Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KINGSPAN: Panouri X-Dek pentru acoperisuri cu pante mici
KINGSPAN: Panouri X-Dek pentru acoperisuri cu pante mici
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 12 Feb 2015 15:46
Cu o conductivitate termica λ de 0,022 W/mk si o rezistenta la foc din clasa REI 30 (pentru modelele XM si XD), panourile compozite KS1000 X-Dek sunt destinate executiei de acoperisuri, asigurand anduranta structurala si rigiditatea necesara pentru a fi folosit la distante mari de rezemare si la pante mici (de pana la 0,5°), oferind totodata nivelul corespunzator de izolatie termica. Modelul X-Dek este disponibil inclusiv in varianta cu strat hidroizolator exterior din PVC (cod produs KS 1000 XM), acesta fiind pregatit inclusiv pentru aplicarea unei membrane suplimentare cu aceeasi functie, ce poate fi realizata din EPDM, bitum TPO etc., rezultand alte trei versiuni ale produsului, respectiv KS1000 XD, KS1000 XB si KS1000 XG. Toate partile laterale ale sistemului sunt sigilate prin aplicarea in procesul de fabricatie a unei benzi din polietilena cu proprietati de prevenire a aparitiei fenomenului de condens.
 
Rezistenta termica de 5,12 mpK/W pentru o eficienta energetica superioara
In afara de valoarea deosebit de scazuta a conductivitatii, produsul prezinta o rezistenta termica deosebita, situata la 5,12 mpK/W, valoarea respectiva fiind determinata pentru o grosime a panoului de 100 mm. Distanta de fixare in structura acoperisului este cuprinsa intre 4 metri si 6 metri, fapt ce scade in mod semnificativ timpul de instalare. Utilizarea panourilor X-Dek asigura beneficiarilor multiple beneficii, cel mai important fiind acela ca imbina, intr-un singur produs structura acoperisului, izolatia de protectie impotriva focului (FIREsafe) si stratul final exterior. Panourile prezinta o imunitate ridicata la atacul ciupercilor si fungilor, precum si la actiunea distructiva a unor organisme biologice. La fabricatia acestora nu sunt folosite materiale pe baza de uree formaldehidica, iar produsele nu sunt considerate a fi periculoase pentru sanatatea utilizatorilor. 
 
Garantie de 25 de ani pentru performantele termice si structurale
Toate modelele X-Dek au fost testate conform prevederilor standardului european EN 1365 in ceea ce priveste capacitatea de incarcare a elementelor de acoperis. De asemenea, in afara de avantajul constructie unor structuri cu panta foarte mica, produsul poate fi folosit pentru realizarea unor acoperisuri avand o raza mare de curbura. X-Dek beneficiaza de garantia Kingspan de 25 de ani in ceea ce priveste performantele termice si structurale ale panourilor. Sistemul este usor de montat in raport cu alternativele similare disponibile pe piata de profil, din gama modelelor formate din mai multe componente, asamblate pe santier. Pentru variantele KS1000 X-Dek PVC (XM) si KS1000 X-Dek (XD), este disponibila inclusiv certificarea FM Approvals, Clasa 4471.
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
noark
strabag nivel 1
FRONTALE
theda mar
rigips
concelex
leviatan
CDS
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander