Agenda Constructiilor
Joi, 21 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - JCB a lansat primul excavator alimentat cu hidrogen, 220X de 20 de tone
JCB a lansat primul excavator alimentat cu hidrogen, 220X de 20 de tone
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 22 Iul 2020 05:28
Producatorul britanic de utilaje pentru constructii JCB a dezvoltat primul excavator alimentat cu hidrogen, in directia productiei de echipamente ce inglobeaza tehnologii cu zero impact asupra mediului si cu emisii reduse de carbon.
Excavatorul 220X de 20 de tone, alimentat de o pila de combustie cu hidrogen, a fost supus la numeroase teste riguroase in cariera JCB, dovedind capabilitatile acestei tehnologii in peste 12 luni. Prin aceasta dezvoltare, JCB este prima companie ce produce echipamente de constructii, la nivel global, care a dezvaluit un prototip functional al unui excavator alimentat cu hidrogen.
"Dezvoltarea primului excavator alimentat cu hidrogen este foarte importanta, deoarece tindem spre o lume cu zero emisii de carbon. In lunile urmatoare, JCB va continua sa dezvolte si sa perfectioneze aceasta tehnologie prin testarea avansata a prototipului nostru si vom continua sa fim in fruntea tehnologiilor concepute pentru a construi un viitor cu zero emisii de carbon", a declarat Lord Bamford, presedintele JCB.
Jo Bamford, fiul lui Lord Bamford, a petrecut 14 ani la JCB inainte de a se muta in sectorul dedicat alimentarii cu hidrogen, a infiintat compania Ryse Hydrogen si apoi a cumparat gigantul constructor de autobuze din Irlanda de Nord, Wrightbus. El a castigat contracte de furnizare pentru primului autobuz supraetajat alimentat cu hidrogen, din lume, in orase precum Londra si Aberdeen.
"Cred cu adevarat ca hidrogenul este cea mai buna oportunitate a Regatului Unit de a construi o industrie ce va fi lider mondial si care creeaza locuri de munca in Marea Britanie, reduce emisiile si revolutioneaza omenirea", a spus Jo Bamford.
Puterea excavatorulului prototip JCB este generata prin reactia hidrogenului cu oxigenul intr-o pila de combustibil, generand energia necesara pentru actionarea motoarelor electrice. Singura emisie rezultata este apa.
Dezvoltarea vine dupa ce, anul trecut, JCB a fabricat primul mini excavator complet electric al industriei de constructii, 19C-1E. De asemenea, grupul britanic a extins tehnologia electrica la Teletruk-urile inovatoare,cu furci telescopice, prin lansarea unui model electric, JCB 30-19E.
Prin inovatii si imbunatatiri constante in proiectare, JCB a implementat si solutii pentru indeplinirea nivelului de emisii poluante Stage V la motoarele diesel si aproape a eradicat complet cele mai nocive emisii cu ultima sa gama de motoare diesel. Oxidul de azot (NOx) a scazut cu 97%, particulele de funingine au scazut cu 98%, iar emisiile de dioxid de carbon (CO2) aproape s-au injumatatit.
 
 
VideoConfAC-iulCOVID-19elmas_1octALLPLANAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere