Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Iulie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KNAUF INSULATION: Sistem integrat Urbanscape pentru acoperisuri verzi
KNAUF INSULATION: Sistem integrat Urbanscape pentru acoperisuri verzi
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Feb 2015 11:37
Solutia pentru acoperisuri promovata sub titulatura Urbanscape reprezinta un produs integrat ce include un sistem de drenaj cu sau fara zona de tampon, o membrana anti-radacina, un substrat din vata minerala bazaltica si un strat de vegetatie aferent. Elementul de drenaj cu suprafata dubla si rezervor incorporat este special proiectat pentru a asigura functionarea in conditii de stres maxim, fiind executat din polistiren reciclat, cu o capacitate excelenta de incarcare, ce recomanda produsul pentru utilizarea in zona teraselor. Panourile respective sunt perforate pe o parte, pentru a permite instalarea astfel incat sa se garanteze o retentie optima a apei. Astfel, in perioadele secetoase, sistemul asigura necesarul de umiditate pentru plante, iar in sezonul ploios faciliteaza eliminarea surplusului de apa. In mod suplimentar, Urbanscape contribuie la aerisirea optima a radacinilor plantelor.
 
Microparticule pentru optimizarea transferului de fluide
Substratul din vata minerala Urbanscape Green Roll, disponibil in versiunile HTG GR M si HTC GR H (diferentiate prin densitatea materialului) cuprinde in structura sa particule superabsorbante speciale. Aceasta caracteristica recomanda produsul pentru facilitarea procesului de asimilare a substantelor nutriente. De asemenea, particulele respective contribuie la stocarea unor cantitati suplimentare de lichid, depozitandu-l pana in momentul in care acesta devine necesar. Din punct de vedere tehnic, solutia superabsorbanta prezentata previne scurgerea apei, precum si evaporarea acesteia atunci cand temperaturile sunt ridicate. In ceea ce priveste stratul de vegetatie, acesta este produs in conformitate cu normele FLL (ghidul pentru proiectarea, punerea in opera si intretinerea acoperisurilor verzi). Membrana amplasata in zona inferioara a sistemului este realizata din folie de polietilena de joasa densitate si are rolul de a preveni penetrarea radacinilor plantelor in structura acoperisului.
 
Grad ridicat de adaptabilitate la toate tipurile de constructii
Sistemul poate fi instalat la orice tip de acoperis, indiferent de materialul din care este executat suportul (beton, tabla cutata), de tipul terasei (de exemplu, ranversata) etc. Elementele componente sunt aceleasi in toate cazurile, singurele diferente constand doar in tipul de termoizolatie si pozitia membranei hidroizolante. Principalele beneficii ce rezulta din instalarea sistemului Urbanscape sunt reprezentate de: imbunatatirea managementului si calitatii apei pluviale, reducerea transferului termic prin acoperis in sezonul rece si obtinerea unui efect de racire in timpul verii, cresterea izolarii acustice, imbunatatirea calitatii aerului, asigurarea biodiversitatii etc. Pe scurt, Urbanscape constituie o solutie completa, sustenabila, cu o greutate scazuta, ce permite o instalare eficienta si un grad superior de izolare termica.
 
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 135 (Iunie-Iulie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023