Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HONEYWELL: Sfaturi pentru prevenirea intoxicatiilor cu CO, in locuinte
HONEYWELL: Sfaturi pentru prevenirea intoxicatiilor cu CO, in locuinte
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 07 Apr 2016 15:43
Honeywell (NYSE:HON) prezinta cele mai utile sfaturi pentru proprietarii de locuinte din Romania care sa ii ajute sa previna intoxicatiile cu monoxid de carbon (CO) acasa.
Un studiu realizat de Honeywell arata ca multi proprietari de case din Romania nu sunt constienti de riscurile acumularilor de monoxid de carbon si de pasii necesari pentru a preveni astfel de situatii. CO apare atunci cand combustibilul organic precum lemnul, carbunele, uleiul sau gazul nu ard corespunzator. Studiul Honeywell a aratat ca desi 85% dintre respondenti detin un aparat care functioneaza pe baza combustibililor fosili, mai putin de o treime (30%) sunt constienti ca acestea ar putea degaja CO.
Informatii despre CO
• CO este un gaz incolor, inodor si insipid care poate fi extrem de nociv pentru oameni.
• Oamenii sunt expusi riscului mai ales atunci cand dorm, pentru ca nu sunt constienti de simptomele pe care le au. Desi intoxicatia cu acest gaz poate afecta pe oricine a fost expus, exista unele categorii de oameni care prezinta un risc crescut in cazul intoxicatiilor, precum tinerii, femeile insarcinate, varstnicii si cei care sufera de probleme cardiace sau respiratorii.
• In mod obisnuit, intoxicatia cu monoxid de carbon provoaca greata, dureri de cap, vedere in ceata, confuzie, pierderea cunostintei sau chiar moartea.
• Studiul Honeywell arata o lipsa de intelegere a amenintarilor pe care le aduce CO, mai ales ca 34% din cei intervievati cred in mod eronat ca o buna ventilatie a locuintei ar fi suficienta pentru a evita acest pericol.
• 15% considera in mod gresit ca nu trebuie sa ia masuri pentru a preveni emisiile de CO pentru ca pot simti mirosul de gaz in cazul in care acesta s-a acumulat in interiorul casei.
• 19% dintre cei intervievati cred ca alarmele de fum instalate in case sunt suficiente pentru a detecta monoxidul de carbon, desi cele mai multe dintre aceste dispozitive nu au capacitatea de detectare a monoxidului de carbon.
 
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
strabag nivel 1
Ubitech
leviatan
konsent
Acvatot 2019
rigips
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
concelex
noark
siniat
CDS
ness project
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander