Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HOLCIM Romania lanseaza cimentul verde ECOPlanet, cu emisii de CO2 reduse
HOLCIM Romania lanseaza cimentul verde ECOPlanet, cu emisii de CO2 reduse
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 14 Apr 2021 12:21
Holcim Romania, cel mai mare producator de materiale de constructii de pe piata autohtona, anunta astazi lansarea cimentului verde ECOPlanet, Romania si Germania fiind primele din cele aproape 80 de tari aflate la nivelul grupului LafargeHolcim, care introduc pe piata acest produs.
Primul ciment verde din portofoliu si o noua identitate pentru cimentul vrac
ECOPlanet este primul ciment verde din portofoliul Holcim, cu emisii reduse de CO2 de peste 40% si continut de materiale reciclate de peste 30%. ECOPlanet este un ciment de inalta performanta, cu durabilitate superioara chiar si in medii agresive.
“Faptul ca Romania este una dintre primele tari in care grupul LafargeHolcim lanseaza cimentul verde ECOPlanet ne onoreaza. ECOPlanet este un deschizator de drumuri pentru cimenturile verzi si reprezinta solutia noastra pentru a ajuta Romania sa construiasca cu grija si responsabilitate fata de generatiile viitoare. Alaturi de ECOPact, prima gama de beton verde din industrie, ECOPlanet vine in completarea portofoliului inovator de produse si solutii al grupului Holcim Romania si intareste angajamentul pe care ni l-am asumat prin lansarea noului model de business ECONCEPT de a conduce tranzitia spre constructii sustenabile”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim Romania & Market Head Moldova.
Pe langa lansarea cimentului verde, Holcim a creat o noua identitate pentru gama sa de ciment vrac, potrivita pentru toate tipurile de constructii: constructii civile, industriale, agricole si lucrari de infrastructura. Acest portofoliu include: Holcim ExtraDur 52, Holcim Optimo 42 (ambele cu emisii reduse de CO2), Holcim Experto 52 si Holcim Portanto 42.
Lansarea cimentului verde ECOPlanet, dar si rebranding-ul portofoliului de ciment vrac, reprezinta inca un pas important facut de grupul Holcim Romania pentru indeplinirea angajamentului Net-Zero, luat la nivel global de LafargeHolcim, care isi propune reducerea emisiilor de CO2 cu 20% pana in 2030, respectiv neutralizarea emisiilor de CO2 pana in 2050.
De curand, Holcim Romania a anuntat lansarea unui nou model de business, ECONCEPT, ce are la baza o oferta integrata de produse si solutii ECO. Totodata, compania a anuntat o serie de premiere in industria materialelor de constructii, precum betonul verde ECOPact si Eticheta Verde Holcim - sistem de evaluare transparenta a performantei climatice a produselor sale. Mai multe detalii despre lansarile grupului Holcim Romania puteti afla accesand acest link.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
FRONTALE
strabag nivel 1
top 500
ERBASU CONSTRUCT
noark
quadratum
top 500
theda mar
MAKITA
viarom
leviatan
concelex
CDS
top 500

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander