Agenda Constructiilor
Luni, 06 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KADRA, deschizator de drumuri noile solutii automatizate pentru cai de acces
KADRA, deschizator de drumuri noile solutii automatizate pentru cai de acces
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 03 Sep 2020 05:20
Primele plati cu cardul in parcari, primele lucrari cu policarbonat din Romania, primele usi automate etanse pentru salile de operatii sau cea mai mare si securizata parcare de tiruri nu doar din tara, ci si din Europa de Est. Acestea sunt doar cateva dintre realizarile de pe piata sistemelor automatizate de la noi din tara, implementate in premiera de KADRA. Inca din 1993, cand au pus pe picioare compania in Cluj-Napoca (la vremea aceea se numea Aluterm), cei trei fondatori KADRA si-au dorit sa aduca inovatia in sistemele automate de acces si in Romania. Radu Opris, Andreea Strugaru si Monica Sagmar au fost motivati de dorinta schimbarii, de ceea ce vazusera ca se face in Europa si de increderea in tehnologiile de acces dezvoltate in Vest. De-a lungul timpului, hoteluri, banci, stadioane, spitale, policlinici, centre comerciale, aeroporturi, parcari, cladiri office din Romania au beneficiat de solutiile de acces oferite de KADRA, unele dintre ele unice pe piata din Romania la acel moment. Dupa 27 de ani, dupa mii de proiecte finalizate, KADRA continua sa inoveze si sa vina cu cele mai bune solutii de automatizare a usilor si portilor, de management al parcarilor sau de sisteme automate de evacuare a fumului.
KADRA a fost deschizatoare de drumuri pentru multe dintre solutiile aduse in Romania, absolut noi la vremea respectiva: usile, portile si barierele automate. A fost necesar un intreg proces de educare a pietei, pentru a intelege care sunt beneficiile si avantajele acestor solutii, insa acum KADRA detine cateva puncte de lucru nationale la Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca (tot aici este si sediul central, in celebrul business park Tetarom) si o retea nationala de parteneri.
Iata cateva dintre premierele aduse pe piata din Romania de KADRA, furnizor de solutii integrate pentru cai de acces.
KADRA este compania care a adus pentru prima data in Romania policarbonatul.
Policarbonatul compact utilizat in constructii este un material rezistent, dur. Poate fi transparent sau opac. Este unul dintre cele mai solide materiale termoplastice transparente. Prezinta o rezistenta exceptionala la impact, fiind practic incasabil. Astfel, este inlaturat pericolul formarii cioburilor. Policarbonatul compact poate fi indoit la rece, este usor de montat si reprezinta o solutie optima pentru acoperisuri, copertine, pereti vitrati, balustrade, bariere de sunet, materiale pentru productia publicitara. KADRA este unul dintre importatorii principali de policarbonat compact din Romania, iar printre proiectele reprezentative ale companiei unde s-a folosit acesta se numara: Pasajul Basarab, Bucuresti, cel mai mare proiect finalizat in 2011; Trambulina K90 Rasnov, unul dintre cele mai moderne proiecte de agrement din Romania; Statie Metrorex in Bucuresti, caracteristicile fizice si mecanice ale policarbonatului compact fiind alegerea ideala pentru un spatiu destinat adapostirii pasagerilor care folosesc transportul in comun
KADRA a fost prima companie romaneasca ce a introdus plata cu cardul la automatele de plata ale parcarilor. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, KADRA a dezvoltat un proiect impreuna cu o importanta banca romaneasca. Aceasta dezvoltare a diferentiat puternic compania fata de competitori, asigurandu-i un avans de 2 ani inainte ca acestia sa implementeze solutii asemanatoare. KADRA a introdus in premiera optiunea platii contactless cu smartphone-ul la statia automata de plata a parcarii.
Astfel, KADRA devine singura companie care a introdus optiunea platii contactless a taxei de parcare, direct de pe telefonul mobil, in statiile de parcare automata instalate de catre companie. Sistemul de management al parcarii furnizat de KADRA este singurul din tara echipat cu terminale cu posibilitate de plata contactless, atat cu cardul bancar, cat si cu smartphone-ul. Compania a instalat astfel de sisteme in Romania pentru Spitalul Militar Regina Maria din Brasov, Platinia Shopping Center din Cluj, Centrul Medical Sanador din Bucuresti, Sala Polivalenta din Cluj, Hotelul Rina din Sinaia, Novis Plaza din Cluj, Parcul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Hatieganu” din Cluj, Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Aeroportul din Satu Mare, precum si pentru parcarea TIR A&O de pe Centura Lugoj, Parcarea din Poiana Brasov, City Park Mall din Constanta (2.500 locuri de parcare), Baza Sportiva Gheorghieni, Delta Hotel din Tulcea, Aeroportul din Sibiu, ISHO Offices din Timisoara, Salina Turda, Piata Teatrului din Sibiu, Hotel Hilton Otopeni, Mariott Courtyard Bucuresti, Hexagon Office Cluj, etc.
La Lugoj exista un proiect unic nu doar pentru Romania, ci pentru toata Europa de Est: cea mai mare si securizata parcare de tiruri (A&O Truck, clasificata 4 lacate). KADRA a introdus pe piata din Romania usile automate etanse pentru salile de operatii.
Acesta a fost doar inceputul dezvoltarii gamei de produse Tormed, pe fondul cresterii preocuparii pentru crearea unor medii cu adevarat curate in spitalele publice si private din Romania. Aceste usi sunt dedicate spitalelor, clinicilor, industriei farmaceutice, laboratoarelor si oricaror alte medii curate. Produsele destinate sectorului medical inglobeaza cele mai noi tehnologii si reprezinta solutii ingenioase care pot raspunde standardelor de mare complexitate din acest domeniu.
Experienta echipei KADRA a dus la proiectarea in cadrul firmei a unei usi medicale (asa numita usa curata pentru saloanele spitalelor), pe care acum compania o produce in parteneriat cu un mare producator european, inclusiv pentru alte tari.
Usile de salon Tormed S au fost construite special pentru a preveni transmiterea infectiilor nosocomiale, fara risc de contaminare cu agenti patogeni de pe clante sau manere, curat si igienic, pentru siguranta si confortul pacientilor si al cadrelor medicale. Astfel, usile au sisteme ce permit deschiderea fara atingere, cu patul sau targa la intrarea in salon, iar manerele, din otel inoxidabil, antiagatare, sunt rezistente la acizi. Pentru a preveni ca usa sa ramana deschisa la iesire, aceasta a fost conceputa sa fie suficient de grea pentru a nu vibra la inchidere. In plus, pentru rezolvarea necesitatilor specifice ale unui spital modern Kadra pune la dispozitie usile medicale rezistente la foc si cortine rezistente la foc si fum, usi medicale automate rapide pentru unitatile de primiri urgente, sisteme de organizare a parcarilor ultra aglomerate ale spitalelor.
Kadra a adus in Romania prima usa rotativa din bronz
In urma parteneriatului cu Record-Blasi (companie germana care produce usi din 1972), compania a reusit sa obtina o solutie cat se poate de rafinata si sofisticata in acelasi timp. Usile automate si securizate Record-Blasi sunt cele prin care se face accesul in cladirea Parlamentului din Berlin, a Parlamentului European de la Strasbourg si a celui din Londra. In Romania, aceasta solutie individualizata distinge proiectele Iulius de alte proiecte similare.
KADRA este lider in solutiile destinate portilor automate si importatorul oficial CAME in Romania (pe categoria de solutii pentru porti automate, usi de garaj, usi industriale, bariere auto).
Intrarea principala in Salina Turda, una dintre cele mai frumoase saline din intreaga lume, se face printr-o usa rotativa cu trei canaturi furnizata de KADRA.
Kadra a oferit si implementat sisteme automatizate de acces si copertine pentru 6 aeroporturi in Romania: Aeroportul International Iasi, Aeroportul din Oradea, Aeroportul din Sibiu, Aeroportul din Suceava, Aeroportul din Cluj si Aeroportul din Craiova.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTMESENBURG
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
leviatan
hilti
CELCO 2020
BMI_Icopal
BALTIC
MAKITA
CDS
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023