sistem de auto-evaluare a performantei climatice a materialelor de constructie din portofoliul sau.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTman and machinehilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
BALTIC
FRONTALE
rigips
leviatan
viarom
CDS
Ubitech
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
Acvatot 2019
theda mar
BMI_Icopal

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023