Agenda Constructiilor
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - NatureConnect: Solutie de iluminat cu design biofilic, inspirat din natura
NatureConnect: Solutie de iluminat cu design biofilic, inspirat din natura
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 28 Mai 2020 11:25
Signify, liderul global in iluminat a lansat noul sistem NatureConnect, o inovatie in domeniul iluminatului inspirata din natura si construit pe principiile demonstrate ale designului biofilic, care incorporeaza elemente din natura in spatiile interioare pentru a crea medii mai sanatoase. Prima locatie care a implementat NatureConnect a fost cladirea de birouri Skanska din Varsonia (Polonia), o companie lider in domeniul dezvoltarii proiectelor si constructiilor internationale.
In zilele noastre, oamenii petrec, in medie, mai mult de 90% din timp in spatii inchise, care nu le ofera acces la lumina naturala de care au nevoie. Expunerea la cantitatea potrivita de lumina in timpul zilei, precum si culorile si dinamica din natura sunt esentiale atat acasa, cat si la locul de munca. NatureConnect a fost proiectat pentru a imbunatati conditia fizica si emotionala a angajatilor, generand astfel, o crestere a productivitatii, implicarii si a satisfactiei la locul de munca.
"Oamenii care lucreaza in birouri isi petrec majoritatea timpului inauntru. Calitatea spatiului le influenteaza sanatatea, confortul si eficienta. La Skanksa, am devenit constienti de acest aspect in urma cu multi ani, motiv pentru care am implementat in cladirile noastre solutii inovative si prietenoase cu mediul pentru a sprijini bunastarea angajatilor. Una dintre aceste solutii reproduce lumina solara in interior. Cercetarile arata ca iluminatul de calitate are un impact semnificativ asupra starii noastre de spirit si a eficientei. Proiectul pe care il derulam impreuna cu Signify ne ofera oportunitatea de a imbunatati permanent experienta angajatilor la birou, iar asta ne face foarte incantati de continuarea colaborarii noastre", a declarat Katarzyna Zawodna-Bijoch, presedinte si CEO al Skanska Central Eastern Europe.
NatureConnect combina diverse corpuri de iluminat cu becuri LED - Daylight, Skylight si Lightscape - cu un control intuitiv de a crea scene de lumini adaptate nevoilor utilizatorilor, bazate pe experiente naturale dovedite si apreciate: 
     • sustinerea ritmului natural: imita ritmul luminii solare;
     • vedere spre cer: creeaza iluzia de spatiu dincolo de ziduri;
     • conexiune cu natura: aduce cromatica si dinamica din natura.
"Am devenit generatia «indoor», care traieste intr-o lume in permanenta miscare, cu o viata profesionala mai solicitanta ca niciodata. Multe companii isi modifica abordarea si inteleg ca investitia in sanatatea si bunastarea angajatilor da rezultate. In fond, o afacere prospera are la baza niste angajati asemenea", spune Olivia Qiu, Chief Innovation Officer al Signify. 
NatureConnect a devenit disponibil in Europa din data de 18 mai 2020.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLPLANelmas_1octVideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere