Agenda Constructiilor
Joi, 02 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ROCKWOOL: Sistem modular din vata minerala pentru zidarie Rockzero
ROCKWOOL: Sistem modular din vata minerala pentru zidarie Rockzero
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 31 Oct 2018 06:46
Concomitent cu lansarea Rockzero, grupul Rockwool introduce un sistem modular pentru zidarie, pe baza de vata minerala, ca parte a solutiei sale ce raspunde provocarilor induse de schimbarile climatice, informeaza un comunicat al corporatiei, dat publicitatii la 12 octombrie a.c.
„Timp de mai multe decenii, cladirile s-au construit in aproximativ acelasi fel, dar - pentru ca mediul social se confrunta cu provocari deosebite legate de schimbarile climatice, care impun identificarea unor solutii urgente, dupa cum se arata in cel mai recent raport al IPCC - aceasta situatie nu mai poate continua. Dupa cum se cunoaste, imobilele sunt responsabile pentru 30% din consumul global de energie si pentru 28% din emisiile de bioxid de carbon in atmosfera. Aceste ponderi pot fi reduse drastic daca se asigura o eficienta energetica sporita la nivelul cladirilor. Prin lansarea Rockzero - mai intai in Danemarca, apoi in mai multe tari - grupul Rockwool incepe sa livreze un sistem modular pentru constructia peretilor, care include vata minerala, pentru a ajuta beneficiarii sa identifice si sa utilizeze o solutie optima in vederea combaterii efectelor induse de schimbarile climatice si de prevenire a acestora. Fabricat din materiale reciclate si naturale, Rockzero este puternic si flexibil, atat in ceea ce priveste designul, cat si fazele unei constructii, atingand cele mai inalte niveluri de eficienta energetica in timp ce asigura confort persoanelor din incintele cladirilor”, se arata in comunicat.
„Prin dezvoltarea Rockzero, am intrevazut o oportunitate de a realiza un produs care sa indeplineasca toate cerintele - chiar si cele mai restrictive - ale nevoii de sustenabilitate a mediului social si ale clientilor, in termeni de siguranta la foc, eficienta energetica, estetica si confort. Toate acestea - fara a neglija imbunatatirea procesului de constructie si fara a le solicita lucratorilor sa invete noi metode si proceduri de aplicare”, a declarat Steen Lindby, vicepresedinte in cadrul Group Operations & Technology - Rockwool.
Potrivit expertilor grupului, sistemul Rockzero este similar altor constructii cu rame usoare din otel sau lemn, pentru elementele portante ale peretilor exteriori. Totusi, Rockzero integreaza coloane de vata minerala comprimata, de inalta densitate, in combinatie cu o izolatie din vata minerala si rame subtiri din otel pentru a obtine un sistem de zidarie usor, solid si, in acelasi timp, eficient energetic, in comparatie cu alte produse ce se utilizeaza la constructia locuintelor. Studiind sistemul propus de Rockwool, Brian Hurup-Felby, consultant tehnic pentru energie si climat interior in cadrul Danish Energy Management A/S, a aratat ca „avantajul Rockzero este acela ca, indiferent de amplasarea sa intr-o constructie, chiar si in colturi sau imprejurul ferestrelor, performanta energetica de ansamblu poate fi usor calculata, mentinandu-se caracteristicile unei constructii subtiri, dar cu proprietati sporite de izolare”. Pentru a accesa cele mai recente informatii cu privire la Rockzero, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
MESENBURGALLBIMman and machineVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
hilti
FRONTALE
Ubitech
BMI_Icopal
strabag nivel 1
MAKITA
leviatan
BALTIC
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
viarom
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023