Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - QFORT sustine noile tendinte in design interior si de echipare a casei pentru 2021
QFORT sustine noile tendinte in design interior si de echipare a casei pentru 2021
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 10 Nov 2020 09:16
In cei 16 ani de activitate, la QFORT , am observat ca odata cu trecerea timpului si avansul tehnologic, tendintele de design interior avanseaza cu rapiditate si ele. Astfel, ce este in trend anul acesta pentru amenajarea locuintei, s-ar putea sa nu mai fie si anul viitor. Fie ca vorbim de mobilierul ales, structura in sine a casei, compartimentarea acesteia sau culorile utilizate, fiecare isi doreste din ce in ce mai mult sa aiba o casa atractiva, care sa transmita o imagine de ansamblu, o idee generala sau un concept unic.
In cele ce urmeaza iti vom prezenta tendintele anului 2020 in materie de culori, mobilier si materiale utilizate in construirea locuintei tale.
Tema principala de design interior pentru anul 2020
Mai multi specialisti in design interior spun ca in anul 2020 tema principala de culori dupa care este ideal sa iti decorezi casa este cea marina. Astfel, albastrul a aparut in centru atentiei a tot ceea ce inseamna design interior, de la pereti, la mobila, la usi si ferestre sau la obiecte decorative. Albastrul clasic este universal, incadrandu-se frumos in orice incapere indiferent de stilul locuintei. Cu ajutorul sau poti aduce o reimprospatare locuintei tale alegand sa pictezi un perete in albastru, sa completezi cu o canapea albastra sau cu o simpla vaza sau obiect de infrumusetare al casei.
Dupa cum spuneam mai sus, culorile propice in care sa iti amenajezi locuinta in 2020 vor fi dominate de nuantele marine, cuprinzand culori deschise si indraznete fara a lipsi insa nuantele neutre, culorile pamantului sau maro. De asemenea nu vor fi lipsite nici nuantele care pot fi intalnite in fauna marii si care vor putea fi folosite ca accente pentru un impact mai puternic.
In continuare iti vom prezenta cateva dintre culorile centrale in materie de design interior in 2020 alaturi de care nu ai cum sa dai gres in amenajarea locuintei tale.
Galben Nature
Fiind in ultimii trei ani vedeta in materie de tonuri si combinatii care mai de care mai indraznete, galbenul reuseste si anul acesta sa fie in centru atentiei prin nuante mai mature inspirate in cea mai mare parte din culorile solurilor de toamna.
Cantraloupe
Este o culoare foarte populara in tendintele de design interior din 2020, reprezentand o versiune mai eleganta, mai feminina si mai frageda a portocaliului clasic.
Albastrul pur
Este cea mai recenta versiune a evolutiei albastrului clasic. Aceasta culoare este mai moale decat nuantele de cobalt din sezoanele precedente, pastrandu-si totusi un suflu rece, care ii sporeste ideea de contemporan si minimalist.
Neo Mint
Aceasta este o alta nuanta care isi spune povestea in 2020. Daca este folosit in proportii corecte si in locuri ideale, verdele menta se poate dovedi ca fiind un adevarat element inovator intr-o camera. Aceasta nuanta poate da camerei tale un aer mai curat, mai diafan, fiind ideala si pentru baie sau pentru camera copilului tau. Astfel, aceasta culoare este ideala pentru locuintele cu tema naturala.
La QFORT iti punem la dispozitie o intreaga gama de ferestre termoizolante cu profil de aluminiu sau PVC, disponibila intr-o varietate de culori si cu ajutorul carora vei reusi sa ii oferi locuintei tale aspectul mult visat. Pe langa ferestre, QFORT iti prezinta usile cu provil PVC sau aluminiu, care de asemenea apar in mai multe culori si care iti vor oferi o experienta de utilizare unica.
Cat despre 2021, specialistii in design interior spun ca paleta de culori ideala dupa care sa iti decorezi locuinta este dominata de nuanta aqua. Aqua este numele unei culori aproape identice cu albastrul deschis, care vrea sa exprime linistea si relaxarea in sanul familiei, fiind o nuanta care inspira libertate, incredere si pofta de viata. Pe langa Aqua, expertii in design interior sunt de parere ca in 2021 vor fi la mare cautare si alte culori precum galben-lamaie, verde deschis, gri clasic sau rosu aprins. De asemenea, nuanta aqua a fost desemnata, de catre institutul de specialitate Pantone ca fiind ideala pentru amenajarea locuintei si din punct de vedere al mobilierului si al accesoriilor. Si daca doresti o usa de intrare in ton cu ultimele tendinte cromatice, QFORT iti pune la dispozitie gama Baby I’m Home de usi cu profil PVC sau aluminiu, care vin intr-o varietate de culori, care mai de care mai atractive.
Tendinte populare in 2020-2021 pentru echiparea casei
Acum ca am incheiat capitolul despre culori, este timpul sa vorbim si despre alte tendinte populare in 2020-2021, pentru echiparea casei.
Tamplaria termoizolanta din aluminiu
Tendintele actuale arata o orientare din ce in ce mai mare catre tamplaria din aluminiu cu geam termoizolant. Datorita design-ului modern, atractiv, a durabilitatii ridicate in timp, dar si a proprietatilor dovedite de inalta eficienta energetica, gama de ferestre si usi din aluminiu de la QFORT intruneste toate aceste cerinte, si chiar mai mult si reprezinta o alegere inteleapta.
Jaluzele venetiene
O alta tendinta la moda in 2020-2021 pentru echiparea casei este reprezentata de jaluzelele venetiene. Aceste jaluzele se caracterizeaza prin faptul ca sunt montate intre foile de sticla ale pachetului de geam termoizolant, fapt ce aduce mai multe avantaje. Pe langa designul modern si minimalist in care sunt proiectate, aceste jaluzele nu au nevoie de intretinere fiind montate in interiorul geamului, prezentand de asemenea o durabilitate si o eficienta ridicata in timp. Pe langa toate acestea, jaluzelele venetiene vor aduce un plus de confort in locuinta ta, printr-o actionare usoara, fie manuala sau motorizata. Datorita tuturor acestor beneficii, aceste jaluzele sunt foarte populare pentru echiparea casei, fiind solutia optima care ofera confort, durabilitate, eficienta si stil. Arunca o privire aici, pentru a vizualiza modele de Jaluzele Venetiene, pe care QFORT ti le pune la dispozitie prin intermediul gamei Discret.
Sisteme culisante de mari dimensiuni
Printre tendintele de design interior care sunt populare in 2020-2021, se enumera si aceste sisteme culisante de mari dimensiuni. Ceea ce face ca aceste sisteme sa fie la atat de mare cautare este faptul ca iti ofera o viziune mai ampla asupra mediului exterior, fiind ideale pentru balcon sau terasa. Un alt aspect pozitiv al acestor sisteme este faptul ca prezinta posibilitatea de a fi incastrate in podea sau pereti, deschiderea facandu-se prin simpla glisare, economisind astfel si spatiu in locuinta ta. La QFORT, iti punem la dispozitie o intreaga gama de sisteme culisante din aluminiu caracterizate de performanta ridicata in timp si rezistenta impotriva itemperiilor.
Case inteligente
In 2020-2021 mai este popular si conceptul de “casa inteligenta”, care consta mai exact in automatizarea locuintei cu scopul principal de a ridica nivelul de confort si siguranta al consumatorilor. Prin automatizarea locuintei se intelege controlul de la distanta al electronicelor din casa prin intermediul unei telecomenzi sau al unei aplicatii de pe telefonul mobil. Din acest punct de vedere tot mai multi oameni isi doresc o casa inteligenta care sa le sporeasca nivelul de trai.
Case eficiente energetic
Poate cel mai intalnit concept din ultimul timp in momentul construirii sau achizitionarii unei locuinte este sa fie cat mai eficienta energetic. Eficienta energetica are in prim plan protectia mediului inconjurator. Cu cat se consuma mai putina energie, cu atat emisiile de carbon sunt reduse, iar poluarea este diminuata.Pentru ca o locuinta sa fie cat mai eficienta energetic, trebuie tinut cont de mai multi factori printre care: materialele folosite in constructia casei, gradul de izolatie al acesteia, calitatea usilor si ferestrelor. Usile si ferestrele sunt foarte importante cand vine vorba de eficienta energetica, daca nu sunt alese cum trebuie acestea pot rezulta pierderi mari de caldura si implicit costuri mai mari. De aceea este important sa alegi pentru locuinta ta usi si ferestre care sa aiba coeficientul de izolatie termica cat mai bun. Prin intermediul gamelor Baby I’m Home si Stars by QFORT iti punem la dispozitie usi si ferestre din PVC sau aluminiu, proiectate sa reziste si create dupa cele mai inalte standarde.
Asadar, daca esti pe cale sa iti renovezi locuinta, tine cont de cele enuntate mai sus. In felul acesta vei avea o casa echipata dupa ultimele tendinte in materie de design interior si care va transmite o perspectiva cu totul noua tuturor celor care iti calca pragul.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Acvatot 2019
CDS
ERBASU CONSTRUCT
concelex
MAKITA
EDIT-Structural
leviatan
noark
strabag nivel 1
quadratum
rigips
viarom
siniat
ness project
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander