Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ORIZONT 2020: Program european de cercetare si dezvoltare, de 80 miliarde euro
ORIZONT 2020: Program european de cercetare si dezvoltare, de 80 miliarde euro
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 09 Nov 2015 16:27

La jumatatea lunii octombrie 2015, Comisia Europeana (CE) a adoptat programul Orizont 2020, cel mai mare proiect de cercetare si dezvoltare (R&D) derulat vreodata de UE, avand un buget alocat de aproape 80 miliarde euro disponibile in perioada de programare 2014-2020. In acest sens, pentru perioada 2016-2017, vor fi disponibile 16 miliarde euro pentru proiecte de R&D in domenii precum constructiile durabile, economia circulara, eficienta energetica si reducerea emisiilor de carbon. Potrivit datelor CEMBUREAU, organizatie ce reuneste principalii fabricanti de ciment din UE, inclusiv Patronatul din Industria Cimentului si altor Produse Minerale pentru Constructii din Romania (CIROM), proiectul Orizont 2020 va crea un context oportun pentru dezvoltarea industriei cimentului. "De exemplu, prin programul de realizare a uniunii energetice, suma de 669 milioane de euro devine disponibila pentru implementarea unor proiecte de stimulare a capacitatilor industriale, asigurand, in acelasi timp, durabilitatea obiectivelor. Totodata, prin proiectul ce vizeaza consolidarea pietei industriale din UE, fonduri suplimentare de 132 milioane de euro vor putea fi accesate pentru proiecte ce au ca scop interconectarea oraselor, diverselor industrii si a cetatenilor din Europa, circa 194 milioane de euro se vor aloca pentru proiecte de eficientizare energetica, in timp ce alte 723 milioane de euro se vor aloca pentru proiecte de diversificare a surselor de energie", se arata intr-un comunicat CEMBUREAU.

Programul Orizont 2020 a fost lansat la 1 ianuarie 2014, avand ca obiectiv finantarea de proiecte de cercetare si inovare, pentru a sprijini, in primul rand, competitivitatea economica a Europei, fondurile urmand a fi alocate catre mai multe domenii: sanitar, de mediu, de transport, alimentar si energetic.

In vederea primirii de aplicatii pentru finantare, a fost dezvoltat un portal online - "participant portal", unde managerii si actionarii de companii care sunt interesati isi pot prezenta propunerile. Solicitarile vor fi analizate de o comisie de experti specializati pe diferitele domenii de aplicare, care vor verifica fiecare proiect dupa o lista de criterii specializate si vor decide daca proiectul respectiv primeste finantare. Procesul de evaluare dureaza aproximativ cinci luni, dupa care decizia finala este comunicata partenerilor. Solicitantii ce vor obtine finantare vor semna un contract prin care se angajeaza sa intreprinda actiuni de cercetare si inovare si care mai specifica durata proiectului, bugetul, ratele si costurile, precum si contributia Comisiei Europene, toate drepturile si obligatiile aplicantilor etc.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
concelex
Ubitech
leviatan
theda mar
rigips
siniat
MAKITA
strabag nivel 1
konsent
ness project
viarom
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
noark
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander