Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KNAUF Insulation: Varianta ”rentabila” de izolatie se dovedeste a fi costisitoare
KNAUF Insulation: Varianta ”rentabila” de izolatie se dovedeste a fi costisitoare
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 02 Aug 2021 08:15
Vara, numarul incendiilor creste, iar canicula inrautateste si mai mult situatia. Cauzele incendiilor au legatura, de cele mai multe ori, cu neglijenta, dar si cu unele probleme tehnice ale materialelor de constructie sau de izolare de slaba calitate. Daca tineti cont de importanta materialelor neinflamabile in timpul constructiei sau izolarii casei, incendiile ar putea fi evitate. Vata minerala bazaltica sau vata minerala de sticla actioneaza ca o bariera naturala impotriva raspandirii focului. Intr-o casa in care doriti sa fiti in siguranta, aceasta poate fi solutia!
Apartamentele si casele sunt izolate, cel mai adesea, cu vata minerala in combinatie cu alte materiale, considerate mai accesibile din punct de vedere financiar. Multe persoane aleg aceasta varianta, fara sa tina cont si de consecintele periculoase la care s-ar putea expune in urma instalarii izolatiei. Prevenirea focului ar trebui sa fie prioritatea numarul 1 cand se aleg materialele pentru izolarea locuintei. Din dorinta de a economisi bani, apar greseli esentiale. Combinarea diferitelor materiale este complicata din punct de vedere tehnic si poate cauza probleme pe viitor. Materialele individuale au proprietati fizice, de dilatare termica si de rigiditate diferite. Atunci cand sunt combinate, poate fi afectata siguranta la incendiu a cladirii.
Capcana variantei ”rentabile” se dovedeste in timp a fi una costisitoare. Din cauza conexiunii slabe dintre materiale, izolatia nu va mai performa la standarde optime si se ajunge inevitabil la lucrari de imbunatatire a izolatiei sau chiar la inlocuirea acesteia. Costurile implicate intr-un astfel de proiect sunt mari, generate de lucrarile destul de laborioase.
Flacarile si fumul toxic sunt printre ingrijorarile oamenilor cand vine vorba despre locuintele lor. De aceea, recomandam izolatia cu vata minerala care nu arde si previne extinderea incendiului. Acest produs poate fi utilizat in izolarea peretilor, podelelor, acoperisurilor, jucand un rol foarte important si in izolarea fonica a casei. De asemenea, vata minerala poate fi folosita si pentru anveloparea cladirilor.
In plus, vata minerala produsa de Knauf Insulation este prevazuta cu tehnologia ECOSE® care mentine un aer mai curat in interior. Fara formaldehida adaugata, acrili, adezivi si aditivi chimici, vata minerala cu ECOSE® contribuie la un mediu sanatos atat pentru oameni, cat si pentru mediul inconjurator. Mai multe detalii despre vata minerala cu ECOSE® puteti gasi aici.
Ne petrecem 90% din timp in interiorul cladirilor si avem nevoie de constructii sigure si rezistente la accidente neprevazute, cum sunt incendiile. Produsele Knauf Insulation sunt incombustibile si ating cel mai inalt standard de protectie la incendiu avand Clasa A1, in conformitate cu BS EN 13501.
 
AUTODESKgamma_2021VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019
hilti
hidroplasto
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
bienala
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere