Agenda Constructiilor
Marti, 05 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - REVEAL: Beneficiarii de case construite din caramida si BCA se declara multumiti
REVEAL: Beneficiarii de case construite din caramida si BCA se declara multumiti
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 09 Iul 2021 07:38
In Romania, conform unui studiu condus de Reveal Marketing Research, 6 din 10 romani declara ca sunt multumiti de spatiul in care locuiesc. Se observa un procent usor mai ridicat in randul respondentilor cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani (71%), a celor cu varsta peste 55 de ani (67%) si a celor care au construit in ultimii doi ani o casa sau care sunt in proces de constructie a unei case (66%).
Doar 9% dintre respondenti declara ca sunt nemultumiti de spatiul in care locuiesc, in special respondentii cu varsta intre 45 si 54 de ani (12%).
Mentinerea caldurii in locuinta
Din perspectiva romanilor care au participat la acest studiu, top 3 elemente care contribuie la mentinerea caldurii in locuinta sunt geamurile, izolatia si materialele de zidarie.
In ceea ce priveste eficienta energetica, 8 din 10 respondenti considera ca materialele de zidarie utilizate la constructie favorizeaza mentinerea caldurii in locuinta.
Legatura dintre nivelul de multumire fata de spatiul de locuire si de materialul de ziadrie
Cei mai multumiti sunt cei care locuiesc in case construite din BCA ( grad de satisfactie de 69%) si caramida (grad de satisfactie de 60%). La polul opus, romanii care se declara nemultumiti sunt cei care locuiesc in case/blocuiri din chirpici si boltari de beton.
Care sunt fricile romanilor?
Daca ne referim strict la locuinte, atunci principalele riscuri care ii ingrijoreaza – sau, mai bine, spus, care ne ingrijoreaza pe noi toti, sunt: costurile de reparatii (55%), factura la curent electric (54%) si costurile de intretinere (54%).
Elementele care definesc multumirea fata de locuinta actuala sunt in stransa legatura cu materialul de zidarie din care este construita in principal casa sau blocul. Un alt aspect care trebuie luat in considerare este relatia dintre materialul de zidarie al casei si gradul de multumire fata de facturile lunare la incalzire.
Se observa un procent usor mai mare in randul respondentilor a caror locuinta are ca material principal de zidarie BCA-ul atunci cand raportandu-ne la iarna trecuta, evaluam gradul de multumire vis a vis de valoarea medie a facturii lunare pentru incalzire.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Ubitech
noark
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
MAKITA
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander