Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - REVEAL: Beneficiarii de case construite din caramida si BCA se declara multumiti
REVEAL: Beneficiarii de case construite din caramida si BCA se declara multumiti
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 09 Iul 2021 07:38
In Romania, conform unui studiu condus de Reveal Marketing Research, 6 din 10 romani declara ca sunt multumiti de spatiul in care locuiesc. Se observa un procent usor mai ridicat in randul respondentilor cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani (71%), a celor cu varsta peste 55 de ani (67%) si a celor care au construit in ultimii doi ani o casa sau care sunt in proces de constructie a unei case (66%).
Doar 9% dintre respondenti declara ca sunt nemultumiti de spatiul in care locuiesc, in special respondentii cu varsta intre 45 si 54 de ani (12%).
Mentinerea caldurii in locuinta
Din perspectiva romanilor care au participat la acest studiu, top 3 elemente care contribuie la mentinerea caldurii in locuinta sunt geamurile, izolatia si materialele de zidarie.
In ceea ce priveste eficienta energetica, 8 din 10 respondenti considera ca materialele de zidarie utilizate la constructie favorizeaza mentinerea caldurii in locuinta.
Legatura dintre nivelul de multumire fata de spatiul de locuire si de materialul de ziadrie
Cei mai multumiti sunt cei care locuiesc in case construite din BCA ( grad de satisfactie de 69%) si caramida (grad de satisfactie de 60%). La polul opus, romanii care se declara nemultumiti sunt cei care locuiesc in case/blocuiri din chirpici si boltari de beton.
Care sunt fricile romanilor?
Daca ne referim strict la locuinte, atunci principalele riscuri care ii ingrijoreaza – sau, mai bine, spus, care ne ingrijoreaza pe noi toti, sunt: costurile de reparatii (55%), factura la curent electric (54%) si costurile de intretinere (54%).
Elementele care definesc multumirea fata de locuinta actuala sunt in stransa legatura cu materialul de zidarie din care este construita in principal casa sau blocul. Un alt aspect care trebuie luat in considerare este relatia dintre materialul de zidarie al casei si gradul de multumire fata de facturile lunare la incalzire.
Se observa un procent usor mai mare in randul respondentilor a caror locuinta are ca material principal de zidarie BCA-ul atunci cand raportandu-ne la iarna trecuta, evaluam gradul de multumire vis a vis de valoarea medie a facturii lunare pentru incalzire.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
strabag nivel 1
leviatan
BMI_Icopal
Acvatot 2019
MAKITA
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
CELCO 2020
leviatan
hilti
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere