Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KNAUF Insulation: Reactia si rezistenta la foc, caracteristici distincte pentru izolatii
KNAUF Insulation: Reactia si rezistenta la foc, caracteristici distincte pentru izolatii
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 26 Nov 2021 06:33
Reactia la foc si rezistenta la foc sunt doua lucruri diferite, dar foarte importante atunci cand vine vorba despre siguranta unei locuinte.
In continuare, explicam care este diferenta dintre ”Reactia la foc” si ”Rezistenta la foc”.
Cand ne gandim la reactia la foc, avem in vedere cat de repede se va dezvolta focul.
In acest caz, se masoara modul in care sistemul de izolare contribuie la dezvoltarea si propagarea incendiului, in special in stadiile foarte incipiente ale acestuia, cand evacuarea este cruciala.
Conform BS EN 13501, tuturor materialelor de izolare le sunt atribuite o clasificare Euroclass cu privire la reactia la foc. Aceasta clasificare ajuta specialistii in izolare sa inteleaga cat de mult „combustibil” este adaugat in constructia cladirii si cum vor contribui materialele de izolare la raspandirea incendiului aflat in stadiu incipient. Pentru a determina reactia la foc, se efectueaza anumite teste care stabilesc performanta materialelor in ceea ce priveste comportamentul acestora la foc, producerea de fum si scantei de foc. Dupa evaluarea performantelor, materialele sunt clasificate si le este atribuita o clasa.
Vata minerala de la Knauf Insulation este incombustibila si se incadreaza in cea mai inalta clasa a produselor rezistente la foc. Produsele non-combustibile utilizate pentru izolatia casei ofera constructorilor posibilitatea proiectarii corecte a riscului la foc dat de materialele din structura cladirii.
Rezistenta la foc se refera la cat timp poate constructia sa reziste la foc.
Pentru rezistenta la foc, este masurata abilitatea unui material sau a unui sistem de a rezista la foc si, ideal, de a preveni trecerea focului dintr-o zona in alta. Reglementarile din constructii impun ca anumite elemente, cum ar fi peretii despartitori, tavanele, grinzile sa asigure un anumit nivel de protectie la foc. Clasificarile de protectie impotriva incendiilor sunt raportate in mod normal in termenii unui interval de timp in care materialele rezista la foc: 30, 60 sau 90 de minute. Aceste clasificari se refera la Integritate (E), izolare termica (I) si capacitate portanta (R) a elementelor de constructie. Pe scurt, acest lucru inseamna cum materialele – fie in combinatie, fie individuale – opresc raspandirea focului, cum restrictioneaza acestea cresterea temperaturii si cum este mentinuta capacitatea portanta a elementelor cladirii.
Materialele de izolare dezvoltate de Knauf Insulation au fost testate pentru utilizarea intr-o varietate de aplicatii. Produsele din vata minerala au oferit perioade de rezistenta la foc care au variat de la 30 pana la 240 de minute. Solutiile non-combustibile oferite de Knauf Insulation ajuta la oprirea raspandirii focului, mentinerea integritatii structurale a cladirii si limiteaza propagarea incendiului si a fumului de la o zona la alta, oferind astfel locuinte sigure pentru locatari.
Astfel, solutiile de izolare propuse de Knauf Insulation se bazeaza pe materiale cu performanta superioara in ceea ce priveste reactia si rezistenta la foc. Vata minerala dezvoltata de Knauf Insulation nu este combustibila si rezista, in caz de incendiu, la temperaturi foarte ridicate, asigurand astfel o protectie sporita a cladirii.
 
Articol realizat de specialistii de la Knauf Insulation, importator si furnizor de vata minerala.
 
hiltiALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
noark
viarom
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
theda mar
Ubitech
MAKITA
FRONTALE
grundfos
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica