Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KNAUF Insulation: Varianta ”rentabila” de izolatie se dovedeste a fi costisitoare
KNAUF Insulation: Varianta ”rentabila” de izolatie se dovedeste a fi costisitoare
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 02 Aug 2021 08:15
Vara, numarul incendiilor creste, iar canicula inrautateste si mai mult situatia. Cauzele incendiilor au legatura, de cele mai multe ori, cu neglijenta, dar si cu unele probleme tehnice ale materialelor de constructie sau de izolare de slaba calitate. Daca tineti cont de importanta materialelor neinflamabile in timpul constructiei sau izolarii casei, incendiile ar putea fi evitate. Vata minerala bazaltica sau vata minerala de sticla actioneaza ca o bariera naturala impotriva raspandirii focului. Intr-o casa in care doriti sa fiti in siguranta, aceasta poate fi solutia!
Apartamentele si casele sunt izolate, cel mai adesea, cu vata minerala in combinatie cu alte materiale, considerate mai accesibile din punct de vedere financiar. Multe persoane aleg aceasta varianta, fara sa tina cont si de consecintele periculoase la care s-ar putea expune in urma instalarii izolatiei. Prevenirea focului ar trebui sa fie prioritatea numarul 1 cand se aleg materialele pentru izolarea locuintei. Din dorinta de a economisi bani, apar greseli esentiale. Combinarea diferitelor materiale este complicata din punct de vedere tehnic si poate cauza probleme pe viitor. Materialele individuale au proprietati fizice, de dilatare termica si de rigiditate diferite. Atunci cand sunt combinate, poate fi afectata siguranta la incendiu a cladirii.
Capcana variantei ”rentabile” se dovedeste in timp a fi una costisitoare. Din cauza conexiunii slabe dintre materiale, izolatia nu va mai performa la standarde optime si se ajunge inevitabil la lucrari de imbunatatire a izolatiei sau chiar la inlocuirea acesteia. Costurile implicate intr-un astfel de proiect sunt mari, generate de lucrarile destul de laborioase.
Flacarile si fumul toxic sunt printre ingrijorarile oamenilor cand vine vorba despre locuintele lor. De aceea, recomandam izolatia cu vata minerala care nu arde si previne extinderea incendiului. Acest produs poate fi utilizat in izolarea peretilor, podelelor, acoperisurilor, jucand un rol foarte important si in izolarea fonica a casei. De asemenea, vata minerala poate fi folosita si pentru anveloparea cladirilor.
In plus, vata minerala produsa de Knauf Insulation este prevazuta cu tehnologia ECOSE® care mentine un aer mai curat in interior. Fara formaldehida adaugata, acrili, adezivi si aditivi chimici, vata minerala cu ECOSE® contribuie la un mediu sanatos atat pentru oameni, cat si pentru mediul inconjurator. Mai multe detalii despre vata minerala cu ECOSE® puteti gasi aici.
Ne petrecem 90% din timp in interiorul cladirilor si avem nevoie de constructii sigure si rezistente la accidente neprevazute, cum sunt incendiile. Produsele Knauf Insulation sunt incombustibile si ating cel mai inalt standard de protectie la incendiu avand Clasa A1, in conformitate cu BS EN 13501.
 
ALLBIMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CDS
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
concelex
Ubitech
viarom
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
leviatan
MAKITA
FRONTALE
rigips
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander